Cazare BALVANYOS

Cazare BALVANYOS

Lucruri de facut - generale

Cazare BalvanyosCazare Balvanyos oferte pachete sejur minim 6 nopti cazare, masa mic dejun / demipensiune / pensiune completa cu tratament minim 5 zile a cate 2 proceduri/zi/persoana in hotelurile cu baza de tratament din statiunea baneara Balvanyos. Oferte tratament Balvanyos.

Balvanyos este asezata in Muntii Bodoc la o altitudine de peste 840 m, aici este aerul ozonat, liniste si un peisaj incantator. Statiunea balneo are posibilitati de tratament foarte bune cu izvoare de ape minerale bune de baut si alti factori naturali. Este aproape de orasul Sf. Gheorghe din judetul Covasna.

Lacul Sf. Ana, aflat la o distanta de 10 km de statiunea Balvanyos este un lac de origine vulcanica care adaposteste specii rare de plante si a fost declarat rezervatie naturala. Statiunea Baile Balvanyos asa cum este astazi s-a format prin trei colonii de bai vechi, una din ele este situata in pasul Balvanyos langa Pestera Pucioasa din Turia.

Incepand din anul 1938 aceste bai sunt folosite pentru tratament balnear. apele minerale de aici au proprietati curative recunoscute de mult timp. in pestera Pucioasa din turia s-au acumulat gaze terapeutice, pe peretele sale se gasesc picaturi de „vitriol” care au fost si sunt si azi folosite de oameni pentru tamaduirea si vindecarea proprie. Prin numeroasele izvoare a caror ape au calitati terapeutice prin mineralele lor, dar si a emanatiilor post-vulcanice(mofete), statiunea Balvanyos ofera conditii bune de odihna si tratament balnear.

Vremea

 • Statiunea Balvanyos este situata la o altitudine de altitudine: 840 m – 950 m.
 • Climatul: moderat, tonic, odihnitor.
 • Temperatura: in lunile de vara intre 25 – 32 0C, iar in lunile de iarna intre  -5 -19 0C.
 • Vanturile in zona statiuni Balvanyos sunt slabe datorita protectiei oferite de munti.

Tratamente

Tratamente aplicate in statiunea balneoclimaterica Balvanyos sunt:

 • Mofete, electroterapie, aerosoli, termoterapie(impachetari cu parafina);
 • Kinetoterapie, aerohelioterapie, bai carbogazoase;
 • Gimnastica medicala si de intretinere in sala de gimnastica si masaj subacvatic.

Factori naturali de cura

 • aerul este puternic ozonat, iar nebulozitatea destul de redusa. Linistea, aerul ozonat si bogat in ionuri negative transforma statiunea intr-un El Dorado al turistilor care prefera concediul linistit la munte.
 • apele minerale clorurate, calcice, sodice, carbogazoase,feruginoase, hipotone. Datorita rocilor vulcanice si sedimentare din sol, emanatiile de bioxid de carbon si de hidrogen sulfurat au favorizat aparitia a mai multor izvoare de apa minerala. Multumita compozitei lor chimice sunt remarcabile in cure de baut, in tratamentele: afectiunilor stomacale si intestinale; folosite in baile uscate cu gaz, adica in mofete, se dovedesc a fi factori curativi naturali pentru cei suferinzi de afectiuni de cord si ale sistemului vascular, aici, atat apa, cat si gazul au radioactivitate naturala relativ mare.
 • Bioclimat tonic, sedativ, potrivit pentru crutarea sanatatii;

Statiunea Baile Balvanyos de azi s-a format din contopirea a trei colonii de bai care au functionat odinioara. Cea mai veche este cea care se situeaza in pasul Balvanyos: Pucioasa din Turia (cuvantul „pucios” se refera la mirosul urat al hidrogenului sulfurat), deoarece in pestera Pucioasa din Turia s-au acumulat gaze terapeutice, pe peretele sale se gasesc picaturi de „vitriol” care au fost si sunt si azi folosite de oameni pentru tamaduirea si vindecarea proprie.

Indicatii terapeutice

 • afectiuni cardiovasculare(hipertensiunea arteriala, insuficienta mitrala si aortica compensata, arteriopatii periferice prin arteroscleroza, varice);
 • afectiuni asociate(nevroza astenica, afectiuni reumatismale degenerative si abarticulare, boli profesionale.
 • Grota sulfatara si mofetele sunt folosite ca ”Viagra” naturala a statiunii.

Contraindicatii

Nu se recomanda celor care au tumori maligne, boli psihice, boli de natura tuberculoasa, boli infecto-contagioase, femei insarcinate in peste trei luni.

Cai de acces

Cai Rutiere

 • Bucuresti – Brasov (E 60) – Miercurea Ciuc (DN 12), ramificatie in comuna Bixad (17 km); Bacau – Tg. Secuiesc, ramificatie spre Balvanyos (24 km)

Acces Feroviar

 • Gara Tusnad pe linia Bucuresti – Baia Mare dupa care transport auto.

Booking.com

Cazare Balvanyos

Cazare Balvanyos oferte pachete sejur minim 6 nopti cazare, masa mic dejun / demipensiune / pensiune completa cu tratament minim 5 zile a cate 2 proceduri/zi/persoana in hotelurile cu baza de tratament din statiunea baneara Balvanyos. Oferte tratament Balvanyos. Cazare Romania, Oferte, Sejur, Vacanta, Tratament, Harta, Cazarea Balvanyos, Romania, Oferte statiunea Balvenyos, Sejur balnear, Vacanta balneara, Tratament balnear, Harta statiunea Balvanyos, Cazare Balvanyos, Romania, Oferte statiunea Balvenyos, Sejur Cazare Balvanyos, Vacanta statiunea Balvanyos, Tratament Cazare Bavanyos, Harta statiunea Balvanyos

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana, Maghiara
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulCovasna

Harta

Istorie si Cultura

Istoric

Denumirea locului se asociază unui substantiv adjectival, maghiară bálvány = bulumac (în interpretare liberă = loc plin de stâlpi, poate de trunchiuri).

Muntele Puturos maghiară cu împrejurimile sale este amintit încă din 1344. Prima atestare documentară are loc în 1756, fiind vorba de un loc în pădure „stejarii lungi”, aflat la hotarul satului Turia maghiară Torjai. în 1767, se menționează utilizarea – pentru cură, a gazelor sulfuroase. Primele amenajări necesare curei balneare și facilități turistice se construiesc aici în 1895.

Spre finalul secolului XIX se construiește local – pentru a folosi gazele emanate de Peștera Puturoasă, o fabrică de lichefiere a dioxidului de carbon (prima de acest fel din arealul Carpatic). Aceasta a funcționat până în 1916, când a căzut pradă flăcărilor în timpul luptelor duse de trupele românești.

Succesiv Primului Război Mondial, stațiunea se dezvoltă pe actualul amplasament, centrat de Băile Transilvania (foste – maghiară Várpad). Având la bază proiectul arhitectului Grigore Ionescu, în 1930 se construiește aici un Sanatoriu TBC - actual sediu al hotelului Best Western. Dupa 1968 în stațiune s-a organizat în fiecare an un festival de folclor, în luna aprile.

Hotel Grand Balvanyos Resort Baile Balvanyos

Hotel Grand Balvanyos Resort Baile Balvanyos

2 Nopti, MD, Cazare BALVANYOS
Hotel Grand Balvanyos Resort Baile Balvanyos sejur 4 nopti cazare in camera dubla, masa demipensiune Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Vremea

Obiective Turistice

 • Tinovul Mohos - rezervatie naturala ce adaposteste specii rare de plante;
 • Cimitirul Pasarilor este situat in apropierea Pesterii Pucioasa:
 • Cetatea Balvanyos era proprietatea familiei Apor;
 • Lacul Sfanta Ana este un lac vulcanic, fiind singurul astfel de lac de pe întreg teritoriul Romaniei;
 • Rezervatia Tinovul Buffogo este situata in partea stanga a paraului Buffogo;
 • Grota Sulfuroasa sau Grota Ucigasa a luat nastere ca urmare a unui fenomen postvulcanic al muntelui Puturosu;
 • Grota Timsos este situata in apropiere de Baile Balvanyos;
 • Pestera sulfatara Turia sau Grota sulfuroasa Turia;

Video