Cazare Paltinis

Cazare Paltinis

Lucruri de facut - generale

Cazare PaltinisCazare Paltinis statiunea montana din Romania, sejur minim 2 nopti cazare cu sau fara masa in hoteluri, vile sau pensiuni cu acces la facilitatile acestora.

Statiune turistica permanenta, situata in Carpatii Meridionali, pe versantul nord-estic al Muntilor Cindrel, la 35 km. distanta de Sibiu, de care, de altfel, si apartine, Paltinisul este cea mai veche si cea mai inalta statiune din Romania.

Asezarea, de sub Vf. Oncesti, ce se intinde intr-o padure de conifere, la altitudinea de 1442 de metri, a fost intemeiata de Societatea Carpatina Transilvania, la sfarsitul secolului al XIX-lea. Datorita vechimii lor de peste un secol, trei dintre cele peste 40 de vile ridicate in timp, in statiune, au fost declarate monumente istorice: Casa Turistilor, Casa Medicilor si Sala Monaco.

Factorul terapeutic principal il reprezinta climatul alpin cu aer puternic ozonizat, bogat in aerosoli si radiatii ultraviolete. Calitatea aerului pur din aceasta statiune o recomanda din plin in tratarea asteniilor, a surmenajului fizic si intelectual, a anemiilor, a sechelelor pulmonare, precum si a deficientelor de crestere la copii.

Pe de alta parte, fenomenul de inversiune meteorologica dar mai ales persistenta stratului de zapada mai mult de o treime din an, face din statiunea Paltinis o destinatie extrem de cautata in special pentru impatimitii sporturilor de iarna. Pentru acestia sunt disponibile mai multe partii de schi de dificultati variate.

Astfel, Muntii Cindrel, prin morfologia lor (culmi domoale si platouri) se preteaza foarte bine la practicarea schiului de fond. Partia de schi de pe Muntele Oncesti este amenajata, dispunand de telescaun (pe o distanta de 1025 metri si o diferenta de nivel de 241 metri), teleschi (pe o distanta de 410 metri si o diferenta de nivel de 138 metri) si baby-lift.

Baza tehnico-materiala este foarte dezvoltata, statiunea dispunand pe langa multitudinea de vile amintite, si de hoteluri ori cabane dar si de posibilitati de recreere si de petrecere a timpului liber: restaurante, club cu teatru si cinema, discoteca, biblioteca, terenuri de volei, tenis si handbal. Pentru montaniarzi, statiunea constituie punct de plecare pentru o serie de trasee turistice in Muntii Cindrel (Cheile Cibinului si Valea Sadului, cu salba sa de baraje)respectiv Muntii Lotrului.

Fie ca stai o zi sau o vacanta intreaga, un lucru este sigur: te vei bucura, te vei simti bine iar Paltinisul iti va ramane mult timp in inima.

Cai de acces

  • Feroviare: gara Sibiu pe linia Bucuresti-Brasov-Arad, apoi cu mijloace auto pana in statiune
  • Rutiere: DN 1 de la Oradea sau DN 7 = E 15 de la Bucuresti la Sibiu, apoi drumul local prin comuna Rasinari, pana in statiune
  • Aeriene: din Bucuresti pana la Sibiu, apoi cu mijloace auto pana in statiune.

Agentia de Turism Euro Team TravelCazare Paltinis statiunea montana din Romania, sejur minim 2 nopti cazare cu sau fara masa in hoteluri, vile sau pensiuni cu acces la facilitatile acestora. Vacanta Paltinis, Sejur la munte in Paltinis, Cazare Hotel in Paltinis, Oferte Munte Romania.

Tara Romania
Viza de calatorieNu este nevoie de viza pentru turisti din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulSibiu

Harta

Hotel CastelNor Paltinis

Hotel CastelNor Paltinis

Rezerva Online, Cazare Paltinis
Hotel CastelNor Paltinis sejur minim 2 nopti cazare cu mic dejun inclus in camera dubla, acces la fa Oferte
Pensiunea Rafael Paltinis

Pensiunea Rafael Paltinis

Rezerva Online, Cazare Paltinis
Pensiunea Rafael Paltinis se afla la o altitudine de 1400 m, pensiunea Rafael ofera un restaurant ca Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Vremea

Obiective Turistice

Iarna

Pe timpul iernii nu aveti cum sa va plictisiti. Au fost amenajate partii de schii cu grade de dificultate diferite, exista tunuri de zapada, nocturna, un parc de distractie si partii de sanius. Daca sunteti incepatori, partiile din Paltinis sunt perfecte, datorita inclinatiei mici si a lipsei avanlanselor. Cel mai renumit resort montan este Arena Platos, unde, la ora aceasta, stratul de zapada masoara 62 de centimetri.

Pe partiile Platos, Panorama Sibiului, Soarelui, Poiana Poplacii, Arena conditiile de schi sunt foarte bune. De asemenea, in timpul sejurului ii puteti lasa pe cei mici la Gradinita pe schiuri.

Vara

De altfel, si vara Paltinisul se transforma intr-un loc destinat bunei dispozitii. Arena Platos devine un imens parc de distractii, cu peste 15 atractii. Pe o suprafata de aproape 75.000 m2 au fost instalate sanii de vara, distractia preferata de turisti.

Exista trasee de biciclete, bile de zorbing, o alee cu povesti, un parc cu animale, un teren de fotbal cu apa si multe alte modalitati de a petrece timpul liber.

Daca ati obosit dupa atata distractie puteti explora statiunea intr-o plimbare la pas pana la Schitul Paltinis, ce seamana cu bisericile din Maramures. Tota aici puteti vedea si mormantul filosofului C.Noica.