Cazare Busteni

Cazare Busteni

Lucruri de facut - generale

Cazare BusteniCazare Busteni oferte sejur in hoteluri, vile, pensiuni cu mic dejun, demipensiune sau pensiune completa, agrement, acess centru spa, optional transport cu trenul sau cu autocarul ori individual.

Statiunea Busteni oferte de cazare in hoteluri si pensiunile din statiunea montana Busteni, obiectve turistice, monumete istorice si naturale in s tatiunea Busteni, traseie turistice in Bucegi, partii de schi, caii de acces, oferte la munte in satiunea Busteni.

Statiunea Busteni este poarta a Bucegilor, fruntea turismului montan din Romania. Localizat in extremitatea estica a Carpatilor Meridionali, in mijlocul tarii, orasul Busteni este un loc ideal din care se pleaca in masivul Bucegi pentru drumetii, alpinism si odihna.

Statiunea Busteni ofera, in orice anotimp, conditii optime petrecerii concediului, a vacantelor, a sfarsitului de saptamana, intr-un frumos cadru montan.

Strajuita de muntii Caraiman (2384 m) si Costila (2489 m), strabatuta de apele raului Prahova, statiunea se remarca atat prin pitorescul ei si a imprejurimilor, precum si prin posibilitatile pentru practicarea unor variate forme de turism: drumetii montane, alpinism, practicarea sporturilor de iarna, excursii la cabane etc.

Orasul Busteni este poarta Bucegilor, fruntea turismului montan din Romania. Localizat in extremitatea estica a Carpatilor Meridionali, in mijlocul tarii, orasul Busteni este un loc ideal din care se pleaca in masivul Bucegi pentru drumetii, alpinism si odihna.

Datorita amplasarii sale, statiunea Busteni este locatia optima pentru parcurgerea traseelor din Muntii Bucegi. Numeroase trasee de diferite grade de dificultate incep de aici; cele mai multe trasee din abruptul estic sunt inchise iarna, dar accesul pe platou se poate face cu telecabina.

Caii de Acces

Altitudinea minima (la statia CFR) este de 882 m si maxima (la ultima casa de pe strada Matei Basarab) de 980 m. Distanta pana la Bucuresti, pe DN1 (E15) si pe calea ferata = 129 Km; pana la Brasov pe DN1 (E15) si pe calea ferata Bucuresti – Brasov = 37 Km. Limita nordica a localitatii este plasata in preajma kilometrului 133 – unde se gaseste tunelul taiat in pintenul Muchiei Lungi, iar cea sudica in apropierea orasului Sinaia, la kilometrul 126, in punctul numit Vadul Cerbului sau Gura Padurii.

Acces rutier:

 • pe DN1 – Bucuresti (A1) – Ploiesti – Sinaia – Busteni (telecabina) Platoul Bucegi;
 • pe DN1 – Sibiu – Fagaras – Brasov – Predeal – Busteni (telecabina) Platoul Bucegi;
 • pe DN11 – Bacau – Onesti – Brasov, DN1 Brasov – Predeal – Busteni (telecabina) Platoul Bucegi
 • pe DN73A – Rasnov – Paraul Rece – DN1 – Azuga – Busteni (telecabina) Platoul Bucegi;
 • pe DN13 Tg.Mures – Sighisoara – Rupea – Brasov – Predeal – Busteni (telecabina)Platoul Bucegi.

Acces feroviar: Cea mai apropiata gara este cea din Busteni.

Cazare Busteni

Euro Team TravelCazare Busteni, Cazare statiunea Busteni, Cazare Valea Prahovei, Cazare Munte Romania, Cazare Romania, Oferte cazare in Busteni Romania 2016 – 2017, Oferte statiunea Busteni, oferte munte 2016, sejur la munte Busteni, vacanta Busteni, sejururi Busteni, vacante Busteni, oferte turistice in Busteni, Oferte Cazare Busteni.

Tara Romania - Judetul Prahova
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/Judetul75.28 km2

Harta

Istorie si Cultura

Practic nu există un document care să ateste cu siguranță începuturile localității. Sursele vremii amintesc doar că pe la sfârșitul veacului al XVII-lea „nici vorbă nu era de vreun sat”. Cel mai important an este 1782, când domnitorul Mihai Șuțu înființează, cu 24 de familii de scutelnici ai Mănăstirii Sinaia, primul cătun - Izvorul, care va fi la originea apariției viitoarelor așezări de mai târziu: Bușteni, Poiana Țapului și Azuga. Valea Prahovei a avut mult de suferit în timpul ocupațiilor austriece din 1783 și 1854 și în timpul Primului Război Mondial.

Înainte de 1782 singura locuință, „Slonul de piatră”, era cel mai mare han din zonă, situat pe locul Zamorei de azi, unde se opreau negustorii pentru a se ospăta, odihni și adăpa caii. În 1790 se spune că locul unde Valea Cerbului se varsă în râul Prahova se numea „La Bușteni”, terenul nefiind locuit, dar presărat cu gropi. Primele case se construiesc în 1793 de către Vasile Drăguș, Niță Enache pe Valea Albă. Abia în 1846 începe construcția șoselei dintre Câmpina și Predeal, iar după 30 de ani se instalează și calea ferată care fac din locul strâmt un centru vital al transportului.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Bușteni era un cătun al comunei Predeal din plaiul Prahova al județului Prahova. El ocupa atunci malul drept al Prahovei și partea inferioară a văilor Jepi, Paltinul și Valea Albă. Casa regală a construit în sat biserică (1889) și, în 1887, un local pentru școala care funcționa din 1865 și în care în 1892 învățau 90 de elevi (din care 30 de fete). În 1882, s-a deschis o fabrică de hârtie care producea hârtie de mucava, apoi și hârtie de paie, de împachetat și pentru tipar. Existau deja câteva hoteluri și se puteau închiria vile de către turiști.

Tot în acea vreme apare fenomenul ce va spori faima stațiunii – schiul – datorită căruia a fost posibilă apariția construcțiilor de o frumusețe aparte care se mai păstrează și astăzi, dovada fiind numărul mare al turiștilor care vin să se odihneasca aici în ambianța plină de farmec a vilelor, atunci când vor să scape de „zăpușală și praful orașelor”. Prin anii 1907-1908 tinerii ce veneau în vacanță din străinătate aduc cu ei moda schiului, a „alunecatului pe patine de lemn, bob și sanie” la Sinaia și la Bușteni pe Valea Albă și Coștila.

Sursa: wikipedia.org

Hotel Alexandros Busteni

Hotel Alexandros Busteni

6 Nopti, DP, Cazare Busteni
Hotel Alexandros Busteni oferta 6 nopti cazare in camera dubla, masa demipensiune (mic dejun si masa Oferte
Pensiunea Casa Freya Busteni

Pensiunea Casa Freya Busteni

5 Nopti, MD, Cazare Busteni
Pensiunea Casa Freya Busteni sejur 5 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun inclus, parcare si in Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Obiective Turistice

Obiective turistice

 • Casa scriitorului Cezar Petrescu - construita in 1918 (arhitectura traditionala); in prezent aici este amenajat Muzeul Memorial Cezar Petrescu.
 • Castelul Cantacuzino (Busteni) - construit in anul 1910 de catre Gheorghe Cantacuzino.
 • Biserica Domneasca - construita in anul 1889, ctitorie a regelui Carol I si a reginei Elisabeta, se remarca prin arhitectura deosebita, dotarile interioare (icoanele din interior sunt originale fiind pictate Gheorghe Tattarescu) si vechimea sa.
 • Manastirea Caraiman - o manastire de calugari ce poarta hramul „inaltarea Sfintei Cruci” si care este amplasata intr-un cadru mirific chiar la poalele muntelui Caraiman.

Monumente Istorice

 • In orasul Busteni Crucea comemorativa a eroilor romani din Primul Razboi Mondial (1926–1928) aflata pe varful Caraiman, monument istoric memorial sau funerar de interes national.
 • In fata garii se afla statuia caporalului Constantin Musat „Ultima grenada” (1928), monument de for public de interes national.
 • Tot de interes national sunt si Casa-muzeu „Cezar Petrescu” (1914–1918) si castelul Cantacuzino (1910), ansamblu alcatuit din castelul propriu-zis si parc.

Monumentele naturale

 • Cascada Urlatoarea,
 • Babele,
 • Sfinxul din Bucegi,
 • Grupul Batranilor se afla in preajma orasului.
 • Tot in zona se afla rezervatiile naturale Parcul National Bucegi, Poiana Crucii, Babele, cu acces direct prin Telecabina Busteni-Babele.