Cazare Moldova

Cazare Moldova

Lucruri de facut - generale

Cazare MoldovaCazare Moldova, oferte sejur si vacante in Moldovei, excursii si circuite cu autocarul in Moldova, oferte tratament balneo in statiunile din Moldova, bisericile pictate din Moldova.

Moldova este localizata în nord-estul tarii si cuprinde astazi urmatoarele urmatorele orase: Marasesti, Focsani, Iasi, Vaslui, Galati, Botosani, Neamt (fara localitatile Bicazu Ardelean, Bicaz-Chei, Damuc si Lacu Rosu, care fac parte din Ardeal), Bacau (fara localitatile Ghimes-Faget si Poiana Sarata, care fac parte din Ardeal), Vrancea (fara localitatile de la sud de raul Milcov, care fac parte din Muntenia, Suceava (doar sudul si estul judetului, împreuna cu orasul Falticeni).

Booking.com

Cazare Moldova

Cazare Moldova, oferte sejur si vacante in Moldovei, excursii si circuite cu autocarul in Moldova, oferte tratament balneo in statiunile din Moldova, bisericile pictate din Moldova.

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza de calatorie pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulMoldova

Harta

Hotel Zimbru Iasi

Hotel Zimbru Iasi

2 Nopti, MD, Cazare Iasi
Hotel Zimbru Iasi oferta minim 2 nopti cazare in dubla cu mic dejun inclus, acces gratuit la interne Oferte
Excursie Iasul si nestematele Moldovei 5 zile - 169 €/Persoana

Excursie Iasul si nestematele Moldovei 5 zile - 169 €/Persoana

Cazare Moldova, Cazare Romania
Excursie Iasul si nestematele Moldovei 5 zile Plecare din Bucuresti. DATE DE PLECARE: 21.06, 12.07, Oferte

Obiective Turistice

Obiective turistice

Moldova este foarte bogata in resurse turistice antropice, mai ales culturale si religioase.

 • Palatul Culturii - Iasi, cladire monumentala (1890-1926), cu un turn cu ceas ce anunta orele cu acorduri din Hora Unirii. Adaposteste, in prezent, patru muzee: de Istorie al Moldovei, de Etnografie al Moldovei, Muzeul de Arta si Muzeul Politehnic.
 • Biserica Sfintii Trei Ierarhi - ctitorie a domnitorului Vasile Lupu din anul 1637. Este o constructie unica in arhitectura romaneasca, rezultat al bogatiei ornamentatiilor ce acopera complet exteriorul.
 • Catedrala Mitropolitana - Iasi, cel mai mare lacas de cult ortodox din Romania.
 • Manastirea Golia - Iasi, (1650-1660), in stilul Renasterii tarzii, aici a fost diacon marele povestitor Ion Creanga.
 • Muzeul Unirii - Iasi, intr-o cladire in stil empire din 1806; din 1859 a devenit resedinta domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
 • Curtea domneasca din Iasi este cea mai veche constructie in acest fel din Moldova, pot fi admirate si astazi ruinele vechilor ziduri ce dateaza din prima jumatate a secolului al XV - lea.
 • Gradina Botanica din Iasi, cea mai veche din tara, loc de agrement si odihna.
 • Muzeul Vasile Alecsandri - Mircesti, judetul Iasi, se poate vizita casa in care      s-a nascut poetul si care pastreaza obiecte ce au apartinut acestuia.
 • Teatrul de papusi Vasilache - Botosani, cu actori papusari extrem de apreciati atat in tara cat si in strainatate.
 • Casa memoriala Nicolae Iorga - Botosani - casa in care a copilarit marele savant roman (1871-1940).
 • Casa memoriala Mihai Eminescu - Ipotesti (8 km de Botosani), casa initiala in care s-a nascut poetul a fost distrusa in 1924; ea va fi apoi ridicata din temelii in 1936, fara a se respecta planurile originale; in 1976 este demolata si aceasta cladire pentru a se construi casa actuala ce poate fi vizitata.
 • Casa Antipa - Botosani, ridicata in stil eclectic la sfarsitul secolului al XIX-lea, unde s-a nascut marele biolog Grigore Antipa, astazi este sediul Centrului Militar Botosani.
 • in satul Liveni se afla Casa memoriala George Enescu, unde la 19 august 1881, a vazut lumina zilei, viitorul muzician.
 • Muzeul Unirii - Focsani, ce poseda documente care atesta rolul orasului ca centru al miscarii unioniste.
 • Obeliscul Unirii - Focsani, infatiseaza 85 de personaje, cu rol in Unirea din 1859.
 • Mausoleul eroilor - Marasesti (20 km de Focsani, pe E85) ridicat in cinstea eroilor din primul razboi mondial.
 • Casa memoriala Emil Racovita - Emil Racovita (42 km de Vaslui) - cel care a pus bazele speologiei.
 • Husi - orasul unde s-a nascut domnitorul unirii Alexandru Ioan Cuza. Aici a existat o curte domneasca pe timpul lui stefan cel Mare, in prezent, renumit centru viticol - Busuioaca de Bohotin si Zghihara facand faima acestor locuri inca din epoca medievala.
 • Cetatea Neamtului - Tg. Neamt, ridicata de Petru I Musat.
 • Manastirea Neamtului - Vanatori Neamt (10 km de Tg. Neamt) cel mai important centru de cultura al Moldovei medievale, atestat documentar inca din 1407.
 • Manastirea Bistrita - (10 km distanta de Piatra Neamt), ctitorita de Alexandru cel Bun in 1402, necropola a acestuia, aici a fost redactat primul letopiset al Moldovei.
 • Manastirea Agapia si Varatec (32 km de Piatra Neamt), alaturi de Secu (75 km de Piatra Neamt) si Sihastria (3 km de Secu), completeaza turul manastirilor medievale din zona.
 • Casa memoriala Ion Creanga - Humulesti, in prezent cartier al orasului Tg. Neamt.
 • Hanul Ancutei - pe E85, situat de-a lungul unui important drum comercial, unde drumetii veniti din toate paritle isi depanau amintirile; a ramas imortalizat in scrierile lui Mihail Sadoveanu.
 • Voronet - Ctitorie a domnitorului stefan Cel Mare din anul 1488, manastirea se afla pe malul unui rau, in apropierea orasului Gura Humorului. Ea include altarul, naosul cu 2 turnuri, pronaosul prezentand asemanari cu planul bisericii Patrauti. Structura interioara, stalpii, usile si ramele ferestrelor sunt de inspiratie gotica. Peretii exteriori sunt un adevarat exemplu de arta decorativa plina de viata si culoare.
 • Humor- Constructie datand din anul 1513, Biserica Adormirii Maicii Domnului este fara turn in stilul bisericilor din zona. Biserica a fost cladita de un nobil, din blocuri masive de piatra decorate la exterior cu discuri emailate din ceramica si pictate in interior. in sec. al XV-lea manastirea Humorului era printre cele mai cunoscute din judet insa a fost distrusa in sec al XVI-lea. A fost ulterior renovata de cateva ori, iar Vasile Lupu a fortificat manastirea construind un zid de jur imprejur dotat cu turn de supraveghere. in 1775 a fost desfiintata de administratorul austriac al zonei si abandonata. Comunitatea monahala a fost refondata in 1922, iar in 1993 Manastirea Humoruluia fost inclusa impreuna cu alte sase biserici in patrimoniul UNESCO.
 • Manastirea Bisericani- este amplasata intr-un cadru natural deosebit, in satul Bisericani, comuna Alexandru cel Bun - la 12 km vest de Piatra Neamt, pe Valea Bistritei, Muntii Pietrosu - la o altitudime 650m, culmile din jur purtand numele calugarilor care au intemeiat aiciun schit in secolul al XV-lea. Manastirea Bisericani a fost ctitorita dupa cum spune traditia, de stefan cel Mare. Ceea ce stim cu siguranta este ca fiul voievodului, stefanita Voda a ridicat (1517-1527) biserica din piatra, reconstruita de urmasul sau la tron, Petru Rares
 • Manastirea Pangarati- Nu departe de Bisericani, urmand soseaua Piatra Neamt - Bicaz (DN15), un drum colateral urca pana in apropierea hidrocentralei "Dimitrie Leonida" de la Stejaru, unde se afla un alt ansamblu monumental care poate fi reperat de la mare distanta. Aici, la rasarit de Muntele Botosanu, pe care constructorii l-au strapuns cu un tunel de aductiune lung de aproape 5 km, pe malul stang al paraului Pangarati, se afla Manastirea Pangarati, un asezamant de veche traditie de pe valea Bistritei. Manastirea Pangarati a fost construita in epoca lui stefan cel Mare si reconstruita de Alexandru Lapusneanu (1552-1558).Particularitatea constructiei este suprainaltarea sa astfel incat s-a ajuns la doua biserici suprapuse - situatie unica in arhitectura medievala din tara noastra (biserica pe doua nivele).
 • Putna- Manastire construita intre 1466-1469 de catre domnitorul stefan cel Mare, mareata ctitorie se afla la 30 km departare de Radauti, langa raul Putna. Intentia domnitorului in a o construi a fost pentru a-i servi ca loc de inmormantare. Dupa trei ani de la terminarea constructiei a fost distrusa si imediat refacuta. A fost ditrusa din nou, iar imaginea actuala se datoreaza reconstructiei de catre Vasile Lupu si a succesorilor sai.
 • Moldovita- Ctitorie a domnitorului Petru Rares din 1532, manastirea Moldovita este cea a caror fresce exterioare s-au pastrat cel mai bine in timp. Constructia are la baza o mai veche biserica initial ridicata din ordinul domnitorului Alexandru cel Bun care insa a fost distrusa. Pe ruinele vechii biserici a fost construita actuala manastire Moldovita, asa cum a fost si cazul manastirilor Probota si Humor.
 • Sucevita - Construita de Irimia, Simion si Gheorghe Movila in 1583 biserica e singurul lacas de cult pictat, care nu a fost cladit de catre un domnitor. Frescele exterioare sunt viu colorate si bine pastrate; fiecare perete este de aproape 100 metri lungime, trei metri latime si sase metri inaltime; peretii se sprijina in stâlpi si turnuri masive, fiecare din cele cinci turnuri având un plan diferit. Cel mai impozant turn este cel de nord-vest fiind cel ce contine si clopotul manastirii.