Cazare Bucuresti

Cazare Bucuresti

Lucruri de facut - generale

Cazare BucurestiCazare Bucuresti preturi cazare hotel, vile, pensiuni, rezervari cazare in Bucuresti. Bucurestiul este capitala Romaniei si al saselea oras ca populatie din Uniunea Europeana.

Capitala Romaniei Bucuresti este un oras viu, tentacular, caleidoscopic, pestrit dar si centrul scenei artistice, culturale si mass-media.

Primul document care atesta in mod precis Bucurestiul ca resedinta domneasca este emis la 20 septembrie 1459 si apartine cancelariei lui Vlad Tepes.

vouchere de vacanta oferte sejur romania

Bucurestiul, construit in marea majoritate intre sfarsitul secolului al XIX-lea si prezent, ofera un melanj interesant de stiluri arhitecturale, incepand de la arhitectura veche religioasa, eclectism, renascentism, scoala nationala, arhitectura moderna interbelica, cateva incercari de gotic, maur, art deco si pana la arhitectura „socialista” si arhitectura contemporana.

Capitala beneficiaza de pe urma „Micului Paris”, de superbe case, palate, cafenele si restaurante, unde decoratiile rafinate amintesc si astazi de eleganta specifica secolului XIX.

Printre obiective turistice ce dezvaluie frumoasa istorie a Bucurestiului se numara:

 • Hanul lui Manuc (unde s-a scris istoria);
 • Hanul cu Tei (arta si anticariat);
 • Parcul Cismigiu (gradina romantica a capitalei);
 • Muzeul Satului;
 • Casa Poporului (cea mai scumpa cladire administrativa din lume);
 • Caru’ Cu Bere (loc preferat de Cargiale si Cosbuc);
 • Muzeul Taranului Roman;
 • Ateneul Roman (o emblema a Bucurestiului);
 • Casa Capsa (Mecca scriitorilor si gazetarilor);

Astazi Bucurestiul, s-a metamorfozat si a devenit unul dintre cele mai atractive orase europene, cu o viata de noapte intensa si cu un aer deosebit.

Cazarea se poate face in:

 • 11 hoteluri de 5 stele;
 • 77 de hoteluri de 4 stele;
 • 64 de hoteluri de 3 stele;
 • 20 hoteluri de 2 stele;
 • 5 hoteluri 1 stele;
 • 42 de hosteluri;
 • 483 apartamente in regim hotelier clasificate la 3 stele;

Cazare Bucuresti

Cazare hotel, vile, pensiuni, rezervari cazare in Bucuresti. Bucurestiul este capitala Romaniei si al saselea oras ca populatie din Uniunea Europeana. Capitala Romaniei Bucuresti este un oras viu, tentacular, caleidoscopic, pestrit dar si centrul scenei artistice, culturale si mass-media.

Tara Romania
Viza de calatorieNu este nevoie de viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulCapitala Romaniei

Harta

Istorie si Cultura

Legenda spune ca Bucurestiul a fost fondat de un oier pe nume Bucur. Conform altei variante mai probabile, Bucuresti a fost întemeiat de catre Mircea cel Batran la sfarsit de secol XIV.

Pe malurile Damboviței si ale Colentinei este atestata cultura paleolitica si neolitica. Pana în 1800 î. Hr. apar anumite dovezi ale unor comunitați în zonele Dudesti, Lacul Tei si Bucurestii-Noi de astazi. Sapaturile arheologice arata trecerea acestei zone printr-un proces de dezvoltare din epoca bronzului si pana în anul 100 î. Hr., în timpul caruia zonele Herastrau, Radu Voda, Lacul Tei, Pantelimon, dealul Mihai Voda, Popesti-Leordeni si Popesti-Novaci sunt populate de indo-europeni (mai precis geto-daci). Primele locuințe dupa retragerea aureliana din 273 d. Hr. sunt atestate în secolele III - XIII, pana în Evul Mediu.

Asezarea este atestata documentar la 21 septembrie 1459 într-un act emis de Vlad Țepes, domn al Țarii Romanesti, prin care se întareste o mosie unor boieri. Cetatea Damboviței, cum mai apare în primii ani orasul, avea rol strategic, urmand sa supravegheze drumul ce mergea de la Targsor la Giurgiu, în ultima asezare aflandu-se o garnizoana otomana. În scurt timp, Bucurestiul se afirma, fiind ales la 14 octombrie 1465 de catre Radu cel Frumos ca resedința domneasca. În anii 1558 - 1559, la Curtea Veche este construita Biserica Domneasca, ctitorie a domnului Mircea Ciobanul, aceasta ramanand pana astazi cel mai vechi lacas de cult din oras pastrat în forma sa inițiala.

În 1659, sub domnia lui Gheorghe Ghica, Bucurestiul devine capitala Țarii Romanesti, din ordin turcesc, pentru a avea o capitala in zona de campie si aproape de Dunare, mai usor de controlat in comparatie cu Targoviste. Din acel moment se si trece la modernizarea acestuia. Apar primele drumuri pavate cu piatra de rau (1661), se înființeaza prima instituție de învațamant superior, Academia Domneasca (1694) si este construit Palatul Mogosoaiei (Constantin Brancoveanu, 1702), edificiu în care astazi se afla Muzeul de Arta Feudala Brancoveneasca. În 1704, ia ființa la inițiativa spatarului Mihail Cantacuzino Spitalul Colțea, care a fost avariat ulterior într-un incendiu si un cutremur si reconstruit în 1888. În scurt timp, Bucurestiul se dezvolta din punct de vedere economic; se remarca cresterea numarului mestesugarilor, ce formau mai multe bresle (ale croitorilor, cizmarilor, cavafilor, cojocarilor, panzarilor, salvaragiilor, zabunarilor s.a). Odata cu acestea continua modernizarea orasului. Sunt create primele manufacturi si cismele publice, iar populația se mareste continuu prin aducerea de locuitori din întreaga Muntenie (catagrafiatul din 1798 indica 30.030 de locuitori, în timp ce cel din 1831 numara 10.000 de case si 60.587 de locuitori).

Ateneul Roman - incet-incet apar o serie de instituții de interes (Teatrul Național, Gradina Cismigiu, Cimitirul serban Voda, Societatea Academica din Bucuresti, Societatea Filarmonica din Bucuresti, Universitatea din Bucuresti, Gara de Nord, Grand Hotel du Boulevard, Ziarul Universul, cafenele, restaurante, Gradina Botanica din Bucuresti, Ateneul Roman, Banca Naționala, cinematografe) si inovații în materie de tehnologie si cultura (iluminatul cu petrol lampant, prima linie de tramvai, iluminatul electric, primele linii telefonice).
Municipiul Bucuresti a fost pana la instaurarea regimului comunist în Romania resedința județului Ilfov (interbelic). În aceea perioada era denumit "Micul Paris" datorita asemanarii cu capitala franceza, dar si-a pierdut farmecul în perioada comunismului. În ultimul timp dezvoltarea imobiliara a starnit ingrijorare cu privire la soarta cladirilor de interes istoric din oras, în special a acelora din centrul istoric.

Hotel Graffiti Bucuresti

Hotel Graffiti Bucuresti

Rezervari Online, Cazare Bucuresti
Hotel Graffiti Bucuresti cazare in camera dubla twin/matrimoniala cu sau faramic dejun, acces gratui Oferte
Hotel Lido by Phoenicia Bucuresti

Hotel Lido by Phoenicia Bucuresti

Rezervari Online, Cazare Bucuresti
Hotel Lido by Phoenicia Bucuresti este un hotel istoric ce dateaza din 1930, fiind proiectat de cele Oferte
Residence Edera Bucuresti

Residence Edera Bucuresti

Cazare Bucuresti10 / 10
Residence Edera Bucuresti oferta cazare suita fara mic dejun, bucatarie, baie proprie cu cabina de d Oferte
City Tour Bucuresti

City Tour Bucuresti

Cazare Bucuresti
City Tour Bucuresti – Linia turistica este deservita (in perioada primavara – toamna) de Oferte

Obiective Turistice

Cele mai importante obiectivele turistice sunt:

 • Casa Poporului ( Palatul Parlamentului );
 • Atheneul Roman;
 • Arcul de Triumf;
 • Palatul Bancii Nationale;
 • Statuia ecvestra a lui Mihai Viteazu,Teatrul National;
 • Universitatea Bucuresti;
 • Parcul Cismigiu;
 • Gradina Botanica;
 • Parcul Herastrau;
 • Muzeul Satului;
 • Muzeul National de Arta a Romaniei;
 • Muzeul National de Istorie a Romaniei;
 • Biserica Manastirii Casin.

Video

Evenimente