Cazare Delta Dunarii 2020

Cazare Delta Dunarii 2020

Lucruri de facut - generale

Cazare Delta DunariiCazare Delta Dunarii, oferte sejur vacante cazare in hoteluri, vile, pensiuni din Delta Dunarii, circuite, excursii in Delta Dunarii cu autcarul sau vaporul.

Delta Dunarii – unul din cele mai frumoase si originale tinuturi turistice din Romania. Dunarea, izvorand din Germania, adunand afluentii din zece tari si traversand patru capitale, dupa un traseu de 2860 Km, formeaza la varsarea sa in Marea Neagra o delta. Raportata la Romania, Delta Dunarii este situata in SE tarii, avand forma lirma literei grecesti “A” (delta) si fiind limitata la SV de pod. Dobrogei, la N trece peste granita cu Ucraina, iar la E cu Marea Neagra.

Delta Dunarii este traversata de paralela de 45° lat N si de maridianul de 29° long. E. Suprafata sa, impreuna cu complexul lagunar Rasim-Sinoe este de 5050 Km, din care 732 Km apartin Ucrainei.

Delta Dunarii propriu-zisa are o suprafata de 2.540 Km, suprafata ce creste anual cu 40 m, datorita celor 67 milioane tone de aluviuni depuse de catre fluviu.

Cel mai tanar pamant al tarii, Delta Dunarii potrivi oamenilor de stiinta isi are originile in urma cu aproximativ 13.000 de ani.

Geneza si formarea Deltei Dunarii

Formarea Deltei, a inceput in cuaternar in glaciatia vurniana avand doua faze distincte:

  • o faza continentala cauzata de regresiunea marina cand tarmul era mult retras si bratele Dunarii au lasat canioane vizibile in actuala platforma continentala;
  • o faza de golf care a urmat unei transgresiuni. Ipoteza limanica emisa de Grigore Antipa si continuata de V. P. Zencovici, admite prezenta unui golf, barat de catre cusentii marini prin grinduri transversale si transformat in liman. Dunarea a adunat acest spatiu, in conditiile unei mare reduse de ~70 cm. Calmatarea continua a dus la actualul aspect.

Fauna in Delta Dunarii

Delta Dunarii este un adevarat paradis faunistic. Aici vietuieste 98% din fauna acvatica europeana, intreaga fauna de odonate, de lepidoptere acvatice si de moluste gasteropode de Europa si tot aici isi gasesc refugiul mamifere rare cum sunt Mustela lutreola, Lutra lutra si Felis silvestris. Vertebratele care, prin prezenta lor, dau nota specifica faunei deltei. Amfibienii sunt reprezentati prin 2 specii de caudate si 6 specii de anure, iar reptilele prin 8 specii, majoritatea serpi (4 specii). Pestii sunt prezenti prin 65 specii, cei mai multi de apa dulce (60%), restul migrand primavara din Marea Neagra. Intre acestia din urma, sturionii si scrumbiile au rol important, atat stiintific, cat si economic.

Pasarile sunt cele care au creat faima deltei, cunoscuta, inca de la inceputul secolului ca un paradis avian. Renumele se datoreaza celor 327 specii pe care le putem intalni in delta si care reprezinta 81% din avifauna Romaniei. Dintre acestea cuibaresc 218 specii, restul de 109 specii trecand prin delta si ramanand diferite perioade de timp toamna, iarna si primavara.

Flora in Delta Dunarii

Cercetarile recente au dus la identificarea a 955 specii de cormofite spontane, reprezentand: elemente eurasiatice (28%), estice (24%), europene (14%), cosmopolite si adventive.

Din punct de vedere ecologic numai un sfert dintre specii (26%) sunt legate de mediul acvatic (hidrofile, higrofile si higromezofile), restul fiind mezofile, xerofile, eurifile, halofile, psamofile.

Nota dominanta o dau stuful, papura, salciile, plantele plutitoare (nuferii, cornacii, cosorul). In delta îsi gasesc refugiul o serie de specii rare, cum sunt : Ephedra distachya, Carex colchica, Nymphaea candida, Convolvulus persicus.

Vegetatia in Delta Dunarii

In Delta Dunarii predomina vegetatia de mlastina stuficola, care ocupa cca. 78% din suprafata totala. Principalele specii stuful, papura, rogozul, în amestec cu salcia pitica si numeroase alte specii. Vegetatia de saraturi ocupa 6% din total, dezvoltându-se pe soluri saliniazte si solonceacuri marine. Vegetatia pajistilor mesofile de grind se dezvolta pe cca. 3% din totalul suprafetei deltei, în special pe pe grindurile fluviale supuse inundarii periodice. Predomina Glyceria maxima, Elytrigia repens.

Vegetatia acvatica din ghioluri, balti si japse ocupa 2% din totalul deltei. Pentru vegetatia submersa sunt specifice speciile Ceratophyllum submersum, Myriopyllum verticillatum.

Booking.com

Cazare Delta Dunarii

Cazare Delta Dunarii Romania, Oferte Cazare Delta Dunarii, Sejur Cazare Delta Dunarii, Vacante Cazare Delta Dunarii, Cazare Delta Dunarii, Obiecetive Turistice in Delta Dunarii, Atractii Turiatice in Delta Dunarii, Flora, Fauna, Harta, Vremea, Clima in Delta Dunarii, Delta Dunarii Romania, Oferte Delta Dunarii, Sejur in Delta Dunarii, Vacante in Delta Dunarii, Cazare in Delta Dunarii, Excursii Delta Dunarii 2019, Sejur in 2019 Delta, Obiecetive Turistice in Delta Dunarii, Atractii Turiatice in Delta Dunarii, Flora, Fauna, Harta, Vremea, Clima in Delta Dunarii

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/Judetul2.540 km2

Harta

Istorie si Cultura

Dea lungul istoriei Dunarea a cunoscut mai multe denumiri: "Danubius", "Istrus", "Histru", "Danare", "Donaris", "Phisos", "Rio Divino". Napoleon Bonaparte considera ca este "Le roi des fleuves de l'Europe". Herodot din Halicarnas scria intr-una din lucrarile sale : "Intre fluviile care au renume si care sunt navigabile cand vii de la mare este si Istrul..."

Prima stire istorica despre Delta Dunarii ne-a lasat-o grecul Herodot, "parintele istoriei" care descrie intrarea flotei persane a lui Darius prin Delta, dupa ce poposise la Histria (515-513 iHr), Polibiu (sec. al III-lea - al II-lea iHr) descrie un spatiu cu bancuri de nisip intre care se aflau brate cu apa, Straba (sec.I iHr) indica sapte brate intre care se aflau insule, idée reluata si de Pliniu cel Batran, Ptolemeu, etc. Marturii ale locuirii zonei exista din sec.I iHr- al II-lea dHr.

In sec. XV, Tara Romaneasca si Moldova pierd gurile Dunarii ca si Dobrogea, acestea fiind cucerite de Imperiul turcesc si astfel pana la jumatatea sec. al XIX-lea, Delta era o "terra incognito". Studii detaliate despre Delta Dunarii au fost prezentate de catre geografii George Vaslan, Constantin Bratescu, naturalistul Grigore Antipa, etc. Cel mai tanar pamant al tarii, Delta Dunarii potrivi oamenilor de stiinta isi are originile in urma cu aproximativ 13 000 de ani.

Complexul Green Village Delta Dunarii

Complexul Green Village Delta Dunarii

Rezerva Online, Cazare Delta Dunarii 2020
Complexul Green Village Delta Dunarii localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Ma Oferte
Hotel Mon Jardin Mahmudia Delta Dunarii

Hotel Mon Jardin Mahmudia Delta Dunarii

Rezerva Online, Cazare Delta Dunarii 2020
Hotel Mon Jardin Mahmudia Delta Dunarii sejur minim 2 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun, int Oferte
Hotel Plutitor Bella Marina Jurilovca

Hotel Plutitor Bella Marina Jurilovca

Rezerva Online, Cazare Delta Dunarii 2020
Hotel Plutitor Bella Marina Jurilovca este situat intr-un cadru natural de exceptie, in Miniportul c Oferte
Hotel Plutitor Carpatia Sf Constantin Sulina Delta Dunarii

Hotel Plutitor Carpatia Sf Constantin Sulina Delta Dunarii

Rezerva Online, Cazare Delta Dunarii 2020
Hotel Plutitor Carpatia Sf Constin Sulina este un vapor acostat la mal in Sulina, Delta Dnarii, clas Oferte
Pensiunea Casa Sibiana Sulina

Pensiunea Casa Sibiana Sulina

Rezerva Online, Cazare Delta Dunarii 2020
Pensiunea Casa Sibiana Sulina sejur minim 2 nopti cazare in camera dubla/tripla cu demipensiune R Oferte
Excursie Delta Dunarii 1 zi - 200 lei/Persoana

Excursie Delta Dunarii 1 zi - 200 lei/Persoana

Cazare Delta Dunarii 2020
Excursie Delta Dunarii 1 zi, plecare din Bucuresti: 30.06.2019; 28.07.08; 25.08.2019; 22.09.2019 Se Oferte
Excursie Delta Dunarii Hotel Plutitor Sf. Constantin 5 zile - 1060 lei/persoana

Excursie Delta Dunarii Hotel Plutitor Sf. Constantin 5 zile - 1060 lei/persoana

Cazare Delta Dunarii 2020
Excursie Delta Dunarii Hotel Plutitor sf. Constantin 5 zile: imbarcare din BUCUREsTI, in fiecare DUM Oferte
Excursie Delta Dunarii si Dobrogea 5 zile - 179 €/Persoana

Excursie Delta Dunarii si Dobrogea 5 zile - 179 €/Persoana

Cazare Delta Dunarii 2020, Cazare Romania
Excursie Delta Dunarii si Dobrogea 5 zile/4 nopti plecare Bucuresti. Excursie Delta Dunarii si Dobro Oferte
Excursie Weekend Delta Dunarii Hotelul Plutitor Carpatia 3 zile - 774 lei/persoana

Excursie Weekend Delta Dunarii Hotelul Plutitor Carpatia 3 zile - 774 lei/persoana

Cazare Delta Dunarii 2020
Excursie Weekend Delta Dunarii Hotelul Plutitor Carpatia 3 zile: imbarcare din TULCEA, in fiecare VI Oferte

Vremea

Vremea – Clima

Delta Dunarii se incadreaza in spatiul cu climat temperat semiarid specific stepelor pontice. Spatiile acvatice plane si foarte intinse, acoperite in diferite grade cu vegetatie, intrerupte de insulele nisipoase ale campurilor marine, alcatuiesc o suprafata activa specifica deltei si lagunelor adiacente, cu totul diferita de cea a stepelor pontice. Delta Dunarii este considerata locul cu cele mai putine precipitatii din Romania.

Aceasta suprafata activa reactioneaza fata de radiatia totala receptionata si de circulatia generala a atmosferei rezultand un mozaic de microclimate. Radiatia totala variaza intre un minim de 3,5 Kcal/cmp inregistrat in lunile de iarna si un maxim de 17 Kcl./cmp, in luna iulie. in functie de intesitatea activitatii centrilor barici principali se instaleaza conditii specifice de vreme: zile de iarna blande (cand activeaza centrul baric nord-est european), zile de iarna geroase, cu vanturi puternice (cand actioneaza anticiclonii nord-atlantici), zile de vara calde si uscate (cand actioneaza anticiclonii tropicali atlantici), zile de vara ploioase (cand interactioneaza aerul din bazinul mediteranean cu cel rece din nord-vestul Europei).

Obiective Turistice

  • Bratul Chilia - din nord, desparte Romania de Ucraina. Traseul vaselor care pleaca de la Tulcea isi are capatul in satul de lipoveni Periprava (loc in care a existat o asezare dacica si, fapt mai putin laudabil, o inchisoare comunista notorie), de pe Grindul Letea.
  • Bratul Sf Gheorghe - bratul sudic Sf. Gheorghe se desparte de Bratul Sulina la cativa kilometri est de Tulcea. Vasele strabat canalul de trei ori pe saptamana, terminandu-si cursa in satul pescaresc Sf. Gheorghe, de la gura fluviului.
  • Sf Gheorghe - orasul Sf. Gheorghe, aflat la varsarea Bratului Sf. Gheorghe, este locul perfect in care sa te bucuri de aerul marin si de soare, sa gusti preparate delicioase de peste si sa explorezi dunele de nisip. Rezervatia Sf. Gheorghe-Palade-Perisor-Sacalin se afla de cealalta parte a bratului. Te poti familiariza cu fauna si flora din padure cu ajutorul unui ghid autorizat.
  • Sulina - orasul de coasta Sulina are un trecut maret. Din 1856 pana in 1938, aici si-a avut sediul Comisia Europeana a Dunarii de Jos, infiintata pentru a proteja interesele tuturor tarilor traversate de fluviul Dunarea. In consecinta, satul pescaresc s-a dezvoltat rapid, devenind un oras agitat si cosmopolit cu 40.000 de locuitori.
  • Cimitirul Maritim - apropiatul Cimitir Maritim dezvaluie caracterul multinational al Sulinei. Vei gasi aici nume frantuzesti, englezesti, germane, italienesti, rusesti si romanesti. Este impartit in patru sectoare, dupa religii: in sectorul anglican te va emotiona vederea catorva pietre inclinate care marcheaza mormintele celor inecati in naufragiile din apropierea coastei.
  • Grindul Letea - aceasta insula formata doar din nisip adaposteste o varietate uimitoare de flora si fauna, inclusiv paduri batrane de foioase in care prospera doua specii de stejar iubitoare de sol nisipos. Unii copaci au varsta de 400 de ani. ARBDD le ofera turistilor trei trasee pe Grindul Letea. Fiecare dintre ele leaga cele cinci sate ale grindului si traverseaza diferite habitate de fauna;
  • Farul Comisiei Europene a Dunarii de Jos - construit in 1870, este in prezent muzeu. Cele doua mici incaperi ale sale detaliaza istoria orasului, Farul ofera o panorama mareata a Deltei.

Video