Lacul Rosu Sovata – Obiective Turistice Romania

Lacul Rosu Sovata - Obiective Turistice Romania

Lacul Rosu Sovata – Obiective Turistice Romania

Lacul Negru Sovata - Obiective Turistice RomaniaLacul Rosu Sovata este situat in imediata apropiere a Lacului Ursu sovata, fiind denumit astfel datorita culorii pe care apa lacului o dobandește datorita unor crustacee de culoare roșie, Artemia salina, care viețuiesc in adanc. Lacul este un important obieciv turistic al stațiunii sovata.

Suprafata Lacul Rosu Sovata este de 1600 de metri patrați, fundul lacului fiind acoperit cu un strat gros de namol, cu un conținut ridicat de sulfat de fier și calciu. In aceste condiții, apa lacului Rosu sovata poate fi folosita in tratarea mai multor boli. Artemia salina coloreaza apa lacului, in special vara si in zona malului, unde apa are o adancime mai mica, cu o nuanta de rosu murdar. Acest lucru ii confera lacului Rosu sovata o anume unicitate in statiune, fapt ce atrage nenumarati turisti anual.

Lacul Rosu Sovata prezinta si el efectul de heliotermie, astfel vara, temperatura apei variaza in functie de acumularea caldurii solare in apa sarata, apa calda fiind protejata de un strat de apa proaspata provenita din raulete, care nu se amesteca cu apa sarata, ci se mentine la suprafata, acționand ca un izolator termic.

Asezata la poalele muntilor Gurghiului, pe valea Tarnavei Mici, cu un potential balnear si terapeutic recunoscut atat in tara, cat si in afara granitelor tarii, statiunea sovata reprezinta unul din elementele principale care recomanda judetul Mures ca destinaţie turistica din Romania.

Harta – Lacul Rosu Sovata

Booking.com

Sigla Euro Team Travel 1Lacul Rosu Sovata este situat in imediata apropiere a Lacului Ursu sovata, fiind denumit astfel datorita culorii pe care apa lacului o dobandește datorita unor crustacee de culoare roșie, Artemia salina, care viețuiesc in adanc. Lacul este un important obieciv turistic al stațiunii sovata. Suprafata Lacul Rosu Sovata este de 1600 de metri patrați, fundul lacului fiind acoperit cu un strat gros de namol, cu un conținut ridicat de sulfat de fier și calciu. In aceste condiții, apa lacului Rosu sovata poate fi folosita in tratarea mai multor boli.

You must be logged in to post a comment.

Top