Cazare 2 Mai 2021

Cazare 2 Mai 2021

Lucruri de facut - generale

Cazare 2 Mai - Litoral RomaniaCazare 2 Mai cazare in hoteluri 2 stele, hoteluri 3 stele, hoteluri 4 stele si hoteluri 5 stele, oferte de cazare Mangalia minim 5 nopti cazare cu sau fara masa, cu sau fara transport.

Cazare 2 Mai este o statiane situata in apropierea granitei cu Bulgaria, satul a devenit foarte cautat de turisti, fiind perfect pentru cei dornici de clipe linistite si discrete.

Izolarea, salbaticia si noncomformismul atrag anual foarte multi tineri. Cazarea se poate face in casele localnicilor sau la una dintre vilele din sat sau de pe plaja.

Cel ce vrea sa fie mai aproape de natura, sa mai auda sunete de chitara si sa-si petreaca noptile pe plaja, langa focuri de tabara sau terase cu stuf, trebuie sa ajunga la 2 Mai.

Plata cu Vouchere si Card de Vacanta

2 Mai se afla situata intre Vama Veche la sud (6 km ) si orasul Mangalia (5 km ) la nord. La 2 Mai se ajunge numai rutier, Mangalia fiind ultima statie de tren de pe litoral.

Din gara Mangalia se poate lua microbuzul care ajunge in statiune in maxim 7 minute.

Pe timpul verii aceste microbuze circula inclusiv noaptea, la intervale de aproximativ 15 min. Un loc linisit pana acum cativa ani, in prezent statiunea 2 Mai este o localitate aglomerata pe timpul verii, turistii fiind atrasi de tarifele de cazare scazute fata de cele practicate in alte statiuni. Cazarea se poate face in vile si pensiuni, sau in cort, pe plaja sau in curtile oamenilor.

Plaja

Plaja din statiune este marginita de digul Portului Mangalia si de o portiune neamenajata de litoral care comunica cu plaja de la Vama Veche. Este o plaja in mare parte neamenajata. Posibilitatile de distractie sunt reduse, si cei care se cazeaza in 2 Mai isi petrec serile de regula in Vama Veche sau Mangalia.

Booking.com

Oferte Litoral Romania

Cazare 2 Mai

Agentia de Turism Euro Team TravelCazare 2 Mai cazare in hoteluri 2 stele, hoteluri 3 stele, hoteluri 4 stele si hoteluri 5 stele, oferte de cazare Mangalia minim 5 nopti cazare cu sau fara masa, cu sau fara transport, statiunea 2 maieste o statiune situata in apropierea granitei cu Bulgaria, satul a devenit foarte cautat de turisti, fiind perfect pentru cei dornici de clipe linistite si discrete. Oferte, Sejur, Vacante, Cazare, Hotel, Vrema, Obiective Turistice, Clima, Harta, Sejur Litoral Romania, Cazare Litoral Romania, Vremea pe Litoralul Romanesc, Cazare Hotel, Cazare Vile 2 mai, Cazare Pensiuni 2 mai Litoral Romania, Plaja Oferte Cazare 2 Mai, Sejur Cazare 2 Mai, Vacante si Cazare 2 Mai

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulConstanta

Harta

Istorie si Cultura

Denumirea provine de la ziua de 2 mai 1864, când Alexandru Ioan Cuza a dizolvat adunarea legislativă a Principatelor Unite ale Moldovei și Țării Românești pentru a-și promova reformele.

Numele i-a fost dat de Mihail Kogălniceanu, care a înființat localitatea în 1887, după ce cu 9 ani mai înainte Dobrogea de Nord fusese anexată de România de la Imperiul Otoman prin tratatul de la Berlin.

Din alte surse, denumirea ar proveni de la cele „două maiuri”, unelte țărănești ce se foloseau în această așezare. Pe lângă pescarii greci, oierii români și crescătorii de cai tătari care aveau aici colibe și bordeie, primii locuitori sedentari au fost rușii scopți din secta Răscolnicilor, persecutați în Imperiul Rus și refugiați aici în sec. XIX, după cum arată Eugene Pittard in "La Roumanie : Valachie - Moldavie - Dobrudja", Paris 1917.

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Vremea

Obiective Turistice

Obiective Turistice

Turistii sositi in statiunea 2 Mai, pot practica si alte activitati, in afara de cele specifice unei vacante petrecute la mare. Acestia pot vizita atractiile localitatii, printre care se numara Padurea Hagieni, declarata rezervatie naturala, datorita celor 100 de hectare ocupate de numeroase specii de arbori, Pestera Limanu, Balta Limanu, Lacul Mangalia sau ruinele vechii Cetati Albesti, o fortificatie greceasca antica.

  • Cetatea Calatis;
  • Necropola Elenistica;
  • Edificiul de tip Sirian;
  • Moscheiea in stil Maur;
  • Muzeul de Arheologie Calatis;
  • Hipodromul Mangalia;
  • Portul turistic Mangalia.