Cazare Sovata

Cazare Sovata

Lucruri de facut - generale

Cazare SovataCazare Sovata oferte cazare minim 6 nopti, masa mic dejun, demipensiune sau pensiune completa, tratament balnear si consultatie medicala in bazale de tratament din unitatile hoteliere specializate. Oferta tratament si cazare in stiunea balneara Sovata.

Sovata este o statiune cu sezon permanent, Sovata a fost mentionata pentru prima data ca loc tamaduitor intr-un document din 1597, dar abia in 1850 devine statiune balneara. Este inconjurata de dealurile Cireselu (912 m), Capela (720 m), Bechis (1.079 m), Dealul Mic si Muntele de Sare, fiind acoperita cu paduri de fagi, stejari, carpeni, ulmi, castani, brazi si mesteceni.

Sovata are o clima subalpina, cu veri racoroase (temperatura medie in iulie este de 18,5°C) si ierni blande (temperatura medie in ianuarie este de -3,5°C). Temperatura medie anuala este de 7,6°C, iar media anuala a precipitatiilor este de 750 mm.

Renumele statiunii Sovata se datoreaza lacurilor Ursu (46.000 m2), Alunis (9.000 m2), Verde (5.000m2), Negru, Rosu, Mierlei si Serpilor, cu ape clorurate (cu concentratie mare – de la 40 la 250 gr/litru) si sodice, prezentand fenomenul de heliotermie (vara, temperatura apei variaza in functie de acumularea caldurii solare in apa sarata, apa calda fiind protejata de un strat de apa proaspata provenita din raulete, care nu se amesteca cu apa sarata, ci se mentine la suprafata, actionand ca un izolator termic).

Acest lucru face ca vara temperatura Lacului Ursu (18,4 m adancime), cel mai mare lac heliotermal, sa varieze intre 10-20°C la suprafata, 30-40°C la adancimea de 1 m si 40-60°C la adancimea de 1,5 m.

Vremea

Statiunea Sovata situata intr-o zona de dealuri beneficieaza de un climat de depresiune, cu efecte sedative asupra organismului, aerul fiind curat si lipsit de praf.

In ceea ce priveste temperaturile acestea sunt moderate, verile fiind racoroase (cu temperaturi medii de 19 grade Celsius) iar iernile nu prea aspre (-3 grade Celsus).

Temperatura medie anuala in statiune este de 7,7 grade Celsius iar precipitatiile nu depasesc 750 mm anual.

Tratament in Sovata

In statiune se trateaza cu succes in principal afectiunile ginecologice (insuficienta ovariana, cervicite cronice, metroanexite, sterilitate). Alte afectiuni tratate aici sunt cele reumatismale degenerative, inflamatorii si abarticulare (artroze, spondiloze, tendinoze, poliartroze); afectiuni post traumatice (stari dupa luxatii, entorse sau dupa operatii pe articulatii); afectiuni neurologice periferice (sechele dupa poliomielita, pareze, polioneuropatii); afectiuni endocrine (hipotiroidie). Bazele de tratament din statiune sunt dotate cu instalatii de tratament moderne: bai calde cu apa minerala sarata, pentru aplicatiile calde cu namol, kinetoterapie, electro si hidroterapie.

Factori naturali de cura in Sovata

Factorii naturali terapeutici din statiunea Sovata sunt recunoscuti pentru efectul benefic sunt apele minerale termale clorurosodice, bicarbonatate, sulfuroase, iodate, ape oligominerale hipo si hipertermale, magneziana, apele sarate de mare concentratie, namolul sapropelic, sulfuros, mofete, bioclimat sedativ de crutare sau cu nuante de excitare, climat racoros, de depresiune intramontana, fara excese termice, bioclimat excitant de stepa.

Compozitia resurselor minerale

Lacurile din statiune sunt renumite atat pentru efectul terapeutic cat si pentru fenomenul de heliotermie, Lacul Ursu, Lacul Rosu, Lacul Paraschiva, Lacul Negru, Lacul Tivoi, Lacul Mierlei, Lacul Serpilor. Deasupra apei sarate, exista un strat de apa proaspata provenita din precipitații.  Acest strat de apa proaspata nu se amesteca cu apa sarata, ci se menține la suprafața, acționand ca un izolator termic.  Astfel, temperatura apei din lacuri variaza in funcție de acumularea caldurii solare in apa sarata.

Indicatii Terapeutice

Statiunea Sovata este indicata pentru tratamentul bolilor:

 • ginecologice(insuficienta ovariana, cervicita cronica, metrosalpingita cronica, sterilitate);
 • afectiuni degenerative, inflamatorii si reumatismale (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroza, poliartroza, dureri articulare, tendinite, tendimiozita, poliartrita scapulohumerala);
 • stari posttraumatismale (dupa operatii vindecate la articulatii, muschi, oase, dupa luxatii si entorse);
 • boli ale sistemului nervos periferic (pareze usoare, sechele ale poliomielitei, polinevrite);
 • tulburari endocrine (hipotiroidie, urmare unui tratament endocrinologic);
 • boli cardiovasculare (ulceratii, acrocianoza).

Cura balneo in Sovata

Statiunea Sovata beneficiaza de dotari multiple:

 • bai calde in cada sau bazin cu apa minerala sarata prelevata din lacuri;
 • tratamente ginecologice si impachetari cu namol cald;
 • bazine pentru kinetoterapie;
 • instalatii pentru electroterapie si hidroterapie;
 • saune, sali de gimnastica medicala, plaje pe malul Lacului Ursu si Lacului Alunis.

Hoteluri cu baza de tratament proprie sunt:

 • Hotel Danubius 4 ****
 • Hotel Bradet 4****
 • Hotel Alunis 3***
 • Hotel Faget 2**

Acces

 • Acces Rutier: Bucuresti – Brasov – Sighisoara (in directia Tg. Mures) – Balauseri – Sovata.
 • Acces Feroviar: Gara Sovata pe linia Blaj – Praid(pe acest traseu circula trenuri particulare ale companiei REGOTRANS);
 • Aeroport: Prin aeroportul international Targu Mures si de acolo cu mijloace auto.

ALTE OFERTE

Oferte Tratament Balnear in Romania

Cazare Sovata

Agentia de Turism Euro Team TravelCazare Sovata oferte cazare minim 6 nopti, masa mic dejun, demipensiune sau pensiune completa, tratament balnear si consultatie medicala in bazale de tratament din unitatile hoteliere specializate. Oferta tratament si cazare in stiunea balneara Sovata. Cazare Sovata in hoteluri, vile si pensiuni, vacante de relazare, wellness si tratament in statiunea balneara Sovata, oferte tratament si relaxare in Sovata, Oferte, Sejur, Vacante, Cazare Sovata Romania, Tratament in Sovata, Oferte statiunea Sovata, Sejur statiunea Sovata, Vacanta statiunea Sovata, Tratament statiunea Sovata, Tratament balneo Sovata, Cazare Sovata

Tara Romania
Viza de calatorieViza numai pentru turistii din afara UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLei
Continentul/Regiunea/JudetulMures

Harta

Istorie si Cultura

Prima menţiune a aşezării datează din 13 septembrie 1578, anume în actul privilegial al principelui Cristofor Bathory acordat paznicilor exploatărilor de sare de la Sovata, act confirmat mai târziu şi de Sigismund Bathory - “Confirmatio Assecurationis possessionis Zowatha”. În plângerea datată din anul 1581 adresată lui Bathory Istvan, principele Transilvaniei şi Regele Poloniei, şambelanul salinelor din Ţinutul secuiesc face referire la existenţa unui număr de 16 familii pe Câmpul Soveţii.

Populaţia micii aşezări, format iniţial din paznicii exploatărilor de sare şi familiile lor, a sporit încet, ajungând de la 16 familii menţionate în documente istorice datate din anul 1602 la un număr de 400 familii aşa cum reiese din însemnările călătorului Orban Balazs care a vizitat localitatea în anul 1860. Ocupaţia de bază a populaţiei era exploatarea pădurilor, agricultura, creşterea animalelor şi cărăuşia, prima întreprindere industrială din localitate fiind tot una forestieră.

Cabana Alunis Sovata

Cabana Alunis Sovata

5 Nopti, Cazare Sovata
Cabana Alunis Sovataeste localizata la 2 km de centrul statiunii pe drumul dinspre Sovata spre parti Oferte
Hotel Alunis Sovata

Hotel Alunis Sovata

5 Nopti, PC, Tratament, Cazare Sovata
Hotel Alunis Sovata pachet 5 nopti cazare in camera dubla, masa pensiune completa meniu fix sau bonu Oferte
Hotel Bradet Ensana Sovata

Hotel Bradet Ensana Sovata

7 Nopti, DP, Tratament, Cazare Sovata10 / 10
Hotel Bradet Ensana Sovata 4* Plus este situat la 200 m de lacul Ursu, langa hotelul Danubius si Fag Oferte
Hotel Danubius Sovata SPA Resort Sovata

Hotel Danubius Sovata SPA Resort Sovata

5 Nopti, DP, Tratament, Cazare Sovata10 / 10
Hotel Danubius Sovata SPA Resort Sovata sejur 5 nopti cazare cu demipensiune bufet suedez, acces gra Oferte
Hotel Muresul Sovata

Hotel Muresul Sovata

Vacanta la Sovata, Cazare Sovata
Hotel Muresul Sovata situat in centrul statiunii sovata, la doar 200 m de Lacul Ursu, ofera cazare, Oferte
Ursina Ensana Health Spa Hotel Sovata

Ursina Ensana Health Spa Hotel Sovata

5 Nopti, DP, Cazare Sovata
Ursina Ensana Health Spa Hotel Sovata sejur minim 5 nopti cazare cu mic dejun inclus si acces la spa Oferte
Vila Magdalena Sovata

Vila Magdalena Sovata

5 Nopti, Cazare Sovata
Vila Magdalena Sovata sejur minim 5 nopti cazare in camera dubla, la piscinele cu apa dulce si sarat Oferte
Vila Maria Sovata

Vila Maria Sovata

5 Nopti, Cazare Sovata
Vila Maria Sovata sejur minim 5 nopti cazare, internet wifi, parcare gratuita, acces la piscinile cu Oferte
Vila Parc Sovata

Vila Parc Sovata

5 Nopti, Cazare Sovata
Vila Parc Sovata sejur minim 5 nopti cazare, acces gratuit la sauna si piscina interioara, parcare g Oferte
Excursie Tinutul Secuiesc 5 zile - 199 €/Persoana

Excursie Tinutul Secuiesc 5 zile - 199 €/Persoana

Cazare Transilvania, Cazare Sovata
Excursie Tinutul Secuiesc 5 zile Plecare din Bucuresti. DATE DE PLECARE: 24.05, 7.06, 14.06, 13.09, Oferte

Vremea

Obiective Turistice

 • Lacul Ursu - inconjurat de paduri se gaseste la o altitudin de 502 m, suprafata acestuia depaseste 40.000 mp, lungimea este de 306 m, latimea de 182 m, perimetrul este de 900 m. Cel mai adanc punct al lacului este la 18.9 m;
 • Lacul Rosu - a primit numele de la faptul ca in el traieste un crustaceu inferior, Artemia salina, de culoare rosie. Suprafata lacului este de 1.600 mp. Fundul lacului este acoperit cu un strat gros de namol cu continut ridicat de sulfat de fier si calciu;
 • Lacul Negru - cel mai vechi lac al statiuni Sovata de origine antropica, este vestit pentru namolul terapeutic extras si folosit in diferite tratamente, insa rezervele de namol s-au epuizat cu timpul.
 • Mocanita Sovata - Reabilitata recent, mocanita cu aburi circula din nou pe traseul Sovata - Campu Cetatii. Pe langa calatoria agreabila pe care o ofera, mocanita este in sine un obiectiv turistic istoric. Mocanita pleacă zilnic din gara Sovata la orele 10:00, 13:00, 17:00, 19:00. Durata unei calatorii este de 1h si 45 minute;
 • Salina Praid - este unul dintre cele mai mari zacaminte de sare din Europa;
 • Partia de schi Alunis Sovata - partia din Sovata, singura partie de schi din judetul Mures, se afla la 7 km de statiunea balneara Sovata, aici exista doua partii, una de nivel mediu si alta pentru copii sau incepatori;
 • Muntele de Sare Praid - un alt obiectiv important al zonei este impresionantul masiv de sare, o cuta diapira din Praid care se intinde pana in Sovata pe 1.600 m lungime şi 500 m latime, terminandu-se la Sokoze pe Muntele de Sare. Cele mai inalte puncte ale Muntelui de Sare sunt Vf. Zoltan de 555 m si Vf. Sarea de 533 m.

Video