Cazare Sighetu Marmatiei

Cazare Sighetu Marmatiei

Lucruri de facut - generale

Cazare Sighetul MarmatieiCazare Sighetu Marmatiei oferte sejur in hoteluri, vile si pensiunile din Maramures, oferte excursii si circuite in Maramures, cazare in Maramures cu mase traditionale stropite cu palica din belsug si traditii Maramuresene.

Sighetu Marmatiei apartine administrativ de judetul Maramures, situat in nordul Romaniei, la frontiera cu Republica Ucraina.

Pozitia orasului este excentrica fata de teritoriului sau de influenta Maramuresul Istoric, asezat intre cele 5 vai ale regiunii: Valea Izei, Valea Marei, Valea Cosaului, Valea Tisei si Valea Viseului.

Sighetu Marmatiei este situat la confluența raurilor Iza si Tisa, municipiul Sighet este centrul cultural si economic al Maramuresului Istoric. Panǎ în perioada interbelica Sighetu (cuprinzand în anul 2007 circa de 55000 locuitori) a fost resedința județului Maramures.

Sighetu este situat la o altitudine de 274 m apratine microdepresiunii Sighetuui, inclusa in Depresiunea Maramuresului. Aceasta zona este dominata de Dealul Solovan si de Dealurile Maramuresului, peste care se inalta piemontul Mara-Sapanta si Muntii Ignis (cu cel mai inalt punct de pe raza teritoriului administrativ al municipiului – muntele Tiganu 1222 m).

Zona de intreavilan a orasului este marginita apropae in totalitate de raurile Tisa (care reprezinta si linia de delimitare a teritoriului national), Iza si Ronisoara.

Accesul auto inspre oras se realizeaza prin trecerea Muntilor Gutai, Tibles, Rodnei, sau a Muntilor Maramuresului, iar mai apoi prin traversarea principalelor vai ale Depresiunii Maramuresului.

Sosele care leaga Sighetu (respectiv Tara Maramuresului) de restul tarii: DN 19 dinspre judetul Satu Mare, prin Pasul Fargau; DN 18 dinspre municipiul resedinta de judet, Baia Mare, prin Pasul Gutai; DN 17C (continuat apoi cu DJ 186 sau DN 18) dinspre judetul Bistrita-Nasaud, prin Pasul Setref; DN 18 dinspre judetul Suceava, prin Pasul Prislop.

Cazare Sighetu Marmatiei

Agentia de Turism Euro Team TravelCazare Sighetu Marmatiei oferte sejur in hoteluri, vile si pensiunile din Maramures, oferte excursii si circuite in Maramures, cazare in Maramures cu mase traditionale stropite cu palica din belsug si traditii Maramuresene. Sejur in Maramures, Vacante in Maramures, Cazare Sighetu marmatiei, Cazare Romania, Oferte Craciun Sighetu Marmatiei Maramures, Oferte Revelion Maramures, Oferte Revelion Romania.

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesra viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulMaramures

Harta

Cazare Puctul Pe I Sighetu Marmatiei

Cazare Puctul Pe I Sighetu Marmatiei

3 Nopti, Cazare Sighetu Marmatiei
Cazare Puctul pe I Sighetu Marmatiei este situata in centrul orasului Sighetu Marmatiei, ofera cazar Oferte
Hotel Gradina Morii Sighetu Marmatiei

Hotel Gradina Morii Sighetu Marmatiei

5 Nopti, MD, Cazare Sighetu Marmatiei
Hotel Gradina Morii Sighetu Marmatiei sejur 5 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun, parcare gra Oferte
Pensiunea CAMVES INN Sighetu Marmatiei

Pensiunea CAMVES INN Sighetu Marmatiei

3 Nopti, MD, Cazare Sighetu Marmatiei
Pensiunea CAMVES INN Sighetu Marmatiei 4 margarete, la iesirea din Sighetu Marmatiei spre Sapanta,es Oferte
Pensiunea Casa Iurca de Calinesti Sighetu Marmatiei

Pensiunea Casa Iurca de Calinesti Sighetu Marmatiei

3 Nopti, MD, Cazare Sighetu Marmatiei
Pensiunea Casa Iurca de Calinesti Sighetu Marmatiei este situata in Sighetu Marmatiei, in inima Tari Oferte
Pensiunea Marinela Sighetu Marmatiei

Pensiunea Marinela Sighetu Marmatiei

3 nopti, Cazare Sighetu Marmatiei
Pensiunea Marinela Sighetu Marmatiei are o pozitie liniştita pe malul raului Isa, la 5 km de Sighetu Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Obiective Turistice

  • Valea Izei - Barsana, Maramures, Romania - In inima Maramuresului, pe Valea Izei, te asteapta un tinut de poveste, locuit de oameni ce sfideaza timpul neostenind niciodata.Valea Izei este una dintre axele principale folosite de turistii dornici sa viziteze Maramureşul istoric.
  • Rezervatia Pietrosu Rodnei, Maramures, Romania - Rezervația naturala ˝Pietrosu Mare˝ se afla în imediata vecinatate a orașului Borșa; este cea mai mare rezervație naturala complexa (geomorfologica, floristica și faunistica) din nordul țarii. Din 1979 ea a fost inclusa in rețeaua mondiala de rezervații ale biosferei.
  • Muzeul Victimelor Comunismului si al Rezistentei. Este un muzeu amenajat intr-o fosta inchisoare politica de catre Romulus Rusan si Ana Blandiana. Conform creatorilor, muzeul este o forma de resuscitare a memoriei colective si permite vizitarea unor celule in care au stat personalitati politice de renume: Iuliu Maniu sau doi dintre membrii familiei I.C. Bratianu.
  • Muzeul Satului Maramuresan. Este adevarat ca este la o scara mai mica decat Muzeul Satului din Bucuresti, insa este situat intr-un cadru de poveste si prezinta case specifice zonei. Acest muzeu iti poate oferi momente excelente de relaxare si de cunoastere a culturii maramuresene. Aici vei gasi inclusiv o biserica din lemn care dateaza din secolul al XVI-lea.
  • Muzeul Maramuresan de istorie si Etnografie. Este unul dintre cele mai importante muzee ale Romaniei, in conditiile in care a fost infiintat in 1860. Acesta este si primul muzeu al Sighetului.

Institutii culturale. Pe langa muzee, Sighetul Marmatiei ofera si o serie de alte institutii culturale, toate cu o istorie foarte bogata si foarte interesanta. Amintim de Palatul Cultural Astra care a fost construit in 1913, de Curtea Veche care dateaza din secolul al 18-lea, de cladirea fostei scoli Reformate, ce are o istorie de peste 200 de ani si de Cazarma Veche.

Diverse monumente si statui. Istoria si-a spus cuvantul in ceea ce priveste Sighetul Marmatiei. De-a lungul timpului, prin acest oras au trecut oameni importanti ai Romaniei si s-au desfasurat evenimente de o importanta foarte mare. Toate au lasat in urma cate o poveste sau cate un monument. In ceea ce priveste monumentele, merita vazut Cortegiul Sacrificatilor, Monumentul Ostasului Roman, sculptat de D. Popoviti sau Obeliscul Eroilor Maramureseni.

Lacasuri de cult. Orasul maramuresan nu duce lipsa nici de lacasuri de cult. Se remarca Manastirea Plarltllor sf. Carol Borromeo care dateaza din 1040, Biserica Ortodoxa din Lemn, in stil maramuresan si Biserica Reformata, construita inca din secolul XIV. Tot in Sighet poate sa fie gasita si o sinagoga.

Obietive turistice din imprejurimi

  • Cimitirul Vesel Sapanta;
  • Manastirea Peri Sapanta;
  • Manastirea Barsana;