Cazare BAILE OLANESTI🌿

Cazare BAILE OLANESTI🌿

Lucruri de facut - generale

Cazare Baile OlanestiCazare Baile Olanesti, oferte sejur minim 6 nopti cazare, masa mic dejun / demipensiune / pensiune completa si tratament minim 5 zile in bazale de tratament ale unitatilor hoteliere din Baile Olanesti.

Baile Olanesti este o statiune balneoclimaterica de interes national ocupand primul loc printre statiunile balneare din Romania in ceea ce priveste numarul de izvoare, debitul zilnic al acestora, ca si varietatea compozitiei si a concentratiei apelor minerale.

In statiune se gasesc peste 35 surse hidrominerale, atat ca izvoare naturale, cat si ca rezultat al unor foraje. Acestea sunt grupate in trei tipuri principale de ape minerale, aflate in diferite stadii de mineralizare a sufului.

Vremea

Conditiile climaterice sunt favorabile desfasurarii activitatii balneare pe tot parcursul anului. Temperatura medie anuala inregistreaza valori de 9,2 grade Celsius. Luna cea mai rece a anului este ianuarie, care prezinta o temperatura medie de -2,6 grade Celsius, iar luna cea mai calda este iulie cu o temperatura medie de +19,7 grade Celsius. In consecinta, in statiune iernile nu sunt friguroase, iar verile nu prezinta incalziri excesive.

Presiunea atmosferica medie anuala in statiune este de 964,7 milibari. Forma depresionara a zonei face sa predomine un calm relativ ridicat, umiditatea relativa a aerului are o medie anuala de 78-79% iar precipitatiile inregistreaza medii anuale de 750 mm.

Cura cu apa minerala

Izvoarele sunt utilizate in cura interna in tratamentul afectiunilor renale si a cailor urinare, hepatobiliare, ale tubului digestiv si ale unor afectiuni metabolice, de nutritie si in cura extema ca tratamente asociate in diverse afectiuni reumatismale si ale sistemului nervos periferic.

Particularitatea turistica a statiunii este unicitatea pe plan national a unor tratamente pentru desensibilizarea organismului la bolnavii alergici prin injectii cu apa minerala sulfuroasa izotona.

Tratament

In statiune se gaseste printre putinele locuri din tara unde se efectueaza tratamente pentru desensibilizarea organismului la bolnavii cu diverse afectiuni alergice, prin injectii cu apa minerala sulfuroasa izotona recoltata direct de la sursa.

Atestarea terapeutica si recomandarile medicale asupra apelor minerale de la Baile Olanesti au fost stabilite de Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneo-Climatologie.

TRATAMENTUL BALNEAR LA OLANESTI cuprinde principalele obiective ale terapeuticii moderne: profilactic (profilaxie primara sau cura de sanatate si profilaxie secundara – preventie a recaderii bolii), curativ si recuperational.

Afectiunile ce pot fi tratate la Olanesti sunt:

  • afectiuni digestive: esofagite, gastrite cronice hipoacide si hiperacide, duodenite cronice, ulcer cronic, enterocolopatii cronice nespecifice, stomac operat;
  • afectiuni renale si ale cailor urinare: litiaza renala neoperata sau operata, litiaza cailor urinare, pielonefrita cronica, glomerulonefrita cronica, cistita cronica;
  • afectiuni cronice ale ficatului si cailor biliare: dischinezie biliara, colecistita cronica necalculoasa sau calculoasa (cu calculi nemobilizabili), tulburari dupa ficat operat (colecistoctemie), hepatita cronica stabilizata, pancreatita cronica;
  • afectiuni respiratorii: rinosinuzite cronice alergice, bronsita cronica astmatiforma, astm bronsic alergic, noxe profesionale, stari dupa pneumopatii microbiene netuberculoase sau virolice, bronsite cronice, traheobronsite cronice, bronsectazie;
  • afectiuni metabolice si de nutritie: diabet zaharat, dislipidemii, hiperuricemii, guta, obezitate;
  • afectiuni dermatologice: psoriazis, ihtioze incipiente, keratodermii, eczeme cronice, neurodermite, dermatite seboreice, acnee, piodermite;
  • afectiuni alergice: de diferite tipologii (alimentare, medicamentoase, bacteriologice) si cu manifestari diferite (respiratorii, digestive, cutanate: urticarii cronice, prurituri, dermite alergice de contact, eczeme profesionale);
  • boli profesionale (intoxicatii cu metale grele: Pb, Hg, As);
  • afectiuni cardiovasculare: hipertensiune arteriala stadiul 1 si stadiul ½, arteropatii periferice;
  • afectiuni asociate: afectiuni reumatismale degenerative, afectiuni reumatismale abarticulare, stari posttraumatice, osteoporoza, boli ale sistemului nervos periferic, pareze, paralizii, nevroza astenica;
  • afectiuni endocrine;
  • afectiuni ginecologice cronice.

Caii de acces

  • Acces AutoBucuresti – Ramnicu Valcea pe E7 si Ramnicu Valcea – Baile Olanesti pe DN 64A. sau dinspre Sibiu – Ramnicu Valcea pe E7 si Ramnicu Valcea – Baile Olanesti pe DN 64A.
  • Acces Feroviar: Gara Ramnicu Valcea pe linia Piatra Olt si cursa auto pana in statiune (18 km).

ALTE OFERTE

Oferte Tratament Balnear in Romania

Booking.com

🌿Cazare Baile Olanesti

Euro Team Travel Cazare Baile Olanesti oferte sejur minim 6 nopti cazare, masa mic dejun / demipensiune / pensiune completa si tratament minim 5 zile in bazale de tratament ale unitatilor hoteliere din Baile Olanesti. Cazare Baile Olanesti, Tratament Baile Olanesti, Harta Baile Olanesti, Obiective Turistice Baile Olanesti, Vremea in Baile Olanesti,  Tratament Baile Olanesti

Tara Romania
Viza de calatorieNu este nevoie de viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulValcea

Harta

Istorie si Cultura

Potrivit legendei, puterea binefacatoare a apelor minerale de la Baile Olanesti a fost cunoscuta chiar din timpul romanilor, de la care - se banuieste - au ramas niste ziduri vechi din piatra în apropierea izvoarelor.

Prima atestare documentara a localitatii Baile Olanesti dateaza din 19 iulie 1527.

Apele minerale de la Olanesti sunt mentionate prima data intr-un hrisov din 1760 si sunt numite ape tamaduitoare, acestea aflandu-se pe mosia clucerului Toma Olanescu care construieste primele camere de bai.

In privinta denumirii localitatii Olanesti, parerile sunt impartite. Unele izvoare sustin ca numele statiunii provine de la cavalerii armatei austriece. Acestia se numeau "olane", respectiv "ulani". Altii sunt de parere ca numele se datoreaza in mare parte boierilor locului, cum ar fi Toma Olanescu. Vestea efectului tamaduitor a fost intarita chiar de conducatorul Revolutiei din 1821, Tudor Vladimirescu, care se retragea aici, pe mosia Olanestilor Impreuna cu grupul sau de boieri.

Primele analize ale acestor ape au fost facute de dr. Karl Friedrich Siller in anul 1830 ceea ce a determinat cresterea numarului de beneficiari ai tratamentului de aici. In anul 1853-1854 se face a doua analiza de catre Petrache Poenaru, iar mai tarziu , de profesorul de chimie Alexe Marin.

In urma cererii generalului dr. Carol Davilla, care vizitase statiunea impreuna cu elevii scolii de medicina din Bucuresti, In anul 1869, d-rul chimist Bernath Lendway face o noua analiza a izvoarelor si comunica rezultatul in ziua de 14 iunie 1869 printr-o telegrama in care isi manifesta surprinderea si incantarea, numind apele ca fiind “de natura extraordinara“. In anul 1873 apele minerale de la Olanesti sunt trimise la Expozitia din Viena, unde sunt din nou examinate, obtinand Medalia de Aur.

Dupa lucrarile chimice, analitice, comparative, apele minerale de la Olanesti, s-au comparat cu mai multe surse straine si s-a constatat ca studiile geologice si hidrologice efectuate de dr.Knott, inspector general al apelor minerale din Austria, ca si analizele chimice ale tuturor izvoarelor minerale facute de prof. Krizan de la Institutul Chimic din Praga au permis ca In anul 1922 sa poata Incepe captarea, dupa cele mai noi tehnici ale vremii, a 22 surse de ape minerale. Actiunea a beneficiat si de sprijinul casei Rumpel A.G. din Viena, specializata in astfel de lucrari.

La 12 octombrie 2011 a aparut Hotarârea Nr. 1016 a Guvernului României privind acordarea statutului de statiune balneoclimatica pentru 6 localitati din România, printre care si Baile Olanesti .

Hotel Alice Baile Olanesti 🌿

Hotel Alice Baile Olanesti 🌿

🌸 5 Nopti, FC, Tratament, Cazare BAILE OLANESTI🌿
Hotel Alice Baile Olanesti este situat in plin centrul statiuni balneare Olanesti, intr-o zona linis Oferte
Hotel Central Baile Olanesti 🌿

Hotel Central Baile Olanesti 🌿

🌸 6 Nopti, Masa, Tratament, Cazare BAILE OLANESTI🌿
Hotel Central Baile Olanesti este situat chiar in centrul frumoasei statiuni Olanesti, pe malul drep Oferte
Hotel Olanesti Baile Olanesti 🌿

Hotel Olanesti Baile Olanesti 🌿

🌸 6 Nopti, FC, Tratament, Cazare BAILE OLANESTI🌿
Hotel Olanesti Baile Olanesti sejur minim 6 nopti cazare, masa fisa cont 110 lei/zi/persoana, tratam Oferte
Hotel Parang Baile Olanesti🌿

Hotel Parang Baile Olanesti🌿

🌸 6 Nopti, PC, Tratament, Cazare BAILE OLANESTI🌿
Hotel Parang Baile Olanesti sejur 6 nopti cazare loc in camera dubla, masa pensiune completa – Oferte
Hotel Stogu Baile Olanesti🌿

Hotel Stogu Baile Olanesti🌿

🌸 6 Nopti, PC, Tratament, Cazare BAILE OLANESTI🌿
Hotel Stogu Baile Olanesti sejur 6 nopti cazare in camera dubla, masa pensiunea completa meniu fix, Oferte
Hotel Suprem Baile Olanesti

Hotel Suprem Baile Olanesti

6 Nopti, PC, Cazare BAILE OLANESTI🌿
Hotel Suprem Baile Olanesti situat intr-o pozitie privilegiata, ofera servicii de cazare, masa in re Oferte
Hotel Tisa Baile Olanesti

Hotel Tisa Baile Olanesti

Min 6 Nopti, Cazare BAILE OLANESTI🌿
Hotel Tisa Baile Olanesti sejur 6 nopti cazare in camera dubla standard, masa pensiune completa R Oferte
Pensiunea Izvoare Baile Olanesti

Pensiunea Izvoare Baile Olanesti

7 Nopti, PC, Tratament, Cazare BAILE OLANESTI🌿
Pensiunea Izvoare Baile Olanesti sejur 7 nopti cazare in camera dubla, masa pensiunea completa meniu Oferte
Pensiunea Maria Baile Olanesti

Pensiunea Maria Baile Olanesti

6 Nopti, MD, Cazare BAILE OLANESTI🌿
Pensiunea Maria este situata in centrul Statiunii Baii Olanesti   pe strada Forestierilor, in spatel Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Obiective Turistice

Obiective Turistice

  • Drumetii in zona Olanesti;
  • Casa memoriala Anton Pann;
  • Manastirea Frasinei;
  • Parcul National Buila Vanturarita;
  • Pestera Sfantului Grigorie Decapolitul;
  • Rezervatia Muzeul Trovantilor;
  • Rezervatia Radita - Manzu din Muntii Capatanii;

Turism Monahal:

  • Biserica lui Horea din Albac;
  • Schitul Iezer;
  • Schitul Pahomie sau Izvorul Frumos;
  • Schitul Pătrunsa;
  • Schitul Bradu.

Video