Cazare Busteni

Cazare Busteni

Lucruri de facut - generale

Cazare BusteniCazare Busteni oferte cazare in hoteluri, vile sau pensiuni din statiunea Busteni, oferte de weekend sau o saptamana la munte in Busteni pe Valea Prahovei.

Busteni este poarta a Bucegilor, fruntea turismului montan din Romania. Localizat in extremitatea estica a Carpatilor Meridionali, in mijlocul tarii, orasul Busteni este un loc ideal din care se pleaca in masivul Bucegi pentru drumetii, alpinism si odihna.

Busteni ofera, in orice anotimp, conditii optime petrecerii concediului, a vacantelor, a sfarsitului de saptamana, intr-un frumos cadru montan.

Strajuita de muntii Caraiman (2384 m) si Costila (2489 m), strabatuta de apele raului Prahova, statiunea se remarca atat prin pitorescul ei si a imprejurimilor, precum si prin posibilitatile pentru practicarea unor variate forme de turism: drumetii montane, alpinism, practicarea sporturilor de iarna, excursii la cabane etc.

Orasul Busteni este poarta Bucegilor, fruntea turismului montan din Romania. Localizat in extremitatea estica a Carpatilor Meridionali, in mijlocul tarii, orasul Busteni este un loc ideal din care se pleaca in masivul Bucegi pentru drumetii, alpinism si odihna.

Datorita amplasarii sale, statiunea Busteni este locatia optima pentru parcurgerea traseelor din Muntii Bucegi. Numeroase trasee de diferite grade de dificultate incep de aici; cele mai multe trasee din abruptul estic sunt inchise iarna, dar accesul pe platou se poate face cu telecabina.

Caii de Acces

Altitudinea minima (la statia CFR) este de 882 m si maxima (la ultima casa de pe strada Matei Basarab) de 980 m. Distanta pana la Bucuresti, pe DN1 (E15) si pe calea ferata = 129 Km; pana la Brasov pe DN1 (E15) si pe calea ferata Bucuresti – Brasov = 37 Km. Limita nordica a localitatii este plasata in preajma kilometrului 133 – unde se gaseste tunelul taiat in pintenul Muchiei Lungi, iar cea sudica in apropierea orasului Sinaia, la kilometrul 126, in punctul numit Vadul Cerbului sau Gura Padurii.

Acces rutier:

 • pe DN1 – Bucuresti (A1) – Ploiesti – Sinaia – Busteni (telecabina) Platoul Bucegi;
 • pe DN1 – Sibiu – Fagaras – Brasov – Predeal – Busteni (telecabina) Platoul Bucegi;
 • pe DN11 – Bacau – Onesti – Brasov, DN1 Brasov – Predeal – Busteni (telecabina) Platoul Bucegi
 • pe DN73A – Rasnov – Paraul Rece – DN1 – Azuga – Busteni (telecabina) Platoul Bucegi;
 • pe DN13 Tg.Mures – Sighisoara – Rupea – Brasov – Predeal – Busteni (telecabina)Platoul Bucegi.

Acces feroviar: Cea mai apropiata gara este cea din Busteni.

Booking.com

Cazare Busteni

Euro Team TravelOferte sejur minim 3 nopti cazare cu sau fara masa in hoteluri, vile, pensiuni cu mic dejun, demipensiune sau pensiune completa, agrement, acess centru spa, optional transport cu trenul sau cu autocarul ori individual. Cazare Busteni, Cazare statiunea Busteni, Cazare Valea Prahovei.

Tara Romania - Judetul Prahova
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/Judetul75.28 km2

Harta

Istorie si Cultura

Practic nu exista un document care sa ateste cu siguranta inceputurile localitatii. Sursele vremii amintesc doar ca pe la sfarsitul veacului al XVII-lea „nici vorba nu era de vreun sat”. Cel mai important an este 1782, cand domnitorul Mihai sutu infiinteaza, cu 24 de familii de scutelnici ai Manastirii Sinaia, primul catun - Izvorul, care va fi la originea aparitiei viitoarelor asezari de mai tarziu: Busteni, Poiana tapului si Azuga. Valea Prahovei a avut mult de suferit in timpul ocupatiilor austriece din 1783 si 1854 si in timpul Primului Razboi Mondial.

inainte de 1782 singura locuinta, „Slonul de piatra”, era cel mai mare han din zona, situat pe locul Zamorei de azi, unde se opreau negustorii pentru a se ospata, odihni si adapa caii. in 1790 se spune ca locul unde Valea Cerbului se varsa in raul Prahova se numea „La Busteni”, terenul nefiind locuit, dar presarat cu gropi. Primele case se construiesc in 1793 de catre Vasile Dragus, Nita Enache pe Valea Alba. Abia in 1846 incepe constructia soselei dintre Campina si Predeal, iar dupa 30 de ani se instaleaza si calea ferata care fac din locul stramt un centru vital al transportului.

La sfarsitul secolului al XIX-lea, Busteni era un catun al comunei Predeal din plaiul Prahova al judetului Prahova. El ocupa atunci malul drept al Prahovei si partea inferioara a vailor Jepi, Paltinul si Valea Alba. Casa regala a construit in sat biserica (1889) si, in 1887, un local pentru scoala care functiona din 1865 si in care in 1892 invatau 90 de elevi (din care 30 de fete). in 1882, s-a deschis o fabrica de hartie care producea hartie de mucava, apoi si hartie de paie, de impachetat si pentru tipar. Existau deja cateva hoteluri si se puteau inchiria vile de catre turisti.

Tot in acea vreme apare fenomenul ce va spori faima statiunii – schiul – datorita caruia a fost posibila aparitia constructiilor de o frumusete aparte care se mai pastreaza si astazi, dovada fiind numarul mare al turistilor care vin sa se odihneasca aici in ambianta plina de farmec a vilelor, atunci cand vor sa scape de „zapusala si praful oraselor”. Prin anii 1907-1908 tinerii ce veneau in vacanta din strainatate aduc cu ei moda schiului, a „alunecatului pe patine de lemn, bob si sanie” la Sinaia si la Busteni pe Valea Alba si Costila.

Sursa: wikipedia.org

Hotel Alexandros Busteni

Hotel Alexandros Busteni

Min 2 Nopti, MD, Cazare Busteni
Hotel Alexandros Bustenieste amplasat intr-un cadru natural de exceptie, avand o pozitie privilegiat Oferte
Hotel Conac Bavaria Busteni

Hotel Conac Bavaria Busteni

Min 2 Nopti, MD, Cazare Busteni
Hotel Conac Bavaria Busteni sejur 5 nopti cazare cu mic dejun, parcare gratuita, acces internet wifi Oferte
Hotel Silva Busteni

Hotel Silva Busteni

Min 2 Nopti, MD, Cazare Busteni
Hotel Silva Busteni este amplasat in statiunea Busteni, pe strada Telecabinei , la poalele Masivului Oferte
Moon Resort Busteni

Moon Resort Busteni

Casute Munte, Cazare Busteni
Moon Resort Busteni ofera cazare in casute mobile cu vedere la munte unde oaspetii pot savura un mic Oferte
Pensiunea Casa Freya Busteni

Pensiunea Casa Freya Busteni

Min 2 Nopti, MD, Cazare Busteni
Pensiunea Casa Freya Busteni sejur 5 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun inclus, parcare si in Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Vremea

Obiective Turistice

Obiective turistice

 • Casa scriitorului Cezar Petrescu - construita in 1918 (arhitectura traditionala); in prezent aici este amenajat Muzeul Memorial Cezar Petrescu.
 • Castelul Cantacuzino (Busteni) - construit in anul 1910 de catre Gheorghe Cantacuzino.
 • Biserica Domneasca - construita in anul 1889, ctitorie a regelui Carol I si a reginei Elisabeta, se remarca prin arhitectura deosebita, dotarile interioare (icoanele din interior sunt originale fiind pictate Gheorghe Tattarescu) si vechimea sa.
 • Manastirea Caraiman - o manastire de calugari ce poarta hramul „inaltarea Sfintei Cruci” si care este amplasata intr-un cadru mirific chiar la poalele muntelui Caraiman.

Monumente Istorice

 • In orasul Busteni Crucea comemorativa a eroilor romani din Primul Razboi Mondial (1926–1928) aflata pe varful Caraiman, monument istoric memorial sau funerar de interes national.
 • In fata garii se afla statuia caporalului Constantin Musat „Ultima grenada” (1928), monument de for public de interes national.
 • Tot de interes national sunt si Casa-muzeu „Cezar Petrescu” (1914–1918) si castelul Cantacuzino (1910), ansamblu alcatuit din castelul propriu-zis si parc.

Monumentele naturale

 • Cascada Urlatoarea,
 • Babele,
 • Sfinxul din Bucegi,
 • Grupul Batranilor se afla in preajma orasului.
 • Tot in zona se afla rezervatiile naturale Parcul National Bucegi, Poiana Crucii, Babele, cu acces direct prin Telecabina Busteni-Babele.