Cazare 2 Mai

Cazare 2 Mai

Lucruri de facut - generale

Cazare 2 Mai - Litoral RomaniaCazare 2 Mai cazare in hoteluri 2 stele, hoteluri 3 stele, hoteluri 4 stele si hoteluri 5 stele, oferte de cazare Mangalia minim 5 nopti cazare cu sau fara masa, cu sau fara transport.

Cazare 2 Mai este o statiane situata in apropierea granitei cu Bulgaria, satul a devenit foarte cautat de turisti, fiind perfect pentru cei dornici de clipe linistite si discrete.

Izolarea, salbaticia si noncomformismul atrag anual foarte multi tineri. Cazarea se poate face in casele localnicilor sau la una dintre vilele din sat sau de pe plaja.

Cel ce vrea sa fie mai aproape de natura, sa mai auda sunete de chitara si sa-si petreaca noptile pe plaja, langa focuri de tabara sau terase cu stuf, trebuie sa ajunga la 2 Mai.

Primim vouchere de vacanta

Plateste cu vouchere de vacanta sau card de vacanta

Plata cu Vouchere si Card de Vacanta

2 Mai se afla situata intre Vama Veche la sud (6 km ) si orasul Mangalia (5 km ) la nord. La 2 Mai se ajunge numai rutier, Mangalia fiind ultima statie de tren de pe litoral.

Din gara Mangalia se poate lua microbuzul care ajunge in statiune in maxim 7 minute.

Pe timpul verii aceste microbuze circula inclusiv noaptea, la intervale de aproximativ 15 min. Un loc linisit pana acum cativa ani, in prezent statiunea 2 Mai este o localitate aglomerata pe timpul verii, turistii fiind atrasi de tarifele de cazare scazute fata de cele practicate in alte statiuni. Cazarea se poate face in vile si pensiuni, sau in cort, pe plaja sau in curtile oamenilor.

Plaja

Plaja din statiune este marginita de digul Portului Mangalia si de o portiune neamenajata de litoral care comunica cu plaja de la Vama Veche. Este o plaja in mare parte neamenajata. Posibilitatile de distractie sunt reduse, si cei care se cazeaza in 2 Mai isi petrec serile de regula in Vama Veche sau Mangalia.

Booking.com

Litoral Romania

Cazare 2 Mai

Agentia de Turism Euro Team Travel

2 Mai cazare in hoteluri 2 stele, hoteluri 3 stele, hoteluri 4 stele si hoteluri 5 stele, cu sau fara masa, cu sau fara transport. 2 Mai este o statiane situata in apropierea granitei cu Bulgaria, satul a devenit foarte cautat de turisti, fiind perfect pentru cei dornici de clipe linistite si discrete. Litoral Romania, Vremea pe Litoralul Romanesc, Hotel, Vile 2 mai, Pensiuni 2 mai.

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulConstanta

Harta

Istorie si Cultura

Denumirea provine de la ziua de 2 mai 1864, când Alexandru Ioan Cuza a dizolvat adunarea legislativă a Principatelor Unite ale Moldovei și Țării Românești pentru a-și promova reformele.

Numele i-a fost dat de Mihail Kogălniceanu, care a înființat localitatea în 1887, după ce cu 9 ani mai înainte Dobrogea de Nord fusese anexată de România de la Imperiul Otoman prin tratatul de la Berlin.

Din alte surse, denumirea ar proveni de la cele „două maiuri”, unelte țărănești ce se foloseau în această așezare. Pe lângă pescarii greci, oierii români și crescătorii de cai tătari care aveau aici colibe și bordeie, primii locuitori sedentari au fost rușii scopți din secta Răscolnicilor, persecutați în Imperiul Rus și refugiați aici în sec. XIX, după cum arată Eugene Pittard in "La Roumanie : Valachie - Moldavie - Dobrudja", Paris 1917.

Casa Damian 2 Mai

Casa Damian 2 Mai

Min 2 Nopti, Cazare 2 Mai
Casa Damian 2 Mai este situata la 600 de metri de Plaja 2 Mai, pune la dispozitie cazare cu gradina, Oferte
Casa Epat 2 Mai

Casa Epat 2 Mai

Min 2 Nopti, Cazare 2 Mai
Casa Epat 2 Mai se afla la numai 300 de metri de plaja 2 Mai si ofera unitati de cazare cu lounge co Oferte
Casa Georgeta 2 Mai

Casa Georgeta 2 Mai

Min 2 nopti, Cazare 2 Mai
Casa Georgeta 2 Mai se afla la numai 400 de metri de Plaja 2 Mai pune la dispozitia turitilor cazare Oferte
Casa Pontica 2 Mai

Casa Pontica 2 Mai

Min 2 Nopti, Cazare 2 Mai
Casa Pontica 2 Mai ofera facilitati de gratar si terasa, parcarea pe strada este, de asemenea, dispo Oferte
Casa Stavros 2 Mai

Casa Stavros 2 Mai

Min 2 Nopti, Cazare 2 Mai
Casa Stavros 2 Mai lse afla la 700 m de plaja si ofera cazare, piscina sezoniera in aer liber, wifi Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Vremea

Obiective Turistice

Obiective Turistice

Turistii sositi in statiunea 2 Mai, pot practica si alte activitati, in afara de cele specifice unei vacante petrecute la mare. Acestia pot vizita atractiile localitatii, printre care se numara Padurea Hagieni, declarata rezervatie naturala, datorita celor 100 de hectare ocupate de numeroase specii de arbori, Pestera Limanu, Balta Limanu, Lacul Mangalia sau ruinele vechii Cetati Albesti, o fortificatie greceasca antica.

  • Cetatea Calatis;
  • Necropola Elenistica;
  • Edificiul de tip Sirian;
  • Moscheiea in stil Maur;
  • Muzeul de Arheologie Calatis;
  • Hipodromul Mangalia;
  • Portul turistic Mangalia.