Cazare Techirghiol

Cazare Techirghiol

Lucruri de facut - generale

Cazare TechirghiolCazare Techirghiol oferte tratament cu sejur minim 6 nopti cazare in camera dubla, masa mic dejun / demipensiune / pensiune completa si tratament balnear minim 5 zile in statiunea balneara Techirghiol.

Techirghiol situata in judetul Constanta este cunoscuta prin faptul ca aici se gaseste un namol cu proprietati vindecatoare reale a multor afectiuni severe sau mai usoare.

Orasul este situat pe malul lacului Techirghiol, la 16 km de Constanta și 3 km distanta de Marea Neagra. Lacul Techirghiol este cunoscut pentru calitatile apei sarate si a namolului sapropelic, folosit In tratarea diferitelor afectiuni.

Poetul roman Publius Ovidius Naso numea Dobrogea “tara de lânga Ursa Mare, cu tarmuri înghetate de gerul cel cumplit”, situata nu departe de Bosfor și vorbea despre un lac numit Meotic, care poate mai târziu a fost numit Techirghiol. Lacul, așezat pe un drum imperial roman ce ducea de la Callatis la Tomis nu putea trece neobservat de romani care cunoșteau și foloseau namolul ca și egiptenii.

Oferte Litoral Romania

Vremea

Climat bland cu veri calduroase, ierni blande, cer senin mai tot timpul, media anuala a temperaturilor este de 11 grade Celsius

Tratamente

Impachetarile cu namol cald, bai calde cu apa sarata, aerosoli, hidroterapie, tratamente cu bai reci.

Indicatii terapeutice

 • boli reumatismale degenerative
 • boli reumatismale inflamatorii
 • boli reumatismale diartritice
 • simptome posttraumatismale
 • boli ale sistemului nervos periferic si central
 • boli ginecologice
 • boli de piele
 • boli ale aparatului respirator
 • boli cardiovasculare
 • boli endocrine
 • pareze, paralizii
 • sechele poliomielitice

Resursele de tratament

 • Baze de tratament foarte moderne,  instalatii  pentru a se putea face bai calde cu namol, instalatii ce sunt deosebit de performante.
 • Apa  sarata a lacului este un factor curativ, In aceasta apa sunt cloruri de  sodiu si magneziu, iodura de sodiu si namol sapropelic cu origine organica si cu multiple saruri, un namol terapeutic.
 • Moderna baza de tratament fizio-terapeutic, infiintata in anul 1973 asigura proceduri atat in incinta sanatoriului cat si ambulator.

Plaja

Plaja statiunii Techirghiol se desfasoara pe malul nordic al lacului, acolo unde este amplasata intreaga asezare. Cunoscuta sub denumirea de “Bai reci”, plaja localitatii are dimensiuni reduse si este acoperita cu nisip.

In timpul sezonului estival, plaja este populata de turistii care se bucura de efectele terapeutice ale namolului extras din lac, dar si de relaxare, zona fiind linistita si ferita de aglomeratia specifica litoralului. Namolul poate fi achizitionat pentru sume modice de la vanzatorii ambulanti care isi desfasoara activitatea in zona plajei

Acces

 • Rutier: Pentru cei care vin din directia Bucuresti: Pe autostrada A2 – pâna la Agigea( 220 Km.), de aici se merge pe DN 39 si se vireaza dreapta pe DN 38 pana la Techirghiol(3km);
 • Aeroport: Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Mihail Kogalniceanu – Constanta;
 • Feroviar:  Cu trenul, gari în apropiere: Constanta, Eforie Nord, apoi se continua cu rutele auto. Exista microbuze pe ruta Constanta – Eforie Nord – Techirghiol cu plecare de la autogara Constanta din vecinatatea garii la interval de 20 de minute.

Cazare TECHIRGHIOL

Cazare Techirghiol oferte tratament cu sejur minim 6 nopti cazare in camera dubla, masa mic dejun / demipensiune / pensiune completa si tratament balnear minim 5 zile in statiunea balneara Techirghiol. Obiective Turistice Techirghiol, Techirghiol, Oferte Statiuni Balneo Romania, Tratament Balnear.

Tara Romania
Viza de calatorieNu este nevoie de viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLei
Continentul/Regiunea/JudetulConstanta

Harta

Istorie si Cultura

Istoricul statiunii Techirghiol

Techirghiol este statiune balneara din anul 1899. Atunci s-a inaugurat: Azilul maritim Techirghiol, cu paturi, instalatii pentru bai cu namol.

Pe aceste meleaguri s-au descoperit mai mult intamplator marturii care ajung pana in neolitic, asezarea Techirghiol este inclusa in faza a doua a culturii Hamangia-Cernavoda.

Vasile Parvan a efectuat inca din anul 1924 cercetari sistematice pentru a scrie istoria acestor locuri.

Romanii cunosteau calitatile terapeutice ale namolului de aici. Exista o mentiune in documente a localitatii Techirghiol din anul 1560 sub nume turcesti. in anul 1854 avem inscrisuri despre calitatile terapeutice ale namolului, cand un comandant otoman isi vindeca bratul bolnav. Un savant cunoscut care a locuit la Techirghiol este Mircea Eliade.

In anul 1928, primul patriarh al Romaniei – Miron Cristea- a cumparat in statiunea Techirghiol o vila modesta si a infiintat un sanatoriu preotesc deservit de cateva monahii pentru clerul din Romania.

intre anii 1965-1967, patriarhul Iustinian a initiat lucrari de renovare, a mai construit, s-a format un aspect traditional de manastire, stil brancovenesc.

In anul 1951, patriarhul Justinian aduce aici o bisericuta de lemn din secolul XVII-lea de origine transilvaneana, salvata de la Sinaia.

In prezent la Techirghiol, Schitul Sfanta Maria s-a transformat in Manastire cu statut juridic care asigura pe timp de vara cazare si masa credinciosilor, dar pot urma si tratament balnear benefic.

Hotel Anina Techirghiol

Hotel Anina Techirghiol

6 Nopti, DP70, Tratament, Cazare Techirghiol
Hotel Anina Techirghiol sejur 6 nopti cazare in dubla, masa BV 100 lei/persoana/zi si tratament 5 zi Oferte
Hotel Sfanta Maria Techirghiol

Hotel Sfanta Maria Techirghiol

6 Nopti, PC, Tratament, Cazare Techirghiol
Hotel Sfanta Maria Techirghiol sejur 6 nopti cazare in camera dubla, masa pensiune completa meniu fi Oferte
Pensiunea Cristian Alexandru Techirghiol

Pensiunea Cristian Alexandru Techirghiol

5 Nopti, Cazare Techirghiol
Pensiunea Cristian Alexandru Techirghiol sejur 5 nopti cazare, parcare si internet gratuit, la numai Oferte
Pensiunea Rosiem House Techirghiol

Pensiunea Rosiem House Techirghiol

5 Nopti, MD, Cazare Techirghiol
Pensiunea Rosiem House Techirghiol este situata in centrul statiunii Techirghiol, la aproximativ 150 Oferte
Vila Stella Maris Techirghiol

Vila Stella Maris Techirghiol

5 nopti, MD, Cazare Techirghiol
Vila Stella Maris Techirghiol s-a deschis in iunie 2019 si este amplasata la intrare in orasul Techi Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Vremea

Obiective Turistice

 • Lacul Techirghiol;
 • Manastirea Sfanta Maria;
 • Biserica Nemteasca;

Video

Prezentare video statiunea Techirghiol