Lacul Negru Sovata – Obiective Turistice Romania

Lacul Negru Sovata - Obiective Turistice Romania

Lacul Negru Sovata – Obiective Turistice Romania

Lacul Negru Sovata - Obiective Turistice RomaniaLacul Negru Sovata singurul lac de origine antroposalina din statiunea Sovata este Lacul Negru Sovata, situat in partea sudica a Muntelui de Sare, unul dintre obiectivele turistice ale statiunii muresene.

Lacul Negru Sovata s-a format intr-o mina parasita de sare, datand din ocupatiei romane. Lacul este situat in interiorul statiunii Sovata, pe strada Bradului, aflata pe umarul dealului care domina artera principala a localitatii, dupa campingul de sus şi dupa aşa numita casa a gazarilor.

Bazele de tratament ale hotelurilor din localitate se alimenteaza cu apa din lacul situat intr-o cavitate salina adanca, inconjurata de padure, unde lumina soarelui nu ajunge, din acest fapt lacul primind si denumirea de ”Negru”.

Lacul Negru Sovata prezinta si el efectul de heliotermie, astfel ca vara, temperatura apei variaza in functie de acumularea caldurii solare in apa sarata, apa calda fiind protejata de un strat de apa proaspata provenita din raulete, care nu se amesteca cu apa sarata, ci se mentine la suprafata, actionind ca un izolator termic.

asezata la poalele muntilor Gurghiului, pe valea tarnavei Mici, cu un potential balnear si terapeutic recunoscut atat in tara, cat si in afara granitelor tarii, statiunea Sovata reprezinta unul din elementele principale care recomanda judetul Mures ca destinatie turistica.

Harta – Lacul Negru Sovata

Booking.com

Lacul Negru Sovata

Sigla Euro Team Travel 1Lacul Negru Sovata singurul lac de origine antroposalina din statiunea Sovata este Lacul Negru Sovata, situat in partea sudica a Muntelui de Sare, unul dintre obiectivele turistice ale statiunii muresene. Lacul Negru Sovata s-a format intr-o mina parasita de sare, datand din ocupatiei romane. Lacul este situat in interiorul statiunii Sovata, pe strada Bradului, aflata pe umarul dealului care domina artera principala a localitatii, dupa campingul de sus şi dupa aşa numita casa a gazarilor.

You must be logged in to post a comment.

Top