Cazare Baile Tusnad

Cazare Baile Tusnad

Lucruri de facut - generale

Cazare Baile TusnadCazare Baile Tursnad, oferte cazare, masa si tratament in statiunea baneara Baile Tursnad, pachete de tratament balnear, oferte sejur ski, oferte sejur la munte in Baile Tursnad.

Baile Tusnad este o statiune asezata intr-un cadru de un pitoresc fermecator, este cea mai mica statiune din tara, dar deosebit de frumoasa si binefacatoare prin climatul montan tonic. Statiunea mai este numita si ”Mica Elvetie”. In apropiere, la numai 25 km, se afla lacul “Sfanta Ana”, singurul lac de origine vulcanica din Romania.

Baile Tusnad, cu izvoarele sale de ape minerale, mezotermale este recomandat pentru tratamentul bolilor cardio vasculare, urinare si a sistemului nervos. Exista 44 izvoare naturale si foraje din care in prezent sunt utilizate 6 izvoare naturale, din care patru (Izv. Stanescu, Apor, Ileana si Mikes) pentru cura externa.

» Vremea » Afectiuni » Tratament » Ski

Vremea

Climatul din statiunea Baile Tusnad este caracterizat prin ierni reci, nebulozitate, temperatura medie anuala de 10 grade Celsius, faptul ca este situata in mijlocul brazilor seculari aerul este curat, ozonat, bogat in aerosoli. Temperatura medie anuala este de 8°C ( iulie 17,5°C, ianuarie -7°C).

Statiunea Baile Tusnad dispune de baza de tratament, unde se efectueaza bai carbogazoase calde, aplicatii cu parafina, hidroterapii si fizioterapii, gimnastica medicala, electroterapie. Bazinul in aer liber este alimentat de apele Izvorului Bailor.

Baile Tusnad, cu izvoarele sale de ape minerale, mezotermale este recomandat pentru tratamentul bolilor cardio vasculare, urinare si a sistemului nervos. Exista 44 izvoare naturale si foraje din care in prezent sunt utilizate 6 izvoare naturale, din care patru (Izv. Stanescu, Apor, Ileana si Mikes) pentru cura externa.

Tratarea afectiunilor

 • afectiuni cardiovasculare (stari dupa infarct miocardic, tulburari circulatorii, afectiuni valvulare ale miocardului, hipertensiune  arteriala, tulburari circulatorii);
 • afectiuni ale sitemului nervos (nevroza astenica, distonii neurovegetative, stari astenice secundare, stari de oboseala fizica si intelectuala);
 • afectiuni digestive (boli ale stomacului, tulburari functionale ale colonului, gastrite cornice, enterocolite, dischinezii biliare);
 • afectiuni endocrine (hipertiroidie usoara, insuficienta suprarenala, boala Basedow);

Partii de schi

Partia de ski din statiunea Baile Tusnad reprezinta o partie relativ noua recomandata schiorilor incepatori, deorece are un grad scazut de dificultate. Partia are o lungime de 500 m si este dotata cu teleschi si tunuri de zapada.

Tratament

Factori naturali de tratament ce se gasesc aici sunt: ape minerale carbogazoase, cloruro-sodice, bicarbonate, mofete, bioclimat de tip subalpin, stimulant, tonifiant.

In statiunea Baile Tusnad exista numeroase centre in care se practica urmatoarele proceduri, cum ar fi:

 • impachetari cu parafina;
 • bai de plante;
 • bai galvanice;
 • masaj;
 • cura interna cu ape minerale,;
 • magnetoterapie;
 • reflexoterapie.

Cazare Baile Tusnad

Euro Team TravelOferte, Sejur, Vacante, Cazare, Tratament Balnear, Tratament Balneo, Statiunea Baile Tusnad, Oferte statiunea Baile Tusnad, Sejur statiunea Balneo Romania, Cazare Baile Tusnad, Sejur Balnear Baile Tusnad, Oferte Tratamment Baile Tusnad

Tara Romania
Viza de calatorieNu este nevoie de viza pentru cetatenii UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulJudetul Harghita

Harta

Istorie si Cultura

Statiunea Baile Tusnad

Data cea mai probabila pentru fondarea statiunii este anul 1842. Vindecarea miraculoasă a unui fiu de cioban a atras atentia asupra efectului terapeutic al apelor minerale, dupa care s-au pus bazele unei societati, pe actiuni in vederea exploatarii statiunii in anul 1845. Cu ocazia revolutiei din anul 1849 statiunea este distrusa, iar reconstructia începe abia în 1852.

Despre apele minerale din zona tusnadului exista dovezi scrise inca din sec XVIII, in care se mentioneaza existenta unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de catre localnicii satelor din apropiere.

Denumita “Perla Ardealului”, Tusnadul este una dntre cele mai frumoase asezari balneare din tara noastra. Activitatea balneara in Baile Tusnad se desfasoara inca de la jumatatea secolului XIX.

Prima baza de tratament de la Baile Tusnad a fost realizat dupa proiectele lui Bela Kuklai si s-a finalizat in anul 1890, sub denumirea “Stefania” (mai tarziu “Sfanta Ana”). In anul 1968, Băile Tusnad a fost declarat oras turistic.

Hotel Ciucas Baile Tusnad

Hotel Ciucas Baile Tusnad

9 Nopti, DP, Tratament, Cazare Baile Tusnad
Pers/Sejur 1.390 Lei
Hotel Ciucas Baile Tusnad pachet 9 nopti cazare cu demipensiune, tratament 7 zile cate 5 proceduri/z Oferte
Hotel O3Zone Baile Tusnad

Hotel O3Zone Baile Tusnad

5 Nopti, DP, Tratament, Cazare Baile Tusnad
Hotel O3zone Baile Tusnad sejur 5 nopti cu demipensiune, tratament 5 zile a cate 3 proceduri/zi/pers Oferte
Hotel Tusnad Baile Tusnad

Hotel Tusnad Baile Tusnad

6 Nopti, MD, Tratament, Cazare Baile Tusnad
Hotel Tusnad Baile Tusnad sejur 6 nopti cazare cu mic dejun, tratament 5 zile cate 2 proceduri/zi/pe Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Obiective Turistice

 • Lacul Sfanta Ana (950 m) situat la 25 de km de statiune, lac de origine vulcanica, unicat in Europa Centrala si de Est.
 • Tinovul Mohos (1056 m) situat langa Lacul Sf. Ana, declarat rezervatie naturala, adaposteste specii rare de plante;
 • Lacul Ciucas din statiunea Baile Tusnad;
 • Biserica franciscana baroc din Sumuleu (35 km) care detine una din cele mai rare instalatii de orga din Ardeal;
 • Partia de schi din Baile Tusnad;
 • Stanca Soimilor(824 m) langa statiunea Tusnad
 • Turnul Apor langa statiunea Tusnad

Video