Cazare BAILE HERCULANE

Cazare BAILE HERCULANE

Lucruri de facut - generale

Cazare Baile HerculaneCazare Baile Herculane sejur minim 6 nopti cazare loc in camera dubla, masa mic djun/demipensiune/pensiune completa si 5 tratament in hotelurile, vilele si pensiunile din statiunea balneo climaterica Baile Herculane.

Statiunea Baile Herculane este situata in judetul Caras-Severin, Banat in partea de sud-vest a Romaniei, la o altitudine de 168 m, la 8 km distanta de granita cu judetul Mehedinti si doar 25 de km de frontiera cu serbia si face parte din Parcul National Valea Cernei-Domogled.

Primim vouchere de vacanta

Plateste cu vouchere de vacanta sau card de vacanta

Plata cu Vouchere si Card de Vacanta

Clima

Clima este temperat continentala cu influenta mediteraneana. Temperatura medie anuala de 14°C (in medie 22°C in iulie, in me die 1°C in ianuarie). Precipitatii anuale medii: 750 mm. ierni blande, veri racoroase, primaveri sosite timpuriu si de scurta durata, toamne lungi. aer puternic ionizat (2000 ioni negativi pe cm 3).

Factori Naturali

Statiunea Baile Herculane are un climat de depresiune intramontana, cu influențe submediteraneene, sedativ-indiferent, ape minerale izotermale si hipertermale (38-60 °C), slab radioactive, hipotone, cu diferite compoziții chimice:

 • apele sulfuroase, clorurate, calcice, sodice;
 • oligominerale.
 • Cura de ioni negativi asociata curei de teren (drumetii pe traseele din jurul statiunii, jogging, etc) are un important efect de bioenergizare a organismului uman, cu rezultate remarcabile în tratarea stresului cotidian.

Toti acesti factori de cura, împreuna cu pitorescul si varietatea peisajului confera statiunii Baile Herculane privilegiul unui loc ideal pentru o cura balneara, relaxare si odihna activa.

Ape termale

Compozitia resurselor balneare din Baile Herculane:

 • ape minerale termale clorurosodice, bicarbonatate, usor sulfuroase cu o mineralizare intre 0,5-2,6 g/l si temperatura între 38,5-53,5°C;
 • ape minerale termale clorurosodice, bicarbonatate, calcice cu o mineralizare între 0,6-3,5 g/l si temperatura între 46-56°C;
 • ape minerale termale clorurosodice, bromurate, iodate si sulfuroase, temperatura ce poate atinge 62°C si mineralizare între 3,87-7,93 g/l;

In prezent sunt cunoscute 16 izvoare cu apa termominerala de-a lungul Cernei pe o lungime de aproape 4 km. O caracteristica a apelor minerale este ca ele contin hidrogen sulfurat în mare concentratie (pâna la 60 mg/l).

Izvoarele din Baile Herculane sunt comparabile prin valoare cu cele din statiunile Vichy si Mont Dore, in Franta.

Principalele izvoare din Baile Herculane sunt:

 • Izv. artezian Maria (azi Neptun) – 54°C
 • Elisabeta (azi Diana) – 55°C
 • Hebe – 41°C
 • Ileana (azi Apollo 1) – 46°C
 • Iosif – 54°C
 • Neptun 3 – 54°C
 • Hercules – 67°C
 • Hygeea – 48°C

Factori de cura balneara

 • aerohelioterapie;
 • bai termale in bazin descoperit;
 • bai termale sulfuroase si sarate in vane si bazine acoperite;
 • buvete pentru cura interna cu ape minerale;
 • instalații de hidrotermoterapie (si sauna);
 • electroterapie;
 • chinetoterapie;
 • hidrochinetoterapie;
 • inhaloterapie;

Afectiuni tratate

 • Reumatisme degenerative, spondiloze;
 • artroza, poliartroze, reumatisme articulare (tendinoze, periartrita scapulofemurala);
 • redori articulare post traumatice, recuperare postoperatorie ( dupa fracturi, entorse, luxatii);
 • pareze, paralizii;
 • diabet zaharat, hiperlipemii,
 • boli respiratorii, cardiovasculare,
 • boli profesionale (silicoze), boli ginecologice, ORL,
 • boli dermatologice, afectiuni oculare.

Hoteluri cu baza de tratament:

ALTE OFERTE

Cazare Baile Herculane | Tratament Baile Herculane

Agentia de Turism Euro Team TravelBaile Herculane sejur minim 6 nopti cazare loc in camera dubla, masa mic djun/demipensiune/pensiune completa si 5 tratament in hotelurile, vilele si pensiunile din statiunea balneo climaterica Baile Herculane. Tratament Baile Herculane, baile herculane tratament.

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara pentru cetatenii UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLei
Continentul/Regiunea/JudetulCaras-Severin

Harta

Istorie si Cultura

Statiunea Baile Herculane

Originea Bailor Herculane se intinde pe o durata de aproape doua milenii. Bazele statiunii au fost puse in anul 102 d.Ch. de Imparatul Traian, romanii introducand cultul balnear preluat de la greci pe care apoi l-au dezvoltat.

Numele statiunii de care este legat si numele societatii noastre, vine de la zeul Hercules, fiul lui Zeus si al frumoasei Elena, consemnat in mitologia romana ca patron al izvoarelor termale, simbol al puterii si al echilibrului intre forta fizica si cea spirituala.

Romanii au construit aici, la Therme Herculi (Ad Aquas Herculi Sacras), temple, bai, monumente si statui, inchinate zeilor Hercules, Aesculap si Hygieia.

Atestarea documentara a statiunii dateaza din anii 153 d.C., fapt consemnat intr-o tabula votiva din bai: „Zeilor si divinitatilor apelor, Ulpius Secundinus, Marius Valens, Pomponius Haemus, lui Carus, Val, Valens, trimisi ca delegati romani sa asiste la alegerea in calitate de consul a fostului lor coleg Severianus, intorcandu-se nevatamati, au ridicat acest prinos de recunostinta”.

In perioada civilizatiei romane, statiunea de pe Valea Cernei a constituit un important punct de atractie pentru aristrocatia Romei antice. Impresionati de exceptionala putere tamaduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei, romanii sositi in Dacia le-au inchinat un adevarat cult balnear sub semnul tutelar al lui Hercules.

Din timpul romanilor au ramas numeroase vestigii: apeducte, bai, statui, monede, tabule votive ridicate ca semne de multumire aduse zeilor pentru vindecare. Dupa 1718 (Pacea de la Passarovitz) incepe istoria moderna si contemporana a Bailor Herculane, in cadrul Imperiului austriac.

Din 1736 incepe reconstructia si modernizarea bailor, a cailor de acces, granicerii banateni construind aici majoritatea edificiilor din statiune, care poarta amprenta unui baroc austriac impresionant.

Se cuvine sa pomenim aici de faptul ca in anul 1999, Termele Romane cuprinse in monumentala constructie a hotelului Roman au fost redate, dupa 2000 de ani, in circuitul turistic astfel incat vizitatorii hotelului au posibilitatea sa urmeze tratamentul balnear in aceleasi conditii cu cele ale guvernatorului provinciei, generalul roman Marcus Aurelius Pius.

Dupa retragerea administratiei si armatei romane, in timpul imparatului Aurelian, sub presiunea populatiilor migratoare, baile au decazut mult comparativ cu perioada de stralucirile din vremea romana. In 1736, generalul Andreeas Hamilton, guvernator al Banatului din partea imparatului Carol al VI-lea, recladeste baile si mentioneaza existenta termelor lui Hercules, Higeea si Esculap. Izvorul cu cel mai mare debit este Hercules, care are emergenta sub Hotelul Roman si acolo se inscrie in harta Baia nr. 9.

Statiunea este vizitata de-a lungul timpului de mari personalitati, intre care:

 • Imparatul Iosif al II-lea, imparatul Francisc I si imparateasa Carolina, imparatul Franz Iosef si imparateasa Elisabeta.
 • In 1852 imparatul Austriei considera Baile Herculane ca fiind „cea mai frumoasa statiune de pe continent”, iar imparateasa Elisabeta (Sisi) scrie un jurnal intim in care Baile Herculane sunt o prezenta distincta si incantatoare.
 • In statiune exista Muzeul Nicolae Cena, ale carui colectii au inceput sa fie constituite incepand cu anul 1922.

Existenta neintrerupta de doua milenii a statiunii Baile Herculane a fost favorizata de eficacitatea miraculoasa a izvoarelor termale, fiind socotite un „dar al zeilor” dar si de pitoreasca asezare a statiunii intr-o vale adapostita de munti, de o frumusete aparte.

Dotarea tehnico-edilitara de prim rang la un confort de inalta tinuta si bogata diversificare a metodelor de tratament de la cura balneara clasica la diverse metode de fizio si electroterapie, masaje, acupunctura, etc. au conferit acestei statiuni un inalt grad de atractivitate.

Multiplele mijloace de recreare si divertisment, restaurante, baruri, terase de vara, bazine de inot cu apa termala, sauna, masaj, biliard, etc. - precum si posibilitatile de drumetie si excursii in statiune si pe Valea Cernei, constituie o atractie in plus pentru vizitatorii orasului statiune balneara Baile Herculane.

Hostel Saras Sons Baile Herculane

Hostel Saras Sons Baile Herculane

6 Nopti, FC40, Tratament, Cazare BAILE HERCULANE
Pers/Sejur 885 Lei
Hostel Saras Sons Baile Herculane sejur 6 nopti cazare in camera dubla, masa in valoare de 40 lei/pe Oferte
Hotel Afrodita Baile Herculane

Hotel Afrodita Baile Herculane

5 Nopti, PC, Cazare BAILE HERCULANE
Pers/Sejur 1.600 Lei
Hotel Afrodita Baile Herculane Resort & SPA, este clasificat la 4 stele, pune la dispozitia turi Oferte
Hotel Dacia Baile Herculane

Hotel Dacia Baile Herculane

7 Nopti, PC, Tratament, Cazare BAILE HERCULANE
Pers/Sejur 945 Lei
Hotel Dacia Baile Herculane sejur 7 nopti cazare, masa Pensiune Completa(mic dejun + dejun + cina) & Oferte
Hotel Diana Baile Herculane

Hotel Diana Baile Herculane

5 Nopti, DP, Cazare BAILE HERCULANE9 / 10
Pers/Sejur 850 Lei
Hotel Diana Baile Herculaneeste situat la 250 m de centrul statiunii Baile Herculane. Hotel va astea Oferte
Hotel Domogled Baile Herculane

Hotel Domogled Baile Herculane

Oferte Tratament, Cazare BAILE HERCULANE
Pers/Sejur 1.085 Lei
Hotel Domogled Baile Herculane este situat intr-un peisaj de vis, pe valea raului Cerna, inconjurat Oferte
Hotel Ferdinand Baile Herculane

Hotel Ferdinand Baile Herculane

6 Nopti, PC, Tratament, Cazare BAILE HERCULANE
Pers/Sejur 1.100 Lei
Hotel Ferdinand Baile Herculane a fost construit in anul 2002, oferindu-le acestora conditii de caza Oferte
Hotel International Baile Herculane

Hotel International Baile Herculane

5 Nopti, FC, Tratament, Cazare BAILE HERCULANE
Pers/Sejur 1.200 Lei
Hotel International Baile Herculane sejur 5 nopti cazare loc in camera dubla, masa demipensiune (fis Oferte
Hotel Saras Sons Baile Herculane

Hotel Saras Sons Baile Herculane

6 Nopti, FC40, Tratament, Cazare BAILE HERCULANE
Pers/Sejur 945 Lei
Hotel Saras Sons Baile Herculane sejur 6 nopti cazare in camera dubla, masa bonuri valorice 40 lei/z Oferte
Minerva Grand Hotel Resort SPA Baile Herculane

Minerva Grand Hotel Resort SPA Baile Herculane

5 Nopti, DP, Tratament, Cazare BAILE HERCULANE
Pers/Sejur 1.750 Lei
Minerva Grand Hotel Resort SPA Baile Herculane sejur 5 nopti cazare loc in camera dubla cu masa demi Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Obiective Turistice

 • Avenul lui Adam;
 • Cascada Vanturatoarea;
 • Cheile Feregari (Prolaz);
 • Cheile Peciniscai;
 • Cheile Taznei;
 • Crucea Alba;
 • Gropan 7 Izvoare;
 • Grota cu Aburi;
 • Grota Haiducilor;
 • Muzeul Nicolae Cena;
 • Muzeul Portile de Fier;
 • Parcul National Valea Cernei;
 • Pestera Topolnitei;
 • Platoul Coronini;
 • Sfinxul Banatean
 • Statuia lui Hercules;
 • Valea Cernei

Video