Ziua Indragostitilor 2021

Ziua Indragostitilor 2021

Lucruri de facut - generale

Ziua IndragostitilorZiua indragostitilor are traditii regionale in Marea Britanie. In Norfolk un personaj numit Jack Valentin ciocane la usile din spatele tututor caselor lasand dulciuri si cadouri pentru copii. Multi copii au fost speriati de aceast personaj mitic.

In Tara Galilor multi oameni sarbatoresc pe 25 ianuarie in loc de 14 februarie. Ziua comemoreaza pe Sf. Dwynwen, sfantul patron al indragostitilor galezi.

In Franta o tara traditional catolica, Valentine’s Day este cunoscut simplu drept Sfantul Valentin si este sarbatorita ca in restul tarilor occidentale. in Danemarca si Norvegia 14 februarie este cunoscut ca Valentinsdag.

Nu este sarbatorita pe o scara larga, dar multi oameni isi fac timp pentru a il petrece intr-un mod romantic cu partenerul de viata sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.

In Romania 24 februarie – Dragobete pupa fete

Ziua IndragostilorSarbatoarea traditionala pentru iubiti este Dragobete care este sarbatorit pe 24 februarie. Este numit dupa un personaj din folclorul romanesc care se presupune ca ar fi fiul Babei Dochia. Parte din numele lui drag, care poate fi gasit si in cuvantul dragoste.

Pe 24 februarie se iubeste. Se iubeste in stilul dulce romanesc, in cel mai curat si mai intens mod.

Este ziua lui Dragobete, numit si Navalnicul sau Logodnicul Pasarilor, fecior chipes si puternic, ce ne aduce iubirea in casa si in suflet.

Legenda povesteste despre Dragobete ca fiind un personaj mitologic, similar lui Eros, al vechilor greci, si lui Cupidon, al romanilor, ce oficia in cer, la inceputul fiecarei primaveri, nunta tuturor animalelor, traditie ce s-a extins treptat pana in randul oamenilor si a da nastere unor obiceiuri specifice romanilor din sudul si nordul Dunarii. 

In mediul rural, in special, traditia straveche, riturile vechilor traci raman inca vii.

Romanul de aici isi mai aduce inca aminte de obiceiul de demult al fetelor si baietilor, care, in ziua lui Dragobete, se primeneau in haine curate de sarbatoare si porneau cu voie buna inspre padure, pentru a culege ghiocei, viorele, tamaioasa, pe care le asezau la icoane si le foloseau la diverse farmece de dragoste.

Inspre ora pranzului, fetele porneau in goana inspre sat, fuga fiecareia atragand dupa sine cate un baiat, si nu unul oarecare, ci acela care le indragea. De isi prindea aleasa, acesta ii fura o sarutare in vazul lumii, sarutare ce simboliza legamantul lor de dragoste pe intregul an de zile.

De aici si celebra zicala Dragobetele saruta fetele, mult indragita de fetele nerabdatoare, ce purtau in suflet speranta primirii a cat mai multor sarutari, ce erau menite sa le aduca acestora dragoste pe deplin in viitor.

Un alt obicei al fetelor era de a strange omatul netopit, apa de ploaie sau de izvor, pe care o considerau ca avand efecte magice asupra lor atunci cand o foloseau, intrucat deveneau mai frumoase si mai dragastoase.

Flacaii stransi in cete sau multimile de fete obisnuiau ca, in ziua de Dragobete, sa isi cresteze bratul in forma de cruce, dupa care isi suprapuneau taieturile, devenind astfel frati, respectiv surori de cruce.

Traditia mai spune ca, in aceasta zi, cand biserica crestina sarbatoreste Aflarea Capului Sfantului Ioan, oamenii isi intrerupeau toate muncile, curatandu-si si aranjandu-si insa casa, pentru a-l intampina sum se cuvine pe zeul iubirii, care nu venea singur, ci insotit de asa-numitele zane Dragostele, ce le sopteau vorbe de amor indragostitilor.

Fiecare avea grija ca aceasta zi sa nu ii prinda fara pereche, ceea ce ar fi reprezentat un semn rau, prevestitor de singuratate pe intreg parcursul anului, pana la urmatoarea zi de Dragobete.

Ziua Indragostitilor

Ziua Indragostitilor Romania, Oferte Valentine’s Day, Pachete de Ziua Indragostitilor Romania , Oferte Ziua Indragostitilor , Ziua Indragostitilor in Romania , Vacata de Ziua Indragostitilor

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulZiua Indragostitilor

Harta

Istorie si Cultura

Legenda Sfantului Valentin

Odata era un imparat roman al carui nume era Claudiu al II-lea. El era un luptator indarjit si a avut multe razboaie. El a vrut o armata puternica dar majoritatea barbatilor lui nu au vrut sa mearga in lupta, imparatul s-a gandit ca barbati voiau sa stea acasa cu sotiile si copiii lor in loc sa se lupte pentru el. Claudiu a gasit o solutie pentru aceasta problema. A decis ca niciunul dintre soldatii din Roma sa nu se mai poata casatori.

Imparatul s-a gandit ca aceasta lege ii va face pe barbati sa mearga la razboi si sa lupte ca niste adevarati soldati. Valentin, care era un preot, credea ca oamenii trebuiau sa se casatoreasca. Astfel el a casatorit in secret cupluri. El facea cununiile in locuri secrete, deci imparatul nu-l putea gasi.

Valentin a fost arestat si adus in fata imparatului. Lui Claudiu i-a placut de Valentin si a crezut ca este un om tanar si intelept. L-a incurajat sa renunte la crestinism si sa devina un soldat roman. Valentin a refuzat. El a fost intemnitat si condamnat la moarte.

Pana in ziua executiei a trimis scrisori de adio catre prietenii sai si le-a semnat scriind "Adu-ti aminte de Valentin al tau." Valentin a fost probabil ucis pe 14 februarie in anul 269 sau 270

Hotel Afrodita Baile Herculane Ziua Indragostitilor

Hotel Afrodita Baile Herculane Ziua Indragostitilor

2 Nopti, PC, CR, Ziua Indragostitilor 2021
Hotel Afrodita Baile Herculane Ziua Indragostitilor, sejur 2 nopti cazare in camera dubla, pensiune Oferte
Hotel Belvedere Predeal Ziua Indragostitilor

Hotel Belvedere Predeal Ziua Indragostitilor

2 Nopti, MD+FC100, Ziua Indragostitilor 2021
Hotel Belvedere Predeal Ziua Indragostitilor sejur 2 nopti cazare in camera dubla, mic dejun bufet + Oferte
Hotel Bradul Vatra Dornei Ziua Indragostitilor vs. Dragobete

Hotel Bradul Vatra Dornei Ziua Indragostitilor vs. Dragobete

2 Nopti, PC, Ziua Indragostitilor 2021
Hotel Bradul Vatra Dornei Ziua Indragostitilor vs. Dragobete, sejur 2 nopti cazare in camera dubla, Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.