Cimitirul Pasarilor Balvanyos – Obiective Turistice Romania

Cimitirul Pasarilor Balvanyos - Obiective Turistice Romania

Cimitirul Pasarilor Balvanyos – Obiective Turistice Romania

Cimitirul Pasarilor Balvanyos - Obiective Turistice RomaniaCimitirul Pasarilor Balvanyos este situat in apropierea Pesterii Pucioasa si este cunoscut pentru gazul emanat prin rocile sale, care de ani intregi ucide pasari care zboara pe deasupra sau chiar mamifere mici.

Zona se prezinta sub forma unei depresiuni umplute cu gaz emanat prin roci. Gazul emanat este mai grea decat cea a aerului, din aceasta cauza stagneaza pe fundul depresiunii, la adancimea de 3 m.

De cele mai multe ori aici sunt gasite animale precum: rozatoare, lilieci, pasari si caprioare. Datorita adancimii depresiunii nu se deosebesc la suprafata urmele gazului nociv, doar niste frunze uscate.

Cimitirul Pasarilor din Baile Balvanyos este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Harta Cimitirul Pasarilor Balvanyos

Booking.com

Cimitirul Pasarilor Balvanyos

Cimitirul Pasarilor Balvanyos este situat in apropierea Pesterii Pucioasa si este cunoscut pentru gazul emanat prin rocile sale, care de ani intregi ucide pasari care zboara pe deasupra sau chiar mamifere mici. Zona se prezinta sub forma unei depresiuni umplute cu gaz emanat prin roci. Gazul emanat este mai grea decat cea a aerului, din aceasta cauza stagneaza pe fundul depresiunii, la adancimea de 3 m.

You must be logged in to post a comment.

Top