Cazare Vadu Izei

Cazare Vadu Izei

Lucruri de facut - generale

Cazare Vadu IzeiCazare Vadu Izei oferte sejur in hoteluri, vile si pensiunile din Maramures, oferte excursii si circuite in Maramures, cazare in Maramures cu mase traditionale stropite cu palica din belsug si traditii Maramuresene.

Luncile si zavoaiele pitoresti adapostesc pasari frumos cantatoare si minunat colorate (cucul, pupaza, ciocarlia). Dealurile sunt acoperite de livezi (meri, pruni si ciresi), paduri de stejar si fag ce coboara pana la marginea satului.

Apele verzui ale Izei lin curgatoare si cele albastrui ale Marei soptitoare, cu mersul spinos adapostesc o bogata varietate de pesti frumos lucitori.

Este cunoscut pentru “Portile maramuresene” executate de Gheorghe Borodi, prin cantecele Mariei Trifoi si ale virtuosului violonist Gheorghe Covaci-Cioata precum si prin poezia lui Tiberiu Utan si a desenelor valorosului artist grafician Vasile Kazar.

Istoria zbuciumata si mediul geografic si-au pus amprenta pe sufletul acestor maramureseni si au daltuit de-a lungul secolelor un om darz, harnic, ospitalier si mandru pe care nu l-au putut pleca nici vitregiile vremurilor si nici asprimea iernii.

Vechimea localitatii se pierde in negura timpurilor fiind descoperite aici dovezi arheologice care atesta locuirea acestor meleaguri. Dovezi scrise apar insa de-abia din anul 1383.

Agricultura, cu ramurile ei principale, cultivarea pamantului şi creşterea animalelor, reprezinta activitatea economica de baza pentru locuitorii comunei.

Activitati conexe s-au dezvoltat turismul, serviciile, comertul şi o mica industrie, reprezentata de un atelier de tamplarie, unul de croitorie şi unul de tapiterie.

Comuna Vadu Izei este situata in partea de nord a judetului Maramureş:

  • la 60 km distanta de municipiul Baia Mare;
  • la 6 km distanta de municipiul Sighetu Marmatiei.

Aflata la confluenta raurilor Iza cu Mara, pe un ses de 1,5 km latime si 2-4 km lungime, inconjurata de dealuri ce nu depasesc 700 m are in componenta urmatoarele localitati: Vadu Izei (centru administrativ) şi Valea Stejarului.

Cazare Vadu Izei

Agentia de Turism Euro Team TravelCazare Vadu Izei oferte sejur in hoteluri, vile si pensiunile din Maramures, oferte excursii si circuite in Maramures, cazare in Maramures cu mase traditionale stropite cu palica din belsug si traditii Maramuresene. Cazare Maramures, Sejur in Maramures, Cazare Sighetul Marmatiei, Vacanta Sighetul Marmatiei, O saptamana in Maramures, Craciun Maramures, Revelion Maramures.

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulMaramures

Harta

Pensiunea Dupa apa la Razvan Vadu Izei

Pensiunea Dupa apa la Razvan Vadu Izei

3 Nopti, Cazare Vadu Izei
Pensiunea Dupa apa la Razvan Vadu Izei este o constructie noua, moderna, aflata in Maramuresul istor Oferte
Pensiunea Teleptean in Deal la Acuta 2 Vadul Izei

Pensiunea Teleptean in Deal la Acuta 2 Vadul Izei

3 Nopti, Cazare Vadu Izei
Pensiunea Teleptean in Deal la Acuta 2 Vadul Izei sejur minim 3 nopti cazare, acces bucatarie, grata Oferte
Pensiunea Teleptean Maramures

Pensiunea Teleptean Maramures

5 Nopti, DP, Cazare Vadu Izei
Pensiunea Teleptean Maramures sejur 5 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun, cina, include bauturi Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Obiective Turistice

  • Valea Izei - Barsana, Maramures, Romania - In inima Maramuresului, pe Valea Izei, te asteapta un tinut de poveste, locuit de oameni ce sfideaza timpul neostenind niciodata.Valea Izei este una dintre axele principale folosite de turistii dornici sa viziteze Maramureşul istoric.
  • Rezervatia Pietrosu Rodnei, Maramures, Romania - Rezervația naturala ˝Pietrosu Mare˝ se afla în imediata vecinatate a orașului Borșa; este cea mai mare rezervație naturala complexa (geomorfologica, floristica și faunistica) din nordul țarii. Din 1979 ea a fost inclusa in rețeaua mondiala de rezervații ale biosferei.
  • Muzeul Victimelor Comunismului si al Rezistentei. Este un muzeu amenajat intr-o fosta inchisoare politica de catre Romulus Rusan si Ana Blandiana. Conform creatorilor, muzeul este o forma de resuscitare a memoriei colective si permite vizitarea unor celule in care au stat personalitati politice de renume: Iuliu Maniu sau doi dintre membrii familiei I.C. Bratianu.
  • Muzeul Satului Maramuresan. Este adevarat ca este la o scara mai mica decat Muzeul Satului din Bucuresti, insa este situat intr-un cadru de poveste si prezinta case specifice zonei. Acest muzeu iti poate oferi momente excelente de relaxare si de cunoastere a culturii maramuresene. Aici vei gasi inclusiv o biserica din lemn care dateaza din secolul al XVI-lea.
  • Muzeul Maramuresan de istorie si Etnografie. Este unul dintre cele mai importante muzee ale Romaniei, in conditiile in care a fost infiintat in 1860. Acesta este si primul muzeu al Sighetului.

Institutii culturale. Pe langa muzee, Sighetul Marmatiei ofera si o serie de alte institutii culturale, toate cu o istorie foarte bogata si foarte interesanta. Amintim de Palatul Cultural Astra care a fost construit in 1913, de Curtea Veche care dateaza din secolul al 18-lea, de cladirea fostei scoli Reformate, ce are o istorie de peste 200 de ani si de Cazarma Veche.

Diverse monumente si statui. Istoria si-a spus cuvantul in ceea ce priveste Sighetul Marmatiei. De-a lungul timpului, prin acest oras au trecut oameni importanti ai Romaniei si s-au desfasurat evenimente de o importanta foarte mare. Toate au lasat in urma cate o poveste sau cate un monument. In ceea ce priveste monumentele, merita vazut Cortegiul Sacrificatilor, Monumentul Ostasului Roman, sculptat de D. Popoviti sau Obeliscul Eroilor Maramureseni.

Lacasuri de cult. Orasul maramuresan nu duce lipsa nici de lacasuri de cult. Se remarca Manastirea Plarltllor sf. Carol Borromeo care dateaza din 1040, Biserica Ortodoxa din Lemn, in stil maramuresan si Biserica Reformata, construita inca din secolul XIV. Tot in Sighet poate sa fie gasita si o sinagoga.

Obietive turistice din imprejurimi

  • Cimitirul Vesel Sapanta;
  • Manastirea Peri Sapanta;
  • Manastirea Barsana;