Cazare Cap Aurora

Cazare Cap Aurora

Lucruri de facut - generale

Cazare Cap Aurora, oferta cazare in hotelurile din Statiunea Cap Aurora, oferte sejur minim 5 nopti cazare si masa in hoteluri de la 2 – 3 stele in Cap Aurora, Cazare Cap Aurora 2016.

Cazare Cap Aurora, Romania

Cap Aurora are un farmec deosebit in cadrul statiunilor litoralului romanesc. Cap Aurora are o pozitie particulara care ii confera un farmec unic pe litoralul romanesc. Este situata pe o peninsula cu aspect de promontoriu care iese in mare spectaculos in contrast cu nota dominanta a litoralului nostru de intindere neteda fara golfuri si peninsule. Acesta mica peninsula prezinta o faleza fragmentata in numeroase golfulete mici, marginite de diguri de protectie, construite de pe vremea cand s-au facut si hotelurile.

Statiuna Cap Aurora se intinde intre Jupiter (1 km) si Venus (1 km) la circa 5 km de Mangalia.

» Vremea » Plaja

Vremea

Clima marina, cu veri fierbinti (temperatura medie in iulie depaseste 22°C), cand 25-28 de zile dintr-o luna sunt zile insorite (soarele straluceste 10-12 ore pe zi), si cu ierni blande, cu ninsori rare (temperatura medie in ianuarie este de 0°C). Temperatura medie anuala este de 11,2°C, iar volumul anual al precipitatiilor este de 400 mm.

Vara, briza este prezenta in tot cursul zilei. Factorii de cura naturala sunt clima marina, bogata in aerosoli salini si radiatie solara, cu efect stimulator asupra organismului uman, apa de mare clorata, sulfatata, sodica, magneziana si hipotonica (grad de mineralizare: 15,5 gr). Aici se pot trata boli reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara), stari posttraumatismale (dupa entorse, luxatii si fracturi), anemie secundara, slabiciune, decalcifiere, rahitism, boli ale pielii (psoriazis), dereglari endocrine (hipotiroidie si mixedema), boli ginecologice (hipoovarianism pubertal, sterilitate ovariana).

Plaja

Plaja din Cap Aurora are un usor aspect fragmentat datorita golfuletelor numeroase, vegetatiei cat si de vecinatatea foarte apropiata a hotelurilor. Turistii cazati aici coboara de pe hotel direct pe plaja.

Aceste aspecte cat si arhitectura unica pe litoralul romanesc a hotelurilor de aici au facut ca acesta micuta statiune sa fie asaltata multi ani la rand de turisti romani dar si de foarte multi turisti straini.

Din pacate, in ultimii ani, eroziunea plajei a facut ca in acest moment plaja sa fie ingusta si cu intrarea in apa usor pietroasa, inconveniente care au scazut popularitatea zonei in ultimile sezoane estivale.

Statiunea Cap Aurora are o pozitie interesanta in peisajul litoralului romanesc, fiind situata pe o peninsula care iese spectaculos din mare. Acesta statiune are faleza fragmentata in numeroase golfulete marginite de diguri de protectie. Cap Aurora este cea mai tanara statiune de pe litoral, fiind inaugurata in anul 1973. Aici puteti vedea toate ofertele de cazare de 5, 4, 3 si 2 stele la hotel, vila, pensiune, precum si obiective turistice (manastire, biserica, teatru, monument), atractii naturale, imprejurimi, harta, foto, imagini, cai de acces Cap Aurora – Litoral Romania.

Statiunea Cap Aurora se intinde intre Jupiter (1 km)si Venus (1 km) la circa 5km de Mangalia si are un farmec deosebit in cadrul statiunilor litoralului romanesc. Cap Aurora are o pozitie particulara care ii confera un farmec unic pe litoralul romanesc. Este situata pe o peninsula cu aspect de promontoriu care iese in mare spectaculos in contrast cu nota dominanta a litoralului nostru de intindere neteda fara golfuri si peninsule. Acesta mica peninsula prezinta o faleza fragmentata in numeroase golfulete mici ,marginite de diguri de protectie, construite de pe vremea cand s-au facut si hotelurile.

Cazare Cap Aurora

Oferte Aurora, Sejur Cap Aurora, Vacanta, Cazare, Tratament Aurora, Plaja Aurora, Vremea in statiunea Cap Aurora, Baze de tratament, Obiective Turistice Turistice, Harta in statiunea Cap Aurora, Romania

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu

Harta

Istorie si Cultura

Cap Aurora a fost inaugurată în 1973, fiind ultima stațiune construită și deci cea mai tânără dintre ele, aflată pe o fâșie de teren de circa 250 m lățime și pe o lungime de aproximativ 1 km. Concepția arhitecturală este îndrăzneață, originală și rafinată, hotelurile purtând, în cea mai mare parte, nume de pietre prețioase fiind construite pe faleza cu o înălțime de până la 20 m, cu descreșteri volumetrice până la nivelul plajei, astfel încât hotelurile se oferă privirii sub forma unor amfiteatre cu fața către mare. Toate hotelurile au restaurante proprii și acces facil la plaja aflată la 30-40 de metri. Plaja din Cap Aurora are un ușor aspect tropical datorat numeroaselor golfulețe, vegetației luxuriante, cât și amplasării hotelurilor în imediata ei vecinătate. Turiștii cazați aici coboară direct pe plajă. Aceste aspecte, cât și arhitectura - unică pe litoralul românesc- a hotelurilor au făcut ca această micuță stațiune să fie asaltată de turiști români, dar și de foarte mulți turiști străini.

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Obiective Turistice

  • Moscheea „Esmahan Sultan” din Mangalia;
  • Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii, PLANETARIUL din Constanta;
  • Delfinariu Constanta.