Cazare Bucovina 🛎️
Cazare Bucovina hoteluri, vile si pensiuni, excursii si circuite in la manastirile din Bucovina, partii de schi, plimbare cu mocanita in muntii Bucovinei.
Bucovina este printre cele mai atractive si frecventate zone turistice de pe harta Romaniei. Nu intamplator de altfel, aceasta zona, vestita astazi in intreaga lume, a fost distinsa in anul 1975 cu premiul international “Pomme d’Or” de catre Federatia Internationala a Ziaristilor si Scriitorilor de Turism, iar multisecularele monumente de arhitectura cu fresce interioare si exterioare din acest colt de tara au fost trecute de UNESCO in lista monumentelor de arta universala.
Cazare Bucovina
Leagan de veche civilizatie, unde istoria se impleteste cu legenda, Bucovina pastreaza marturii ale prezentei omului din cele mai indepartate vremuri. Cele 96 de morminte de incineratie scoase la lumina la Zvoristea, ca si descoperirile arheologice de la Silistea Scheii, Suceava, Bosanci, Probota sau Dolhestii Mari atesta existenta unor asezari traco-getice si dacice bine conturate.
Meleagurile bucovinene au fost martorii inchegarii si dezvoltarii in secolul XIV, a statului feudal independent al Moldovei. Asezari precum Baia, Siret, Suceava, Radauti pastreaza pana in zilele noastre constructii (cetati, ctitorii si case domnesti s.a.) din vremea primilor voievozi moldoveni.
Alte localitati precum Putna, unde in 1871 festivitatile prilejuite de implinirea a 400 de ani de la zidirea ctitoriei lui Stefan cel mare s-au transformat, cu participarea lui Mihai Eminescu, Mihai Slavici, Ciprian Porumbescu si a altor tineri veniti din toate provinciile istorice romanesti, intr-o impunatoare manifestare a cunostintei de neam si de tara a romanilor de pretutindeni, evoca sugestiv rolul activ pe care locuitorii suceveni l-au avut de-a lungul timpului pe scena istoriei.
Viata in mediul rural este simpla si complexa, in acelasi timp. Oamenii inca urmeaza reguli stricte ale comportamentului si pastreaza traditiile vechi, dar stilul actual de viata produce valori contradictorii chiar si in cele mai indepartate sate. Taram locuit in mod armonios de nationalitati variate, Bucovina s-a opus celor mai radicale transformari in privinta timpului si a modei si a pastrat maniera de viata de neuitat.
Partii de schi in Bucovina
Bucovina este una din cele mai importante zone turistice ale României datorita: peisajelor extraordinare, manastirilor si bisericilor renumite pentru picturile exteriore si interioare, traditiilor si obiceiurilor sale. Bucovina incepe sa devina tot mai atractiva si pentru iubitorii sporturilor de iarna, de la an la an inaugurandu-se aici noi partii de ski.
- Partii de schi in Vatra Dornei;
- Partii de schi in Gura Humorului;
- Partii de schi in Carlibaba;
- Partii de schi in Campulung Moldovenesc.
Manastirile din Bucovina
- Manastirea Moldovita;
- Manastirea Putna;
- Manastirea Sucevita;
- Manastirea Arbore;
- Manastirea Humor;
- Manastirea Voronet;
- Manastirea Suceava;
- Manastirea Patrauti;
- Manastirea Probota;
Acces
- Acces Rutier: Drumul national DN 2 – E 85, Bucuresti – Bacau – Falticeni – Suceava – Siret uneste capitala Bucuresti de Suceava, distanta putând fi parcursa în aproximativ 6 ore. DN 17 A face legatura între Siret– Radauti– Sucevita– Câmpulung Moldovenesc iar drumul national DN18 leaga Iacobeni – Ciocanesti – Borsa, ducând mai departe în Maramures. Drumul national DN 17 trece prin orasul Vatra Dornei aflat la 112 km de Suceava (aproximativ 2 ore transport auto) si peste pasul Tihuta, ajungând în Transilvania.
- Acces Feroviar: Transportul cu trenul de la Bucuresti la Suceava se desfasoara pe magistrala Bucuresti–Bacau–Suceava-Vicsani, cu ramificatiile Suceava–Radauti-Putna si Suceava–Gura–Humorului-Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei-Sîngeorz Bai–Nasaud-Beclean, ramificatii care fac legatura cu zona Radauti si cu zona Humor-Câmpulung-Dorna. Trasportul cu trenul dinspre si spre Transilvania se realizeaza pe magistrala Timisoara-Iasi si face legatura cele mai importante orase din vestul tarii : Arad, Oradea, Cluj Napoca, Dej trecând în Bucovina peste munti, urmând apoi traseul Vatra Dornei, Cîmpulung Moldovenesc, Vama, Gura Humorului, Suceava.
- Acces cu avionul: Aeroportul Salcea este situat la 15 km de Suceava, 75 km de Câmpulung Moldovenesc (aproximativ 50 minute transport auto si 1¼ ore transport feroviar) si 105 km de Vatra Dornei (aproximativ 2 ore transport auto si 3 ore transport feroviar) si deserveste pentru moment doar traficul intern de persoane.
Alte Destinatii
🛎️ Cazare Bucovina
Cazare Bucovina hotel, vile, pensiuni, excursii, circuite, masa traditionala, oferte de vacanta, oferte sejur in Romania, Bucovina, Oferte Cazare Bucovina, Sejur , Vacante, Cazare Bucovina, Hoteluri in Bucovina, Pensiuni in Cazare Bucovina, Sejur Vacante si Cazare Bucovina, Hotel in Bucovina, Manastiri Bucovina, Cazare hotel, Cazare Vil , Cazare Pensiuni, cazare hotel, vile, pensiuni, excursii in Bucovina, circuite, masa traditionala, oferte de vacanta in Bucovina, oferte sejur in Bucovina Romania.
Tara | Romania |
---|---|
Viza de calatorie | Nu este necesara viza pentru turistii din UE. |
Limba vorbita | Romana |
Moneda utilizata | Leu |
Continentul/Regiunea/Judetul | 8.553 km2 |