Cazare Viseu de Sus

Cazare Viseu de Sus

Lucruri de facut - generale

Cazare Viseu de SusCazare Viseu de Sus oferte sejur minm 2 nopti in hoteluri, vile si pensiunile din Maramures, oferte excursii si circuite in Maramures, cazare in Maramures cu mase traditionale stropite cu palica din belsug si traditii Maramuresene.

Viseu de Sus are o incarcatura istorica si culturala de o valoare impresionanta, datorata in principal pozitiei geografice favorabile, fiind situat din punct de vedere etno-cultural, la confluenta dintre Valea Viseului si Valea Vaserului.

Orasul face parte din Ţara Maramuresului, cunoscuta si ca „Maramuresul Istoric”.

Turistii ajunsi in Viseul de Sus pot vizita cel putin 8 locatii clasificate drept monumente istorice, pot admira colectiile muzeului local sau pot participa la numeroasele evenimente cu caracter cultural sau recreativ pe care orasul le gazduieste de-a lungul anului.

O legenda locala povestește ca localitatea ar fi fost intemeiata de un taietor de lemne, a carui fiu a murit lovit de un lemn in padure. in amintirea fiului sau, acesta a construit o biserica pe locul tragicului accident, iar in jurul bisericii ar fi crescut apoi și localitatea numita la inceput „intre Râuri”, pentru ca se intindea intre râul Vișeu și Vaser.

Multe dintre traditiile și obiceiurile locului sunt inca legate de tipterii prezenti in zona. Pentru aceștia, Craciunul este inca cea mai importanta sarbatoare a anului, motiv pentru care casele se impodobesc cu ramuri de brad, iar intreaga comunitate se aduna in ziua de Ajun pentru slujba de Craciun, care incepe la miezul noptii. Dupa terminarea acesteia, incepe colindatul, obicei la care participa intreaga familie, și se cânta colinde care contin inca cuvinte tipterești.

Valoarea zonei din care face parte Viseu de Sus este consacrata la nivel naţional, atât prin zestrea naturala, bogata in fenomene naturale unice, diversitatea speciilor si importanţa stiinţifica, cât si prin patrimoniul cultural. Orasul are o poziţie geografica situata la limita unor zone de interes turistic si intersecţia unor trasee si circuite turistice deosebit de importante:

  • Valea Viseului,
  • Valea Vaserului alaturi de Mocaniţa,
  • Valea Izei, Cascada Cailor – Borsa,
  • Rezervaţia Naturala Munţii Rodnei,
  • Parcul Natural Munţii Maramuresului – sit Natura 2000,
  • Poiana Narciselor de pe Muntele Sahlean.
  • Viseu de Sus este una din cele mai noi staţiuni din România, recunoscuta oficial in 2011.

Cazare Viseu de Sus

Agentia de Turism Euro Team TravelCazare Viseu de Sus oferte sejur minim 2 nopti in hoteluri, vile si pensiunile din Maramures, oferte excursii si circuite in Maramures, cazare in Maramures cu mase traditionale stropite cu palica din belsug si traditii Maramuresene.  Cazare Viseu de Sus, Cazare Maramures, Cazare Romania Maramures, Sejur in Viseu de Sus, Sejur in Maramures, Vacante in Maramures, Cazare in Viseu de Sus, Cazare Romania, Oferte Craciun Maramures, Oferte Revelion Maramures, Oferte Revelion Romania.

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulMaramures

Harta

Hotel Gabriela Viseul de Sus

Hotel Gabriela Viseul de Sus

6 Nopti, MD, Cazare Viseu de Sus
Hotel Gabriela Viseul de Sus sejur 6 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun inclus in camera dubl Oferte
Hotel Mirage Resort Viseu de Sus

Hotel Mirage Resort Viseu de Sus

2 Nopti, MD, Cazare Viseu de Sus
Hotel Mirage Resort Viseu de Sus este situat in Maramuresul Istoric, localitatea Viseu de Sus, un lo Oferte
Hotel Montana Viseu de Sus

Hotel Montana Viseu de Sus

2 Nopti, MD, Cazare Viseu de Sus
Hotel Montana Viseu de Sus va asteapta in centrul orasului Viseu de Sus cu un decor unic, camere spa Oferte
Pensiunea La Cassa Viseu de Sus

Pensiunea La Cassa Viseu de Sus

2 nopti, Cazare Viseu de Sus
Pensiunea La Cassa Viseu de Sus ofera restaurant cu bar, care serveste preparate din bucataria roman Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.