Revelion Predeal 2020

Revelion Predeal 2020

Lucruri de facut - generale

Revelion PredealRevelion Predeal 2020 oferte munte Predeal, pachete turistice atractive de Revelion in Predeal 2020, vacante de iarna in Predeal, oferte de cazare convenabile in statiunea montana Predeal, oferte cazare, masa si cina festiva de revelion precum si alte activitati incluse.

Petrece de revelionul la munte in statiunea Predeal, cele mai bune oferte de revelion in statiunea Predeal. Hoteluri din Predeal cu oferte de Revelion. Cazare Revelion 2020.

Statiunea Predeal este situata in centrul Romaniei pe Valea Prahovei, intre raurile Prahova si Timis, la poalele muntilor Bucegi la nord-est de acestia si cele ale muntilor Baiului la nord-vest. Orasul Predeal este asezat la cea mai mare altitudine urbana din Romania, intre 1030m-1110m, la 45’30” latitudine nordica si 25’26” latitudine estica.

Muntii care invecineaza statiunea Predeal sunt M-tii Piatra Mare (1843m) la Nord, M-tii Bucegi (2508m la Varful Omu) la Sud-Vest si M-tii Postavarul (1799m) in Nord-Vest.

Localitatile componente care formeaza orasul Predeal sunt: Predeal, Paraul Rece, Timisul de Jos, Timisul de Sus.

Predealul se afla la aproximativ:

 • 140 km distanta de aeroportul Henry Coanda din Bucuresti
 • 25 km de municipiul Brasov
 • 25 km de castelul Peles din Predeal
 • 30 km de castelul Bran

Climatul montan din zona Valea Prahovei, cu verile racoroase si iernile friguroase, face ca statiunea Predeal sa fie de un real interes turistic in toate anotimpurile. Orasul Predeal ofera privelisti incantatoare, fiind recomandat atat pentru recreere cat si pentru refacere din convalescenta prin aerul sau cu umiditate ridicata si nepoluat, dar si pentru practicarea sporturilor de iarna precum ski, snowboard sau sanius.

Turism si drumetii

Punctele de atractie ale statiunii sunt cele opt partii de schi alpin cu grade diferite de dificultate, partia de schi fond de pe Valea Rasnoavei, traseele montane marcate pentru turism, traseele atv realizate in ultimii ani, telescaunul si teleschiurile de pe Clabucet, precum si marea diversitate de localuri specializate in arta culinara romaneasca si internationala. Cu exceptia anotimpului de iarna la Predeal muntii din jurul orasului ofera posibilitatea realizarii drumetiilor de neuitat si admirarea peisajelor, care au fost, sunt si vor fi atractiile turistilor din toata lumea sositi in aceasta frumoasa statiune.

Revelion Predeal 2020

Euro Team TravelCazare Predeal 2020, Sejur Revelion Predeal, Vacante de Revelion Predeal 2020, Pachete de Revelion Preeal 2020, Revelion Predeal 2020 oferte munte Predeal, pachete turistice atractive de Revelion in Predeal 2020, vacante de iarna in Predeal, oferte de cazare Predeal

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru turitii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/Judetul58,4 km2

Harta

Istorie si Cultura

Prima atestare a denumirii de Predeal dateaza din 26 februarie 1705 si se gaseste in scrisoarea voievodului Constantin Brancoveanu catre jupan Andreas, marele jude al cetătii Brasovului, privind transportul de marfuri de la Brasov pana in pasul Predeal, orasul de astazi.

Pana în 1874, Predealul a apartinut administrativ de comuna Podul Neagului, avand resedinta mai intai la Podul Neagului, apoi la Busteni. Odata cu construirea caii ferate Ploiesti - Brasov, In 1882, se infiinteaza gara Predeal, gara ce reprezenta punctul de jonctiune dintre frontierele romana si austro-ungara. In 1885, comunele de pe Valea Prahovei, Poiana Tapului, Busteni, Azuga si Predeal au format comuna cu numele de Predeal, pentru ca în 1922, Predealul să devina comuna independenta ca urmare a desprinderii celorlalte. Fiind des frecventata de vizitatori, incepand cu anul 1930, in Predeal incep să se construiasca strazi, poduri, hoteluri. Urmarea acestor amenajări este declararea Predealului, comuna urbana, la 2 octombrie 1935.

Primele hanuri apar in jurul anilor 1700 - 1750, pe valea Puristoaca, un cartier de azi al Predealului, iar prima gospodărie a fost infiintata in 1830 de Moise Zangor, din Comarnic. Astazi, orasul statiune Predeal are o populatie de cca. 5600 de locuitori si o suprafata de 58,4 km². De oras, apartin administrativ, statiunea tineretului Paraul Rece si comunele Timisul de Sus si Timisul de Jos.

Ca urmare a luptelor ce s-au dat in anul 1916, in orasul Predeal, s-au ridicat aici, si pot fi vizitate, cateva monumente ce aduc aminte de bataliile din Primul Razboi Mondial: Cimitirul eroilor (la iesire din Predeal spre Paraul Rece), un alt cimitir aflat pe serpentinele soselei ce coboara in Timisul de Sus, bustul poetului Mihail Saulescu (aflat la iesire din Predeal spre Brasov), dar si Monumentul Eroilor, situat in piata garii.

Revelion Predeal Hotel Belvedere

Revelion Predeal Hotel Belvedere

 NU MAI SUNT LOCURI LIBERE , Revelion Predeal 2020
Revelion Predeal Hotel Belvedere sejur 4 nopti cazare in camera dubla cazare, mic dejun si cina, mas Oferte
Revelion Predeal Hotel Carpati

Revelion Predeal Hotel Carpati

4 Nopti, DP, CF, Revelion Predeal 2020
Revelion Predeal Hotel Carpati pachet 4 nopti cazare in camera cu mic dejun (exceptie 01 Ian), 30 De Oferte
Revelion Predeal Hotel Piemonte

Revelion Predeal Hotel Piemonte

3 Nopti, All Inclusive, CF, Revelion Predeal 2020
Revelion Predeal Hotel Piemonte sejur 3 nopti cazare cu all inclusive, cina festiva de revelion, Bru Oferte
Revelion Predeal Hotel Rozmarin

Revelion Predeal Hotel Rozmarin

NU MAI SUNT LOCURI LIBERE, Revelion Predeal 2020
Revelion Predeal Hotel Rozmarin include 4 nopti cazare cu all inclusive premium, dejun barbeque 30.1 Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Obiective Turistice

 • Trasee turistice montane in imprejurimi ( Canionul Sapte scari; Cascada Tamina; Pestera de gheata; Cheile Rasnoavei);
 • Manastirea Sfantul Nicolae;
 • Biserica ortodoxa Sfintii Imparati Constantin si Elena;
 • Capela romano-catolica Timisul de Jos;
 • Manastirea romano-catolica Timisul de Jos;
 • Monumentul Eroilor - Valea Rasnoavei;
 • Monumentul Mihail Saulescu;
 • Monumentul Eroilor din gara Predeal.

Video