Paste Ardeal 2020

Paste Ardeal 2020

Lucruri de facut - generale

Paste ArdealPaste Ardeal  sejur minim 3 nopti cazare, masa traditionala cu produse specifice bucovinene, dejun/cina festiva in ziua de paste, excursii si traditii de paste in Ardeal. Vacanta in Ardeal , Oferte Paste Ardeal, Sejur Pascal in Ardeal, Pachete de Paste Ardeal Romania. Sejur in Ardeal

Sarbatoarea Pastelui isi are obiceiurile si traditiile ei, in functie de cultura si civilizatia fiecarei natiuni sau a unei comunitati etnice. Transilvania, prin statutul de confluenta a culturilor occidentale cu cele orientale, este locul unde biserica catolica si reformata se intrepatunde cu ce ortodoxa si greco-catolica.

Numeroase sunt satele din Ardeal si Banat unde sunt cate trei sau chiar patru bisericii de rit diferit si cu enoriasi care apartin de religiile catolica, reformata, luterana, greco-catolica si ortodoxa. Acesta diversitate isi are izvorul in faptul ca Transilvania din vremea Principatului istoric a fost singurul stat din Europa secolului al XVII-lea care a acordat si recunoscut libertatea religioasa pentru toate natiunile locuitoare ale principatului.

Obiceiul stropitului

Pastele este insotit de o multime de obiceiuri si simboluri, dar cel mai cunoscut obicei la germani si maghiari, pe langa incondeiatul oualelor rosi sau a modernului iepuras, este cel al mersului cu stropitul sau udatul. Obiceiul isi are originea in perioada precrestina, ca simbol al vietii si fertilitatii, si a fost practicat de mai multe popoare germanice.

Obiceiul stropitului de Pasti a fost adus in Transilvania in perioada Evul Mediu de sasii din zona Sibiului. De aici, el s-a raspandit in toate zonele locuite de germani. Apoi, prin aculturatie, traditia a fost preluata de maghiari, iar mai tarziu s-a raspandit in toate comunitatile reformate si catolice din Ardeal. In cele din urma, el a fost adoptat si in unele zone de romani.

Cu bradul de poarta

In alte zone din Transilvania, in ziua de sambata, baietii impodobesc brazii cu panglici colorate, iar la lasarea intunericului, tinerii se strecoara in curtile fetelor de maritat si le agata brazii la poarta. La fetele frumoase din sat vin zeci de baieti, care pun crengute la poarta. Pentru ca pandesc toata noaptea la ferestre, tinerele stiu pe cine trebuie sa rasplateasca la stropit in prima sau a doua zi de Paste. Dupa numarul de crengute primite, fetele din sat afla cine are cea mai mare trecere la baieti din sat.

Booking.com

Paste Ardeal

Agentia de Turism Euro Team TravelPaste Ardeal  sejur minim 3 nopti cazare, masa traditionala cu produse specifice bucovinene, dejun/cina festiva in ziua de paste, excursii si traditii de paste in Ardeal. Vacanta in Ardeal , Oferte Paste Ardeal, Sejur Pascal in Ardeal, Pachete de Paste Ardeal Romania. Sejur in Ardeal Oferte Paste Ardeal ,  Oferte Sejur Paste Ardeal, Oferte Vacante Paste Ardeal

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulPaste Ardeal
Complexul Alpina Blazna Bistrita Oferta PASTE

Complexul Alpina Blazna Bistrita Oferta PASTE

3 Nopti, All Inclusive, Paste Ardeal 2020
Complexul Alpina Blazna Bistrita Oferta PASTE sejur 3 nopti cazare loc in camera dubla, all inclusiv Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.