Cazare COVASNA

Cazare COVASNA

Lucruri de facut - generale

Cazare CovasnaCazare Covasna oferte cazare minim 6 nopti, masa mic dejun, demipensiune sau pensiune completa, tratament balnear si consultatie medicala in bazale de tratament din unitatile hoteliere specializate.

Statiunea Covasna, denumita si statiunea celor 1000 de izvoare de sanatate datorita abundentei, varietatii si valorii deosebite a factorilor naturali de cura , este situata la circa 60 km de Brasov. Este strajuita de munti nu prea inalti cu vârfuri rotunjite si beneficiaza de o clima placuta cu veri racoroase si ierni moderate.

Datorita conditiilor geologice specifice, Covasna este bogata in izvoare de ape minerale variate si emanatii naturale de CO2. Cercetarile facute de-a lungul timpului de specialisti si cercetatori, precum si rezultatele curelor balneare au impus definitiv Cova
sna in rândul celor mai importante asezaminte de sanatate, ca fiind o statiune balneoclimaterica cu traditie in tratarea bolilor cardiovasculare cu factori naturali de cura.

Aceasta statiune beneficiaza de bogatia factorilor naturali: apa minerala carbogazoasa (tara celor 1000 izvoare), mofetele naturale (emanatii de bioxid de carbon) precum si de climatul de crutare, bogat in aeroioni negativi, existenti datorita padurilor de brazi din imprejurimi.Obiectivele terapeutice majore ale statiunii Covasna sunt cele de recuperare cardiovasculara stabilite de o comisie medicala mixta formata din medici balneologi si cardiologi, sub indrumarea Clinicii de Cardiologie a Spitalului Fundeni si a Institutului de Balneologie Bucuresti.

Varietatea factorilor naturali de cura, precum si dotarile din baza de tratament ofera posibilitatea tratarii simultane a mai multor afectiuni, ceea ce confera marea complexitate a statiunii.Indicatii terapeutice

BOLI ALE APARATULUI CARDIOVASCULAR

 • Arteriopatii: ateroscleroza obliteranta periferica stadiul I si II sau stari dupa interventiile chirurgicale pentru aceasta boala in toate stadiile; trombangeita Burger
 • Cardiopatie ischemica cronica: angor de efort sau angor stabil, cardiopatie cronica ischemica nedureroasa dar cu modificari de tip ischemic, sechele dupa infarctul de miocard la minimum 3 luni de la episodul acut.
 • Hipertensiune arteriala esentiala stadiul I si II,
 • valvulopatii fara tulburari clinice hemodinamice;
 • valvulopatii operate fara tulburari clinice si hemodinamice semnificative, la 3 luni de la operatie (trimiterile vor fi facute de medicul cardiolog care stabileste momentul postoperator indicat pentru tratament balnear)
 • Sechele postaccidente vasculare cerebrale la bolnavii care se pot autoservi si deplasa
 • Boli cronice ale venelor – varice hidrostatice ale membrelor
  inferioare, sechele posttromboflebita.

BOLI DERMATOLOGICE

 • psoriazis, eczeme cronice, afectiuni alergice, cutanate, neurodermite

BOLI ALE TUBULUI DIGESTIV SI ALE GLANDELOR ANEXE (cura interna):

 • gastrite cronice hipoacide,
 • gastrite cronice hiperacide,
 • boala ulceroasa,
 • sechele dupa rezectii gastrice,
 • ulcere recidivante ale bontului gastric,
 • tulburari functionale si afectiuni inflamatorii cronice intestinale,
 • enterite si enterocolite cronice,
 • dispepsii gastrointestinale,
 • sechele dupa hepatita epidemica,
 • sechele postoperatorii ale caile biliare,
 • dischinezii ale cailor biliare,
 • litiaza biliara.

BOLI ENDOCRINE

 • boala Basedow, hipertiroidism, insuficienta paratiroidiana, hipofunctiile glandelor endocrine

BOLI ALE APARATULUI LOCOMOTOR

 • reumatismul cronic degenerativ, reumatismul abarticular, reumatism de focar, bolile reumatismale inflamatorii (poliartrita reumatoida, spondilartrita anchilozanta – in afara puseelor inflamatorii), afectiuni ale discurilor intervertebrale.

BOLI ALE RINICHILOR SI CAILOR URINARE

 • glomerulonefrite cronice, pielonefrite cronice de origine infectioasa, litiaza renala (urica fosfalica , oxalica), boli inflamatorii cronice ale cailor urinare.

BOLI ALE SISTEMULUI NERVOS

 • afectiuni ale sistemului nervos periferic (radiculita, poliradiculonevrite, sechele posttraumatice ale sistemului nervos periferic), sechele dupa accidente vasculare cerebrale, stari astenice sau reactii nevrotice

BOLI PROFESIONALE

 • boli profesionale cronice prin agenti fizici – dermatoze profesionale, reactii alergice cutanate de diverse etiologii, afectiuni cutanate profesionale prin agenti fizici.

Cai de acces

Statiunea Covasna se afla situata la 35 km de Sfantu Gheorghe, la 60 km de Brasov si la 250 km de Bucuresti. Exista doua posibilitati de a ajunge din Bucuresti in Covasna:

 • pe sosea se poate ajunge pe DN 1 pâna la Brasov , de la Brasov pana la Reci pe DN 11, iar de la Reci pana in Covasna pe drumul judetean 121.
 • pe calea ferata Bucuresti – Brasov – Sfantu Gheorghe – Covasna (226 km). Gara se afla la 2 km departare de centrul statiunii, autobuzele efectuand curse la fiecare tren.

Cazare

Posibilitati de cazare, masa, tratament dar si trecere a timpului liber:

Booking.com

Cazare Covasna

Cazare oferte cazare minim 6 nopti, masa mic dejun, demipensiune sau pensiune completa, tratament balnear si consultatie medicala in bazale de tratament din unitatile hoteliere specializate. Cazare in hoteluri de la 2 la 4 stele cu baze de de tratament proprii in care puteti beneficia de pachete balneare ce includ cazare, masa si tratament. Cazare Covasna, Tratamnt Covasna, Cazare Covasna, Tratamnt Covasna.

Descarcati Atasamentul

Fișier Descriere
pdf Obiective Turistice Covasna
Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru cetateni EU.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulCovasna

Harta

Istorie si Cultura

Atestata documentar pentru prima data in 1548, statiunea Covasna avea in anul 1567 61 de case. In prezent, orasul se intinde pe 15.800 hectare (din care 796 hectare teren intravilan), de la raul Negru din ses pana la varful Lacauti (1.777 m), avand 11.207 locuitori (2002), dintre care maghiari 66,58 %, romani 32,03 %, alte nationalitati 1,38 %. Paraul Covasna imparte statiunea in doua. Asezarea propriu-zisa este compusa din Covasna si satul Voinesti, astazi cartier al orasului. De oras apartine si satul Chiurus, aflat la 2,5 km catre sud, locul de nastere al savantului orientalist Korosi Csoma Sandor.

Vestitul oras balnear Covasna se intinde la poalele muntilor Bretcu, de la Cartierul de jos pana in Valea Zanelor, avand o lungime de 9 kilometri si o amplasare foarte interesanta, fiind inconjurat de munti dinspre nord, est si sud, cu deschidere spre vest spre Bazinul Trei Scaune. Inaltimea deasupra nivelului marii in centrul orasului este de 560 m, iar la capatul de jos al caii ferate cu plan inclinat este de peste 600 m.

Hotel Caprioara Covasna

Hotel Caprioara Covasna

7 Nopti, DP, Tratament, Cazare COVASNA
Hotel Caprioara Covasna sejur 7 nopti cazare in camera dubla, masa deimpensiunemic dejun bufet + mas Oferte
Hotel Cerbul Covasna

Hotel Cerbul Covasna

7 Nopti, DP, Tratament, Cazare COVASNA
Hotel Cerbul Covasna sejur 7 nopti cazare in camera dubla, masa deimpensiune( mic dejun si cina fisa Oferte
Hotel Clermont Covasna

Hotel Clermont Covasna

Tratament COVASNA, Cazare COVASNA
Hotel Clermont Covasna seur 6 nopti cazare in camera dubla cazare cu demipensiune, tratament o consu Oferte
Hotel Covasna Covasna

Hotel Covasna Covasna

7 Nopti, DP, Tratament, Cazare COVASNA
Hotel Covasna Covasna pachet balnear, 7 nopti cazare in camera dubla, masa mic dejun + pranz sau cin Oferte
Hotel Montana Covasna

Hotel Montana Covasna

7 Nopti, PC, Tratament, Cazare COVASNA
Hotel Montana Covasna sejur 7 nopti cazare in camera dubla, masa pensiune completa meniu fix/bufet, Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Vremea

Obiective Turistice

Obiective turistice

 • Muzeul Etnografic Haszmann Pal din Cernat a fost intemeiat in 1974 si prezinta cele mai frumoase piese ale artei populare din zona superioara a comitatului Trei-Scaune: mobila secuiasca, cahle, tesaturi. Cladirea muzeului este in mijlocul unei expozitii in aer liber, care cuprinde porti monumentale secuiesti, cladiri si mori restaurate, alaturi de care exista o colectie de monumente funerare din piatra si lemn sculptat, precum si o expozitie bogata de masini si unelte agricole.
 • Ghelinta - frescele legendei Sf. Ladislau. Cladirea veche, construita in stil roman, a bisericii romano-catolice din satul Ghelinta a fost extinsa in secolul al XV-lea, insa in interiorul cladirii au fost pastrate frescele executate la inceputul secolului al XIV-lea. Tavanul cu casete in stil renascentist a fost pictat in 1628. O bogatie aparte a bisericii o constituie frescele de pe trei dintre peretii cladirii (cel nordic, cel vestic si cel sudic), infatisand diferite scene ale legendei Sf. Ladislau, datand din 1330 - 1340. Sub sirul frescelor Sf. Ladislau se afla un alt rand de fresce care contin elemente din legenda Sf. Ecaterina din Alexandria. Biserica a fost declarata de catre UNESCO parte a mostenirii culturale globale.
 • Cetatea Ilenei Cosanzene. Pe culmea inalta a padurii Miske, la o distanta de 3 km de centrul orasului, se gaseste cetatea lui Miske (sau a Zanei Ileana Cosanzeana), ale carei origini nu sunt atestate documentar. Legendele afirma ca in cetate a locuit Ileana Cosanzeana, a carei avere imensa este ascunsa in beciurile cladirii, pazita de un cocos care in sapte ani adoarme o singura data. Cu aceasta ocazie, portile secrete se deschid, iar cel care ghiceste momentul potrivit poate scoate la lumina intreaga comoara.
 • Balta Dracului este o eruptie de noroi si gaze (oxizi de carbon si sulf), deschisa pentru public in 1881 si folosita initial pentru tratament, orasul intrand astfel in randul statiunilor balneoclimatice. Conform traditiei, in anii 1700 acest fenomen al naturii era mai spre nord, dar in mod enigmatic s-a mutat in centru, lasand in vechiul sau loc un frate mai mic, "Mica Balta a Dracului". Balta Dracului este, dupa opinia geologilor, o emanatie de dioxid de carbon: apa minerala izvorata din adancuri si cea freatica sunt mentinute de gaze in vartej, colcaind. In secolul al XIX-lea s-au produs mai multe eruptii: in 1837, 1857, 1864 si 1885, cea mai mare fiind in anul 1837. In prezent, vulcanul Balta Dracului este complet inofensiv, ultima mare eruptie avand loc in 1984.
 • Vila lui Ceausescu se afla intr-o portiune izolata, de o deosebita frumusete a Vaii Zanelor. Cladirea era destinata protocolului de stat, insa dictatorul a petrecut aici o singura noapte, in luna august a anului 1986.
 • Mocanita este o atractie turistica de prima insemnatate a orasului, alaturi de trenul cu plan inclinat care leaga Covasna de comuna Comandau.
 • Trenul cu plan inclinat. La jumatatea liniei ferate dintre Covasna si Comandau poate fi vazut un monument unic al istoriei industriale: linia de cale ferata de plan inclinat, proiectata si realizata in anul 1892 de catre inginerul Emil Lux. Principiul de functionare este simplu: vagoneta incarcata porneste de pe deal spre vale datorita gravitatiei, tragand in sus cealalta vagoneta, legata de prima cu un cablu de otel. Franarea era dirijata din statia de sus a liniei.

Poteci turistice marcate

 • Centru - Muntele Plesuv - Pusta lui Kokorja si Garadics, punct rosu (timp de mers: 2 ore)Hotel - centrul de tratamente Montana - Dambul cu Mesteceni - pusta lui Kokorja, triunghi galben (timp de mers: 1,5 ore).
 • Valea Zanelor - Cetatea Zanelor - Pusta lui Garadics si Szemerke - Ocol - Calea ferata pe plan inclinat - Valea Zanelor, triunghi rosu, drum in circuit (durata de mers: o jumatate de zi). De la pusta lui Szemerke porneste o poteca marcata cu punct rosu catre crestetul Korosi-koz, aici fiind cumpana principala a apelor din Carpatii Orientali, si poteca de-a lungul acesteia este marcata cu banda rosie (timp de mers: 1 ora).
 • Valea Pescarilor - Stejar Curat, cruce albastra (timp de mers: 2,5 ore), de aici pe poteca marcata cu punct albastru spre locul numit Koro-berc, aflat pe creasta principala a muntelui (timp de mers: 6 ore).
 • Valea Zanelor - Pilis-Covasna - Basca Mare - Varful Lacauti (1777 m.), punct albastru (timpul de mers: 1 zi).

Video