Revelion Poiana Brasov 2020

Revelion Poiana Brasov 2020

Lucruri de facut - generale

Revelion Poiana BrasovRevelion Poiana Brasov 2020 serviciile din pachetele de Revelion includ minim 3 nopti de cazare cu mic dejun, programe festive cu mancaruri traditionale, acces sauna, piscina, jacuzzi, surprize din partea gazdelor si petreceri pe gustul tuturor.

Poiana Brasov, este una dintre cele mai importante statiuni de schi din Romania, si o statiune de odihna si tratament cu sezon permanent, aflata in partea central sud-estica a Romaniei (Judetul Brasov), intr-un luminis inconjurat de paduri de conifere, la poalele Masivului Postavaru din Carpatii Meridionali, la o altitudine de 1.030 m, situata la 12 km de Brasov.

Poiana Brasov este un loc de odihna si tratament, afaceri sau relaxare, concediu, sejur sau weekend, destinat tuturor categoriilor de turisti, in orice anotimp. In Revelion Poiana Brasov se poate ajunge foarte usor fiind foarte aproape de Municipiul Brasov, si la 12 km de Rasnov.

Clima – Vremea

Clima montana tonifianta, cu o temperatura medie anuala de 5°C, media temperaturii in iulie este de 14,5°C; media temperaturii in ianuarie este de -5°C, iar precipitatiile depasesc 900 mm anual  frecventa averselor este mare. Stratul de zapada dureaza 120 de zile pe an.

Poiana Brasov este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Aceasta dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate, o partie olimpica, trei partii pentru coborare si slalom urias, o partie pentru slalom special, doua trambuline, terenuri de sport pentru tenis, minigolf, handbal, baschet, un lac, un funicular, un teleferic, un skilift, bazine acoperite, saune, sali de gimnastica medicala, discoteci, baruri si restaurante.

Poiana Brasov este un loc de odihna si tratament, afaceri sau relaxare, concediu, sejur sau weekend, destinat tuturor categoriilor de turisti, in orice anotimp.

Revelion Poiana Brasov este inconjurata de 4 mari masive muntoase:

 • Postavarul (altitudine maxima 1.799m);
 • Piatra Craiului (altitudine maxima 2.238m);
 • Bucegi (altitudine maxima 2.505m);
 • Piatra Mare (altitudine maxima 1.848m);

Partii de ski

In prezent statiunea arata mai degraba ca un oras decat ca o statiune de ski detinand hoteluri luxoase, apartamente de lux si restaurante clasice. Intinzandu-se pe un platou la baza muntelui Postavarul care face parte din lantul Carpatilor Meridionali, Revelion Poiana Brasov denumita si Poiana Soarelui, este un model de  frumusete.

Restaurante in Poiana Brasov:

 • Coliba Haiducilor – restaurant cu specific romanesc;
 • Sura Dacilor – restaurant cu specific romanesc;
 • Vanatorul – restaurant vanatoresc;
 • Stana turistica – restaurant in stilul unei stani;
 • Miorita – program folcloric si bucatarie traditionala.

Cum ajungi in Poiana Brasov

Acces AUTO – Pentru cei ce vin din sudul tarii, exista doua variante de a ajunge:

 • Prin Brasov, pe Drumul Poienei, parcurgand cei 12 km in 15 – 20 de minute;
 • Pe traseul Predeal – Paraul Rece – Rasnov – Poiana Brasov, lung de 40 de km si se parcurge in 40 de minute. Pentru aceasta varianta, la intrarea in Predeal, imediat dupa podul rutier, virati la stanga la indicatorul rutier catre Rasnov. Treceti prin statiunea Paraul Rece si coborati in Rasnov. Odata ce ajungeti in Rasnov, urmati directia Cetatea Rasnovului – Poiana Brasov.

Acces pe CALEA FERATA » Bucuresti Nord – Brasov, apoi din Brasov cu autobuzul sau cu taxiul;

Cu AUTOBUZUL » RAT Brasov efectueaza curse regulat pe traseul Brasov – Poiana Brasov pe linia 20, cu plecare din statia “Livada Postei” – in apropierea centrului istoric al Brasovului. Autobuzele pleaca spre Poiana la fiecare 30 de minute. Prima cursa porneste la ora 6:00 in zilele lucratoare, 6:30 la sfarsit de saptamana si in sarbatorile legale, iar ultima cursa este la ora 00:00. Traseul numara 12 statii si dureaza aproximativ 30 de minute. Sosirea in Poiana Brasov se face in singura statie existenta, in “Parcarea mare”.

Cu TAXIUL » Calatoria cu taxiul din Brasov este foarte accesibila; o cursa pana in Poiana Brasov costa aproximativ 20-25 lei. Taximetrele din Brasov sunt inscriptionate vizibil, avand tariful afisat pe portiere.

Revelion Poiana Brasov 2020

Revelion Poiana Brasov 2020 in hoteluri, vile si pensiuni, oferte vacante la munte, oferte ski in statiunea montana Poiana Brasov. Revelion Poiana Brasov, Sejur Poiana Brasov, Vacanta in Brasov, Partii de ski in Poiana Brasov, Cazare Poiana Brasov, Hoteluri Poiana Brasov, Pensiuni Brasov, Oferte Poiana Brasov, Oferte Revelion Poiana Brasov 2020, Oferte Revelion Poiana Brasov 2020

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulBrasov

Harta

Istorie si Cultura

Poiana Brasov a fost atestata documentar inca din anul 1427, ca fiind o zona destinata oieritului. Cu trecerea timpului zona montana frumoasa si deosebit de ofertanta pentru practicarea schiului a fost descoperita de schiori care in 1895 au urcat pentru prima oara masivul Postavaru.

Prima constructie s-a facut aici in anul 1904 si 2 ani mai tarziu localitatea este declarata statiune turistica de schi. in anul 1906, in Poiana Brasov are loc primul concurs de schi din Romania.

Pana in anul 1950 statiunea s-a mentinut in limitele dotarilor naturale, dar in anul 1951, cu ocazia desfasurarii Jocurilor Internationale de Iarna a Studentilor, in localitate s-a dat in folosinta un hotel modern si primul teleferic ce unea Poiana Brasov de Postavarul si care avea o lungime de 2150 de metri.

in anii urmatori, statiunea Poiana Brasov a cunoscut o dezvoltare rapida, au aparut locatii noi si moderne, crescand gradul de confort si satisfactie a turistilor, ce aleg aceasta locatie in toate anotimpurile. Au fost construite hoteluri si pensiuni, cabane turistice, o biserica, patinoar, gradina zoologica, piscina, terenuri de sport, sali de gimnastica, partii dotate cu instalatii de zapada artificiala si nocturna, teleschi, telescaun, teleferic.

Poiana Brasov seamana cu un orasel, avand hoteluri luxoase si restaurante bune si fiind pe placul tuturor celor ce aleg sa-si petreaca aici cateva zile.

Partii de ski

In prezent statiunea arata mai degraba ca un oras decat ca o statiune de ski detinand hoteluri luxoase, apartamente de lux si restaurante clasice. Intinzandu-se pe un platou la baza muntelui Postavarul care face parte din lantul Carpatilor Meridionali, statiunea Poiana Brasov denumita si Poiana Soarelui, este un model de  frumusete.

Bradul scazuta Da 465 80 m Teleschi
Drumul Rosu scazuta Nu 4.600 640 m Telegondola
Kanzel ridicata Nu 450 110 m Telecabina
Lupului ridicata Nu 2.860 765 m Telegondola
Ruia ridicata Nu 500 175 m Teleschi
 Slalom mediu Nu 500 200 m Telegondola
Stadion scazuta Nu 300 30 m Teleschi
Subteleferic mediu Nu 2.200 650 m Teleschi
Sulinar mediu Nu 2.440 650 m Telegondola

Oferta specifica sezonului rece:

 • practicarea schiului alpin si de fond pe partiile cu diferite grade de dificultate, fiind asigurat transportul cu mijloace de transport pe cablu;
 • practicarea saniusului pe partiile special amenajate;
 • practicarea patinajului pe patinoarul artificial;
 • plimbari cu sanii trase de cai;
 • invatarea schiului cu instructori de specialitate in cadrul scolii de schi specializata mai ales in schi alpin cat si schi fond atat pentru incepatori cat si pentru avansati;
 • centre pentru inchirierea materialelor sportive.

Oferta specifica sezonului cald:

 • drumetii montane in Masivul Postavarul;
 • alergarea si mersul pe jos sunt favorizate de terenul cu pante reduse si de numeroasele alei strajuite de paduri de conifere;
 • tenis de camp pe terenurile amenajate in apropierea hotelurilor;
 • minigolf si handbal pe terenul din zona lacului;
 • plimbari cu barci si hidrobiciclete pe lacul Poiana;
 • cursuri de calarie si practicarea echitatiei in imprejurimi;
 • pescuit agrementiv;
 • windsurfing, yolle si ambarcatiuni pe lacul Moacsa (40 Km);
 • miniparc de distractii pentru copii.
Revelion Poiana Brasov Hotel Escalade

Revelion Poiana Brasov Hotel Escalade

NU MAI SUNT LOCURI LIBERE, Revelion Poiana Brasov 2020
Revelion Poiana Brasov Hotel Escalade pachet 4 nopti in dubla cu demipensiune, cina festica de Revel Oferte
Revelion Poiana Brasov Hotel Piatra Mare

Revelion Poiana Brasov Hotel Piatra Mare

3 Nopti, MD+CF, Revelion Poiana Brasov 2020
Revelion Poiana Brasov Hotel Piatra Mare sejur 3 nopti cazare loc in camera dubla cu mic dejun inclu Oferte
Revelion Poiana Brasov Hotel Teleferic

Revelion Poiana Brasov Hotel Teleferic

4 Nopti, DP+CF, Revelion Poiana Brasov 2020
Hotel Teleferic Poiana Brasov sejur 4 nopti cazare, intampinarea cu prosecco si tartine 30.12, muzic Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Obiective Turistice

Obiective Turistice

O atractie deosebita in Poiana Brasov o constituie Centrul de Echitatie.  Acesta este situat in nordul statiunii, pe stanga soselei spre Brasov, in apropiere de Cabana Junilor. Centrul dispune de un grajd cu o capacitate de 26 cai, cu toate anexele necesare, de un manej (70x50 m) si de un teren de sport multifunctional.

Plecand din statiunea Poiana Brasov se poate ajunge la cabanele de pe:

 • Postavarul 1.602 m;
 • Cristianu Mare 1.704 m;
 • Cetatea Rasnovului aflata la 14 km distanta; pot fi organizate excursii la monumente istorice si de arta din orasul Brasov precum turnurile si bastioanele vechilor fortificatii ale orasului din secolul XV;
 • Biserica Sf. Bartolomeu;
 • Biserica Neagra, care adaposteste in prezent o vasta colectie de carpete orientale,
 • Casa Sfatului in prezent muzeu, multe alte case si biserici datand din secolele XIV-XVIII.

Evenimente