Cazare MAMAIA

Cazare MAMAIA

Lucruri de facut - generale

Cazare MamaiaCazare Mamaia cazare in hoteluri 2 stele, hoteluri 3 stele, hoteluri 4 stele si hoteluri 5 stele, oferte de cazare Mamaia minim 5 nopti cazare cu sau fara masa, cu sau fara transport.

Locatia: Mamaia, judetul Constanta.

Mamaia este o statiune turistica de vara a litoralului romanesc, pe malul vestic al Marii Negre.

Mamaia este o construita pe un grind litoral intre Marea Neagra si limanul numit Siutghiol. Grindul are o lungime de 8 km, insa o lataime de doar 300 m.

Plata cu Vouchere si Card de Vacanta

Vremea

Clima marina este caracterizata de o temperatura medie anuala care depaseste 11 grade Celsius (in luna iulie temperatura medie este mai mare de 25 0C iar in luna ianuarie aceasta este de 0 0C.

Apa Marii Negre are o mineralizare de 15,5 g/l si in timpul verii atinge o temperatura de 25 – 26 ºC. Bioclimatul marin este bogat in aerosoli salini si in radiatie solara cu efect excitant asupra organismului.

Indicatii terapeutice: hipotiroidism, limfatism, anemii secundare, rahitism, decalcifieri, unele afectiuni reumatismale. La malul marii sunt conditii ideale pentru : aerohelioterapie si talasoterap.

Plaja

Plaja din Mamaia de aproape 8 km lungime si intre 100 – 200 m latime este cea mai mare de pe litoralul romanesc, cu nisip fin, intrarea in apa este de regula lina si fara pietre sau scoici.

Plaja din Mamaia prezinta urmatoarele diferentieri de a lungul ei:

  • plaja din partea de sud la intrarea in Constanta este mai ingusta si mai pietroasa;
  • plaja din centru este lata, aglomerata si este zona unde se organizeaza cele mai multe evenimente pe plaja.
  • plaja din partea de nord a statiunii este cea mai bine amenajata si are nisipul cel mai bun.

Cai de acces

Statiunea incepe la limita nordica a orasului Constanta la circa 1000 m de cartierul Delfinariu si 500 m de cartierul Tomis Nord. Accesul se face din aceste cartiere pe jos sau din oras cu autobuze (40, 23), microbuze (301, 302, 305) si tramvaiul 101 care are punct terminus statia Satul de Vacanta Mamaia.

In statiune se fac si plimbari cu deltaplanul cu motor sau parapanta tractata de salupa cu motor. Discotecile si Cluburile numeroase din care cateva foarte mari si cu dotari occidentale sunt pline seara de seara si impun ca o destinatie de clubbing consacarata care poate rivaliza fara a exagera cu Ibiza sau Mykonos.

Din anul 2003 statiunea dispune de un Parc Acvatic Aqua Parc aflat la intrarea in statiune, in zona de sud si exista si bine cunoscuta Telegondola, unica in Romania care traverseaza statiunea din partea de sud de langa Hotel Perla pana in centru la Cazino.

Cazare Mamaia

Mamaia este cea mai mare de pe litoralului romanesc, cu peste 70 de hoteluri si vile turistice de la 2 la 5 stele, cu o capacitate de cazare de aproximativ 30 de mii de locuri.

Hoteluri cu piscina exterioara

Restaurante

Restaurantele si terasele sunt numeroase, multe dintre ele fiind insirate de-o parte si de cealalta a falezei. De la fast food-uri si gelaterii pana la restaurante “pretentioase”, Mamaia le are pe toate. Puteti manca libanez, italieneste, chinezeste, turceste, greceste si chiar frantuzeste.

ALTE OFERTE

Booking.com

Cazare Mamaia

Euro Team TravelCazare Mamaia cazare in hoteluri 2 stele, hoteluri 3 stele, hoteluri 4* si hoteluri 5*, oferte de cazare Mamaia min. 5 nopti cazare cu sau fara masa, cu sau fara transport. Cazare Mamaia, Sejur Mamaia, Vacante Oferte Mamaia, Sejur Mamaia, Vacante, Cazare hotel Mamaia, Plaja Mamaia, Litoral Romania, Vacanta la mare in Romania, Sejur pe litoralul romanesc, oferte hotel mamaia, oferte sejur mamaia n statiune se fac si plimbari cu deltaplanul cu motor sau parapanta tractata de salupa cu motor. Discotecile si Cluburile numeroase din care cateva foarte mari si cu dotari occidentale sunt pline seara de seara si impun ca o destinatie de clubbing consacarata care poate rivaliza fara a exagera cu Ibiza sau Mykonos.

Descarcati Atasamentul

Fișier Descriere
pdf Flyer Storno_protectie_Covid-19 Preturi pentru asigurarea STORNO
pdf PID-Storno-66ani-plus-1908v1 Document de informare privind produsul de asigurare, pentru persoanele peste 66 ani
pdf PID-Storno-max65ani-1908v1 Document de informare privind produsul de asigurare, pentru persoanele maxim 66 ani
Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru Europeni.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLei
Continentul/Regiunea/JudetulConstanta

Harta

Istorie si Cultura

Statiunea Mamaia

Mamaia, la nord de actuala statiune, era initial un satuc dobrogean costier tipic, cu pescari greci si lipoveni, oieri romani si crescatori de cai tatari, denumirea provenind de la un proprietar tatar al locului din vremea stapanirii turcesti, pe nume Mamai.

Amplasamentul actual al Mamaiei era neconstruit pana in 1906, cand apar primele cabine de lemn reunite sub doua Pavilioane, terminate cu cate un foisor, si o punte care inainta in mare. Inaugurarea primelor constructii a avut loc pe 22 august 1906, acestea fiind amenajate dupa planurile arhitectului peisagist E. Recont, in urma extinderii portului catre plajele existente din sudul Constantei si a mutarii "bailor de mare" spre nord, respectiv in actuala Mamaia.

Pentru a inlesni accesul turistilor catre Mamaia (mai precis spre ceea ce este acum zona Cazinoului din Mamaia), intre gara Constanta si statiune se monteaza o linie de cale ferata pe traseul ocupat astazi se afla Bulevardul Mamaia. Aceasta cale ferata a disparut prin anii 1960.

Aceste prime constructii au reprezentat centrul activitatilor turistice din statiune pana la disparitia lor intr-un incendiu in 1920. Imediat dupa incheierea Primului Razboi Mondial, statiunea se dezvolta si incepe amenajarea ei, odata cu construirea rezidentei de vara a familiei regale, in actualul Club Castel.

In anul 1935 se construieste Cazinoul iar in anul 1934 apare primul hotel, de fapt o vila mare. Primul hotel in adevaratul sens, a fost Rex (1936), dar abia in 1957 incep sa apara si hotelurile-bloc, primele fiind hotelul Parc si cel numit atunci Bucuresti (actual IAKI), care si astazi reprezinta doua dintre hotelurile mai inalte ale Mamaiei. in perioada comunista, la Mamaia s-au realizat o serie de constructii fara un plan de urbanizare, pentru a putea fi suportat valul de turisti atrasi de nisipul fin. Dezvoltarea statiunii a fost in doua etape : intre 1959-1965 s-a dezvoltat partea sudica, iar partea nordica a fost ridicata in mare parte in timpul lui Ceausescu, adica intre 1982-1985. in aceasta perioada, Mamaia a devenit un adevarat „aspirator de valuta”, atragand nu numai turistii romani sau din celelalte tari comuniste, dar si un mare numar de „oaspeti” din „tarile imperialiste”, adesea opozanti ai guvernelor apusene si membri sau alegatori ai partidelor comuniste de acolo, bucurosi sa-si cheltuiasca banii de vacanta intr-o „tara socialista” ale carei preturi erau, pentru ei, foarte ieftine.

Unul dintre cei mai adesea prezenti pe litoralul romanesc dintre acesti „oaspeti de onoare” straini a fost secretarul general al puternicului (atunci) Partid comunist din Franta : Georges Marchais. Dupa 1989, Mamaia a fost in buna parte „uitata” de acesti straini, devenind in schimb o destinatie cu atat mai aglomerata de turistii romani, cu cat „biletele de vacanta” au disparut, oricine are destui bani putand veni liber in statiune. in anii 2000, aglomeratia si chiar promiscuitatea erau atat de mari, incat municipiul Constanta a infiinţat o statie de taxare la intrarea in statiune, dar neavand temei legal, ideea a fost abandonata.

Aparthotel TOMIS GARDEN Mamaia

Aparthotel TOMIS GARDEN Mamaia

Litoral Romania, Cazare MAMAIA
Aparthotel TOMIS GARDEN Mamaia sejur min 5 nopti cazare in apartament cu un dormitor sau doua dorito Oferte
Aquarium Residence Apartments Mamaia Nord

Aquarium Residence Apartments Mamaia Nord

Min 2 Nopti, Cazare MAMAIA
Aquarium Residence Apartments Mamaia Nord a fost inaugarat in anul 2018 cu finisaje premium, la numa Oferte
Hotel Albatros Mamaia

Hotel Albatros Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Albatros Mamaia oferta sejur min 5 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun, acces parcare gr Oferte
Hotel Alcor Mamaia

Hotel Alcor Mamaia

Litoral Romania, Cazare MAMAIA
Hotel Alcor Mamaia sejur minim 5 nopti cazare in camera dubla/tripla/apartament cu mic dejun, plaja Oferte
Hotel Ambasador Mamaia

Hotel Ambasador Mamaia

Litoral Romania, Cazare MAMAIA
Hotel Ambasador Mamaia este situat in zona nordica a statiunii Mamaia, la doar cativa pasi de malul Oferte
Hotel Amiral Mamaia

Hotel Amiral Mamaia

Litoral Romania, Cazare MAMAIA
Hotel Amiral Mamaia este amplasat in zona de nord a statiunii, la cativa pasi de plaja. Impreuna cu Oferte
Hotel Arena Regia SPA Mamaia

Hotel Arena Regia SPA Mamaia

Litoral Romania, Cazare MAMAIA
Hotel Arena Regia SPA Mamaia sejur 7 nopti cazare cu mic dejun inclus, sezlong pe plaja (in limita l Oferte
Hotel Astoria Mamaia

Hotel Astoria Mamaia

Litoral Romania, Cazare MAMAIA
Hotel Astoria Mamaia este situat in centrul statiunii, langa Hotel Riviera si Hotel Iaki, la 50 m de Oferte
Hotel Aurora Mamaia

Hotel Aurora Mamaia

Litoral Romania, Cazare MAMAIA
Hotel Aurora Mamaia renovat total in 2008 are restaurant, bar de zi, schimb valutar, parcare cu plat Oferte
Hotel Bavaria Blu Mamaia

Hotel Bavaria Blu Mamaia

Litoral Romania, Cazare MAMAIA
Hotel Bavaria Blu este situat la intrarea in statiunea Mamaia, la numai 25 m de plaja. Ofera o pisci Oferte
Hotel Bicaz Pirates Resort Mamaia

Hotel Bicaz Pirates Resort Mamaia

Litoral Romania, Cazare MAMAIA
Hotel Bicaz Pirates Resort Mamaia este situat in nordul statiunii, la doar 10 m de plaja si se invec Oferte
Hotel Blue Beach Mamaia

Hotel Blue Beach Mamaia

Litoral Romania, Cazare MAMAIA
Hotel Blue Beach Mamaia Studios 3 stele este situat pe malul marii si se adreseaza in special cuplur Oferte
Hotel Central Mamaia

Hotel Central Mamaia

Litoral Romania, Cazare MAMAIA
Hotel Central Mamaia este amplasat la 50 de metri de plaja, cazare duble, apartament, restaurant, te Oferte
Hotel Comandor Mamaia

Hotel Comandor Mamaia

Litoral Romania, Cazare MAMAIA
Hotel Comandor Mamaia este situat pe plaja in nordul statiunii Mamaia, intre hotelurile Amiral si Or Oferte
Hotel Condor Mamaia

Hotel Condor Mamaia

Litoral Romania, Cazare MAMAIA
Hotel Condor Mamaia oferta early booking, sejur minim 5 nopti cazare cu mic dejun, demipensiune sau Oferte
Hotel Dacia Sud Mamaia

Hotel Dacia Sud Mamaia

Litoral Romania, Cazare MAMAIA
Hotel Dacia Sud Mamaia oferte sejur minim 6 nopti, masa demipensiune,  la 10 m de plaja, parcare si Oferte
Hotel Del Mar Mamaia

Hotel Del Mar Mamaia

Litoral Romania, Cazare MAMAIA
Hotel Del Mar Mamaia 4 stele este situat in sudul statiunii la intrare in Mamaia, vis-a-vis de hotel Oferte
Hotel Delta Mamaia

Hotel Delta Mamaia

Litoral Romania, Cazare MAMAIA
Hotel Delta Mamaia este situat in sudul statiunii, la cativa metri de plaja si in vecinatatea hotelu Oferte
Hotel Doina Mamaia

Hotel Doina Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Doina Mamaia 3 stele este situat pe faleza din sudul statiunii, la 20 m de plaja si 200 m de A Oferte
Hotel Dorna Mamaia

Hotel Dorna Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Dorna Mamaia este pozitionat in imediata apropiere a plajei la 100 m in nordul statiunii. Inco Oferte
Hotel Dunarea Mamaia

Hotel Dunarea Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Dunarea Mamaia 3 stele este situat in zona de sud a statiunii, la cativa pasi de tarmul marii, Oferte
Hotel Flora Mamaia

Hotel Flora Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Flora Mamaia 3 stele este situat in centrul statiunii Mamaia, pe faleza, intre cele doua zone Oferte
Hotel Florida Mamaia

Hotel Florida Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Florida Mamaia 3 stele este amplasat in apropiere de zona Cazino, pe malul Lacului Siutghiol, Oferte
Hotel Gociman Mamaia

Hotel Gociman Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Gociman Mamaia 4 stele este amplasat pe malul Lacului Siutghiol, in apropierea Arenelor IDU si Oferte
Hotel Grand Astoria Mamaia

Hotel Grand Astoria Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Grand Astoria Mamaia este la 2 minute pe jos fata de plaja si este situat in centrul statiunii Oferte
Hotel Hawaii Mamaia

Hotel Hawaii Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Hawaii Mamaia parterul hotelului, langa aleea de promenada pe malul marii se afla restaurantul Oferte
Hotel Iaki Mamaia

Hotel Iaki Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Iaki Mamaia sejur 5 nopti cazare in camera dubla cu demipensiune (mic dejun si dejun),  acces Oferte
Hotel Laguna Mamaia

Hotel Laguna Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Laguna Mamaia sejur minim 5 nopti cazare cu mic dejun pentru doua persoane, acces la parcare, Oferte
Hotel Lido Mamaia

Hotel Lido Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Lido Mamaia sejur 6 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun, parcare gratuita, wi-fi in hote Oferte
Hotel Lotus Mamaia

Hotel Lotus Mamaia

Litoral Romania, Cazare MAMAIA
Hotel Lotus Mamaia sejur 5 nopti cazare in camera dubla, fara masa, la 50 m de plaja, parcare cu pla Oferte
Hotel Majestic Mamaia

Hotel Majestic Mamaia

Rezerva Online,, Cazare MAMAIA
Hotel Majestic Mamaia sejur 6 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun, parcare gratuita, picina in Oferte
Hotel Malibu Mamaia

Hotel Malibu Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Malibu Mamaia sejur 5 nopti cazare cu mic dejun, acces piscina gratuit, parcare gratuita, inte Oferte
Hotel Marea Neagra Mamaia

Hotel Marea Neagra Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Marea Neagra Mamaia sejur 5 nopti cazare cu mic dejun, parcare gratuita, hotelul se afla la nu Oferte
Hotel Modern Mamaia

Hotel Modern Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Modern Mamaia sejur 6 nopti in camera dubla cu ultra all inclusive, parcare gratuita, internet Oferte
Hotel National Mamaia

Hotel National Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel National Mamaia sejur 5 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun inclus, hotelul este situat Oferte
Hotel Nyota Mamaia

Hotel Nyota Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Nyota Mamaia sejur 5 nopti cazare in camera dubla cu vedere la lacsi mic dejun inlucs, parcare Oferte
Hotel On Plonge Jr Mamaia

Hotel On Plonge Jr Mamaia

5 Nopti, Cazare MAMAIA
Hotel On Plonge Jr Mamaia sejur 5 nopti cazare loc in camera dubla, acces Wi-Fi gratuit, parcare, re Oferte
Hotel Orfeu Mamaia

Hotel Orfeu Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Orfeu Mamaia 3 stele este situat in zona de nord a statiunii la numai 50 m de plaja, si face p Oferte
Hotel Palas Mamaia

Hotel Palas Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Palas Mamaia oferta sejur 5 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun,  internet wifi gratuit, Oferte
Hotel Parc Mamaia

Hotel Parc Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Parc Mamaia sejur 5 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun inclus, internet wireless, acces Oferte
Hotel Pelican Mamaia

Hotel Pelican Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Pelican Mamaia este situat in nordul statiunii Mamaia, in apropiere de hotel Zenith Conferice Oferte
Hotel Perla Mamaia

Hotel Perla Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Perla Mamaia sejur 5 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun inclus, internet wifi si parcar Oferte
Hotel Pescarus Mamaia

Hotel Pescarus Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Pescarus Mamaia sejur 5 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun, mobilier nou, tv, frigobar, Oferte
Hotel Queen Vera Mamaia

Hotel Queen Vera Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA9 / 10
Hotel Queen Vera Mamaia, oferta sejur minim 5 nopti cazare cu mic dejun, acces piscina interioara, l Oferte
Hotel Regal Mamaia

Hotel Regal Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Regal Mamaia sejur  nopti cazare in camera dubla cu mic dejun inclus, parcare si simtenet wifi Oferte
Hotel Richmond Mamaia

Hotel Richmond Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Richmond Mamaia sejur 5 nopti cazare in camra dubla cu mic dejun inclus, parcare privata gratu Oferte
Hotel Riviera Mamaia

Hotel Riviera Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Riviera Mamaia sejur 5 nopti cazare cu mic dejun, in camera dubla standard, dubla VIP sau Stud Oferte
Hotel Romantic Mamaia

Hotel Romantic Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Romantic Mamaia sejur 6 nopti cazare cu mic dejun, parcare si internet wifi gratuit. Hotel Rom Oferte
Hotel Savoy Mamaia

Hotel Savoy Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Savoy Mamaia oferte sejur 5 nopti cazare in camera dubla, masa all inclusive, hotel pe plaja, Oferte
Hotel Scapino Mamaia

Hotel Scapino Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Scapino Mamaia sejur 6 nopti cazare cu mic dejun inclus, la aproximativ 50 de metri de plaja, Oferte
Hotel Select Mamaia

Hotel Select Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Select Mamaia sejur 5 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun inclus, parcare, internet wifi Oferte
Hotel Siret Mamaia

Hotel Siret Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Siret Mamaia este amplasat in nordul statiunii, la aproximativ 50 de metri de plaja, in vecina Oferte
Hotel Splendid Mamaia

Hotel Splendid Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Splendid Mamaiasejur 7 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun inclus, parcare gratuita, acc Oferte
Hotel Sulina Mamaia

Hotel Sulina Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Sulina Mamaia sejur minim 5 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun, parcare gratuita, inter Oferte
Hotel Tomis Mamaia

Hotel Tomis Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Tomis Mamaia sejur 6 nopti cazare in camera dubla si mic dejun inclus, parcare gratuita, inter Oferte
Hotel Unirea Mamaia

Hotel Unirea Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Unirea Mamaia sejur 6 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun inclus, parcare. Adresa: B-dul Oferte
Hotel Vega Mamaia

Hotel Vega Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Vega Mamaia, cazare, piscina exterioara cu sezlonguri, plaja privata, restaurant, bar, cofetar Oferte
Hotel Venus Mamaia

Hotel Venus Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Venus Mamaia sejur 5 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun inclus, plaja, parcare gratuita Oferte
Hotel Victoria Mamaia

Hotel Victoria Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Victoria Mamaia3 stele este situat in zona centrala a statiunii Mamaia si se bucura de o pozit Oferte
Hotel Zenith Conference Spa Mamaia

Hotel Zenith Conference Spa Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Hotel Zenith Conference Spa Mamaia sejur 5 nopti cazare, cu mic dejun sau demipensiune, acess piscin Oferte
Phoenicia Holiday Resort Mamaia Nord

Phoenicia Holiday Resort Mamaia Nord

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Phoenicia Holiday Resort Mamaia Nord este situat in Mamaia Nord, se intinde pe o suprafata de peste Oferte
Vila Coral Mamaia

Vila Coral Mamaia

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Vila Coral Mamaia oferte sejur mimim 5 nopti cazare, masa, parcare gratuita, internet gratuit in spa Oferte
Vila Pontica Mamaia Nord

Vila Pontica Mamaia Nord

Rezerva Online, Cazare MAMAIA
Vila Pontica Mamaia Nord 3 stele este o locatie care va permite un acces rapid la statiunea Mamaia N Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Vremea


Obiective Turistice

  • Aqua Magic;
  • Insula Ovidiu;
  • Pontonul Mamaia;
  • Satul de vacanta;
  • Telegondoa.

Evenimente