Cazare Bran

Cazare Bran

Lucruri de facut - generale

Cazare BranCazare Bran in hoteluri, vile si pensiuni indiferent de sezon cu un program din care nu lipsesc plimbarile cu caruta sau sania trasa de cai (pe timp de iarna), degustarile de mancaruri traditionale si branzeturi de casa.

Bran este o localitate binecunoscuta pentru principalul obiectiv turistic existent aici si anume Castelul Bran, insa aceasta comunitate detine o incarcatura istorica si culturala mult mai bogata, care trece de limitele acestei atractii. Bran este o localitate de dimensiuni mici, situat in judetul Brasov, la numai 29 de km distanta.

Branul fiind situat intre munti si facand parte din culoarul Rucar – Bran, locatia ofera peisaje spectaculoase si o vegetatie foarte bogata care ofera o stare de relaxare tuturor turistilor.

Branul este o localitate accesibila, turistii putand ajunge aici dinspre Valea Moeciului care se afla la 8 km distanta, dinspre Zarnesti, Rasnov, Poiana Brasov, Brasov, Predeal, Fagaras, Sighisoara, Sinaia, etc.

Bran este intr-o zona cu numeroase sate unde se practica cu succes turismul rural. Regiunii ii sunt caracteristice pasunile intinse pe dealuri care se inalta treptat spre sud, inspre Muntii Piatra Craiului.

Turistii pot merge in drumetii sau in excursii cu bicicleta in Muntii Bucegi si Piatra Craiului sau pot vizita Castelul Bran, fortareata medievala ori Pestera Liliecilor de la Rasnov, cascadele si trecatorile de la Moeciu, precum si pesterile si cheile din regiunea cuprinsa intre Fundata si sirnea.

Artele populare precum olaritul, blanaritul sau incondeiatul oualor sunt foarte raspandite in aceasta zona. Aici se organizeaza si sarbatori traditionale precum „Nedeia” de la Fundata – sarbatorirea intoarcerii oierilor din munti, care are loc in luna august si „Masuratul laptelui”, o sarbatoare de mijloc de vara.

Pensiunile din Bran, Moeciu de Jos, Moeciu de Sus, Fundata, Magura, sirnea, Pestera, Poarta, Predelut isi primesc turistii indiferent de sezon cu un program din care nu lipsesc plimbarile cu caruta sau sania trasa de cai (pe timp de iarna), degustarile de mancaruri traditionale si branzeturi de casa.

In apropierea castelului se afla Muzeul etnografic al satului Bran. In toate perioadele anului, turistii pot inchiria camere in vile/pensiuni taranesti din satele: Sirnea, Moieciu, Fundata si Rucar.

Partii de schi in zona BRAN

Zona dispune si de un domeniu schiabil la 2 km de Castelul Bran.

 • Partia Zanoaga are o diferenta de nivel de 145 de metri si o lungime totala de 650 metri, este recomandata schiorilor de nivel mediu sau incepatorilor. Instalatia de teleski si nocturna va stau la dispozitie. Partia Zanoaga este dotata si cu tunuri de zapada, centru de inchiriere a echipamentelor de schi, inchiriere ATV-uri si centru de prim ajutor (situat la baza partiei).

Pe langa partia Zanoaga, recent au fost inaugurate 2 partii de schi totalizand 6 ha teren schiabil in cele mai bune conditii. Partiile sunt dotate cu instalatie de transportl pe cablu.

 • Partie: Bran 1; nivel: usor; lungime (m): 700; zapada artificiala: nu; nocturna: nu
 • Partie: Bran 2; nivel: mediu; lungime: 700 m; zapada artificiala: nu; norcturna: da

Cazare Bran

Cazare Bran in hoteluri, vile si pensiuni indiferent de sezon cu un program din care nu lipsesc plimbarile cu caruta sau sania trasa de cai (pe timp de iarna), degustarile de mancaruri traditionale si branzeturi de casa., Cazare Bran, Oferte Bran, Sejur Bran, Excursie Bran 2018, Circuit la Bran 2018, Oferte Cazare Bran, Oferte Sejur Munte Romania, Vacante la munte in Bran, Vizitati Castelul Bran, Cazare Bran, Oferte Bran, Sejur Bran, Excursie Bran 2018, Circuit la Bran 2018, Oferte Cazare Bran, Oferte Sejur Munte Romania, Vacante la munte in Bran, Vizitati Castelul Bran

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulBrasov

Harta

Istorie si Cultura

Cele mai vechi surse istorice care au mentionat existenta localitatii Bran dateaza inca din perioada paleoliticului mijlociu. Regiunea a fost incercata in multe randuri de-a lungul istoriei, atat in perioada razboaielor daco-romane, cat si in Evul Mediu. Perioada medievala a fost una mai linistita, iar in anul 1364, Branul apartine oficial zonei administrative a Brasovului.

In perioada interbelica de la inceputul anilor 1900, Branul era recunoscut pentru potentialul de relaxare pe care il avea si era descris ca o „localitate de vara foarte frecventata”. Atat castelul cat si imprejurimile acestuia erau vizitate anual de un numar mare de persoane de pe intreg teritoriul Romaniei. In ceea ce priveste etnografia si cultura acestei zone, Branul are foarte multe elemente in comun cu celelalte localitati din Tara Barsei. Arhitectura caselor este de tip taranesc feudal, cu bolti similare cetatilor, cu caramida arsa si ziduri foarte groase, dar si tencuiala din lut, geamuri mici si prispe.

Complex Club Vila Bran

Complex Club Vila Bran

Min 2 nopti, Cazare Bran
Complex Club Vila Braneste situat la 800 m de Castelul Bran si se intinde pe o suprafata de aprox 60 Oferte
Hotel Emire Bran

Hotel Emire Bran

3 Nopti, MD, Cazare Bran
Hotel Emire Bran sejur 3 nopti cu mic dejun, cu acces la centrul SPA, parcare si internet wifi gratu Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Obiective Turistice

 • Culoarul Bran - Rucar - Este una din cele mai importante drumuri turistice care leaga zonele centrala si sudica ale Romaniei. In aceasta zona predomina atractiile turistice naturale (cheile Dambovicioarei, Ghimbavului), se pot regasi vestigii istorice (castelul Bran) si identifica elemente traditionale specifice asezarilor rurale, unele declarate "sate turistice" (Zarnesti, Moeciu, Fundata).
 • Castelul Bran - Una din cele mai renumite obiective turistice din Romania, Castelul Bran este locul care a dat nastere legendei contelui Dracula. Personajul vizat este Vlad Tepes (1431 - 1476), voievod roman renumit pentru cruzimea sa, si care a administrat o perioada acest castel.
 • Muzeul Satului Bran - Acest muzeu are in administrare obiecte specifice zonei Bran. O parte dintre acestea sunt parte a tezaurului patrimoniului cultural national, totalitatea exponatelor reusind astfel sa zugraveasca o imagine realista a castelului Bran din evul mediu.
 • Vama Medievala Bran - Muzeu intemeiat in 1987 care pastreaza vie imaginea Branului ca un important punct vamal si ofera vizitatorului o descriere a comertului din evul mediu.
 • Cetatea Rasnov - Cetatea, atestata documentar din 1355, este un vestigiu istoric al luptelor pentru apararea patriei duse de voievozii romani. Cetatea Rasnov este renumita prin faptul ca a fost obligata sa-si deschida portile o singura data, in 1612, din cauza lipsei de apa. Muzeul din Rasnov intregeste aceasta imagine istorica prin arme, unelte si alte obiecte de epoca.
 • Manastirea Aninoasa - Situata in satul cu acelasi nume, manastirea a fost ctitorita in 1677. Manastirea Aninoasa este unica in zona, arhitectura sa imbinand elemente specifice unei cetati fortificate cu caracteristicile unui lacas de cult.
 • Mausoleul de la Mateiasi - Situat la 12 km de Rucar pe drumul catre Bran in comuna Valea Mare - Pravăţ, mausoleul de la Mateiasi a fost construit in memoria eroilor romani cazuti in Razboiul de Intregire Nationala dintre anii 1916-1918. In apropierea se afla muzeu unde sunt expuse marturii ale luptelor care au avut loc in Primul Razboi Mondial.
 • Partia de ski Bran - Zanoaga - Situata in apropierea Castelului Bran, partia de ski Bran-Zanoaga este o partie cu dificultatea medie. Cu o diferenta de altitudine de 170 metri si o lungime de aproximativ 800 metri, partia este cunoscuta mai ales pentru tunurile de zapada cu care este dotata care garanteaza conditii bune de schiat in lunile inghetate.
 • Muntii Piatra Craiului - Masivul Piatra Craiului, elementul central al Parcului National Piatra Craiului, este favoritul turistilor pentru drumetii, alpinism sau explorarea pesterilor din regiune.
 • Pestera Dambovicioara - Formata prin actiunea raului Dambovicioara in structura calcaroasa a Masivului Piatra Craiului, pestera Dambovicioara este cea mai mare si reprezentativa pestera din zona.
 • Cheile Dambovicioarei - Un canion cu pereti inalti de pana la 200 metri care poate fi vazut in detaliu in drum spre Pestera Dambovicioarei. Cheile au o lungime de aproximativ 8 kilometri iar in aceasta zona sunt un numar impresionant de pesteri (peste 50), printre care Pestera Dambovicioara, Pestera de la gura Defileului, Pestera Labirintului.
 • Barajul Pecineagu - Barajul Pecineagu este un baraj de 107 metri inaltime, construit pe cursul superior al raului Dambovita. Barajul este situat intr-o depresiune dintre muntii Piatra Craiului si muntii Iezer-Papusa.

Video