Cazare Mangalia 2021

Cazare Mangalia 2021

Lucruri de facut - generale

Cazare Mangalia RomaniaCazare Mangalia cazare in hoteluri 2 stele, hoteluri 3 stele, hoteluri 4 stele si hoteluri 5 stele, oferte de cazare Mangalia minim 5 nopti cazare cu sau fara masa, cu sau fara transport.

Cazare Mangalia este situata la aproximativ 45 de kilometri sud de Constanta si la 11 kilometri nord de punctul de frontiera cu Bulgaria.

Cazare Mangalia este un oras in continua dezvoltare, un oras curat si cochet, care in ultimele decenii si-a insusit cu succes atributul de statiune balenoclimaterica. Izvoarele mezotermale sulfuroase din statiunea Mangalia sunt valorificate in bazele de tratament cu rezultate recunoscute in ameliorarea bolilor sistemului osos si in tratamentele recuperatorii.

Fiind in primul rand un municipiul si apoi o statiune Mangalia le ofera turistilor oportunitati diverse de petrecere a timpului liber: plaja, vizite la muzee, monumente si cetati care prezinta istoria locurilor, distractii acvatice, spectacole, festivaluri si evenimente culturale.

Plata cu Vouchere si Card de Vacanta

Plaja

Plaja statiuni Mangalia este acoperita cu nisip fin si se intinde intre plaja Saturn si digul de nord al Portului Mangalia. Latimea cea mai mare o atinge in centru, acolo unde are in jur de 120 metri.

Faleza orasului margineste plaja si este folosita ca zona de promenada. In ideea de a spori confortul turistilor, anumite sectoare de plaja sunt amenajate cu sezlognuri si umbrele.

Siguranta in apa este asigurata de echipele de salvamari prezente pe plaja.

Cazare Mangalia

Statiunea Mangalia nu este foarte dezvoltata la capitolul cazare. In oras exista un singur hotel de patru stele. Este vorba despre Hotel President, o locatie moderna, care inglobeaza in structura sa, intr-o maniera originala, un fragment al vestigiilor cetatii romane Callatis. Situl arheologic descoperit in aceasta zona a fost restaurat si amenajat in holul hotelului si la subsolul restaurantului. Hotelul President adaposteste Centrul Roman de Afaceri „Marea Neagra”. Pe langa acest hotel de patru stele mai sunt deschise hoteluri de doua si trei stele, cateva dintre ele renovate in ultimii ani. La capitolul masa Mangalia are o oferta diversificata, in oras existand terase, restaurante, fast-food-uri si pizzerii.

Tratament

Factorii de cura naturala sunt apa marii, apele minerale sulfuroase mezotermale (21-28°C) provenite de la izvoare din partea de nord a orasului si din zona statiunilor Saturn si Venus, namolul sulfuros de turba, care este bogat in minerale si este extras din mlastinile din nordul orasului si clima marina bogata in aerosoli salini si radiatia solara. Toate acestea au un efect intaritor asupra organismului uman.

Statiunea Mangalia este recomandata pentru petrecerea vacantei si pentru tratamentul bolilor degenerative, inflamatorii, si reumatice, al bolilor sistemului nervos central si periferic, al bolilor ginecologice si al anumitor boli dermatologice, respiratorii, cardiovasculare, endocrinologice, ORL etc.

Statiunea are doua baze de tratament moderne in cadrul Hotelului Mangalia si in cadrul Sanatoriului Mangalia, destinata recuperarii. Baza de tratament din cadrul Hotelului Mangalia este dotata cu instalatii de tratament proprii: patru bazine pentru kinetoterapie cu apa sulfuroasa, o sectie pentru electroterapie, doua sectii pentru hidroterapie, o sectie de pneumoterapie, sali de gimnastica medicala si saloane pentru masaj, cabinete de geriatrie, laboratoare pentru analize si investigatii, cabinete pentru acupunctura, bazine cu apa de mare incalzita etc.

Booking.com

Oferte Litoral Romania

Cazare Mangalia

Agentia de Turism Euro Team TravelCazare Mangalia 2019, cazare in hoteluri 2 stele, hoteluri 3 stele, hoteluri 4 stele si hoteluri 5 stele, oferte de cazare Mamaia minim 5 nopti cazare cu sau fara masa, cu sau fara transport.Cazare Mangalia, Statiunea Mangalia Romania, Tratament, Baze de tratament, Hotel, Statiunea Balneo, Cazare, Tratament, Oferte Tratament, Oferte, Sejur, Vacante, Cazare Hotel, Oferte Litoral Romania, Sejur Litoral Romania, Vacante Litoral Romania

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulConstanta

Harta

Istorie si Cultura

Mangalia de astazi este situata pe ruinele vestitei cetati Callatis. Infiintata in secolul al VI-lea i.Hr. de colonistii greci in locul unei asezari getice, Cetatea Callatis a fost la acea vreme una dintre coloniile elene infloritoare.

Incepand cu secolul al XI-lea, cetatea capata numele de „Pangalia” si era considerata unul dintre cele mai importante porturi Dobrogene, alaturi de Constanta si Varna. Odata cu intrarea Dobrogei sub dominatie otomana, zona a decazut, insa isi recastiga stralucirea dupa 1878, atunci cand orasul incepe sa se dezvolte.

In 1930 Mangalia a devenit statiune balneoclimaterica. Dupa 1990, autoritatile au demarat ample proiecte pentru dezvoltarea turismului cultural, iar in acest sens sunt organizate in fiecare an mai multe manifestari – Festivalul Callatis, Gala Tanarului Actor, Festivalul Zile si Nopti de Literatura etc.

Hotel Corsa Mangalia

Hotel Corsa Mangalia

7 Nopti, MD, Cazare Mangalia 2021
Hotel Corsa Mangalia sejur 7 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun, la numai 50 m de plaja, parc Oferte
Hotel Paradiso Mangalia

Hotel Paradiso Mangalia

6 Nopti, All Inclusive, Cazare Mangalia 2021
Hotel Paradiso Mangalia sejur 6 nopti cazare in camera dubla, all inclusive, parcare si internet wif Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Vremea

Obiective Turistice

Obiective Turistice

  • Cetatea Calatis;
  • Necropola Elenistica;
  • Edificiul de tip Sirian;
  • Moscheiea in stil Maur;
  • Muzeul de Arheologie Calatis;
  • Hipodromul.
  • Portul turistic.