Cazare Pucioasa

Cazare Pucioasa

Lucruri de facut - generale

Cazare Pucioasa

Cazare Pucioasa tratament oferte sejur minum 6 nopti cazare cu mic dejun, demipensiune sau pensiune completa, tratament minim 5 zile a cate 2 proceduri/zi/persoana, consultatie medicala gratuita, facilitati pentru copii, cazare Pucioasa in hoteluri 2 – 4 stele.

Statiunea Pucioasa a devenit cunoscuta in Romania prin apele ei tamaduitoare, intrate in circuitul european, gratie academicianului Bernarth Lendwai Alfred, care le popularizeaza cu ocazia Expozitiei de la Viena, din anul 1873, statiunea Pucioasa ocupand primul loc, inregistrand procentul cel mai mare de substante minerale la litru.

De la descoperirea acestor ape minerale, interesul pentru folosirea lor a crescut constant, dupa ce despre ele au vorbit, intr-o forma sau alta, o serie de medici si chimisti sau vizitatori romani si straini.

Clima/Vremea

Climatul de deal, cu temperatura medie anuala de peste 10 grade Celsius si cu precipitatii de 750 mm anual, ca si existenta apelor minerale, face ca statiunea sa fie recomandata pentru tratamentul afectiunilor reumatismale, posttraumatice, neurologice, periferice si centrale, respiratorii, dermatologice si cardio-vasculare.

De asemenea, aici sunt tratate cu bune rezultate boli de nutritie, de metabolism si afectiuni specifice unor boli profesionale.

Localitatea Pucioasa se afla pe cursul superior al raului Ialomita, se invecineaza cu orasul Fieni si este amplasata la circa 100 km de trei mari orase ale tarii: Bucuresti (unde se afla cel mai apropiat aeroport), Brasov si Pitesti.

Tratament

Factori naturali de cura sunt:

 • apele minerale slab mineralizate, sulfuroase, sulfatate, bicarbonatate, calcice, sodice clorurate;
 • climatul agreabil cu veri racoroase.

Tipuri de proceduri:

 • bai calde cu ape minerale in cazi si bazine;
 • bai de plante;
 • impachetari cu parafina;
 • termoterapie, kinetoterapie, inhalatii, aerosoli, electroterapie.

Acces

 • Feroviar: gara Pucioasa pe linia Bucuresti-Titu-Pietrosita;
 • Rutier: pe DN 7 Bucuresti – Targoviste – Sinaia la 20 km Nord de Targoviste si 40 km de Sinaia.

Baze de tratament

 • Hotel Turist Pucioasa – baza de tratament proprie;
 • Hotel Ceres Pucioasa – baza de tratament proprie;

Alte Oferte

Oferte Tratament Balnear in Romania

 

Cazare Pucioasa

Euro Team TravelCazare Pucioasa tratament oferte sejur minum 6 nopti cazare cu mic dejun, demipensiune sau pensiune completa, tratament minim 5 zile a cate 2 proceduri/zi/persoana, consultatie medicala gratuita, facilitati pentru copii, cazare Pucioasa in hoteluri 2 – 4 stele. Cazare Pucioasa Oferte, Sejur, Vacante, Cazare, Tratament, Oferte Tratament, Oferte Tratament Balneo, Oferte Tratament Balnear, Statiuni Balneo Romania, Statiuni Balneoclimaterice Romania, Tratamente Balneare, Oferte Sejur, Sejur Balnear

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLei
Continentul/Regiunea/JudetulDambovita

Harta

Istorie si Cultura

Oras statiune balneara de peste 170 de ani, asezata pe cursul superior al Ialomitei la 21 km nord de municipiul Targoviste si o altitudine de aproximativ 400m, Pucioasa beneficiaza de o pozitie frumoasa deschisa, de o parte si de alta cu dealuri taraganate de sub care tâsnesc binefacatoarele izvoare de pucioasa (sulfuroase), de unde i se trage si numele de Pucioasa.

Hotel Turist Pucioasa

Hotel Turist Pucioasa

6 Nopti, PC, Tratament, Cazare Pucioasa
Hotel Turist Pucioasa, oferta 6 nopti cazare in camera dubla, pensiune completa si tratament 5 zile Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Vremea

Obiective Turistice

 • Muzeul de Etnografie;
 • Parcul Independentei;
 • Cetatea Sfanta Noul Ierusalim;
 • Lacul de acumulare Pucioasa;
 • Pastravaria Pucioasa;

Video