Ziua Indragostitilor 2018

Ziua Indragostitilor 2018

Lucruri de facut - generale

Ziua IndragostitilorZiua indragostitilor are traditii regionale in Marea Britanie. In Norfolk un personaj numit Jack Valentin ciocane la usile din spatele tututor caselor lasand dulciuri si cadouri pentru copii. Multi copii au fost speriati de aceast personaj mitic.

In Tara Galilor multi oameni sarbatoresc pe 25 ianuarie in loc de 14 februarie. Ziua comemoreaza pe Sf. Dwynwen, sfantul patron al indragostitilor galezi. in Franta o tara traditional catolica, Valentine’s Day este cunoscut simplu drept Sfantul Valentin si este sarbatorita ca in restul tarilor occidentale. in Danemarca si Norvegia 14 februarie este cunoscut ca Valentinsdag. Nu este sarbatorita pe o scara larga, dar multi oameni isi fac timp pentru a il petrece intr-un mod romantic cu partenerul de viata sau trimit o felicitare unei iubiri secrete.

In Suedia este numita ziua tuturor inimilor. Nu este o sarbatoare oficiala. in Slovenia un proverb spune ca Sfantul Valentin aduce cheile radacinilor, asa ca pe 14 februarie plantele si florile incep sa creasca. Ziua indragostitilor a fost sarbatorita ca ziua in care incep lucrarile in vii si pe campuri. Este de asemenea spus ca pasarile se casatoresc in aceasta zi. Cu siguranta, numai de curand este sarbatorita ca Ziua iubirii. Ziua iubirii este traditional 12 martie, ziua Sf Gregor.

In Romania 24 februarie – Dragobete pupa fete, 14 februarie

Ziua IndragostilorSarbatoarea traditionala pentru iubiti este Dragobete care este sarbatorit pe 24 februarie. Este numit dupa un personaj din folclorul romanesc care se presupune ca ar fi fiul Babei Dochia. Parte din numele lui drag, care poate fi gasit si in cuvantul dragoste. Pe 24 februarie se iubeste. Se iubeste in stilul dulce romanesc, in cel mai curat si mai intens mod. Este zi de primavara, iar natura revine la viata, pasarile presara bucurie, florile anotimpului ne incanta simturile, voia buna e la ea acasa, pe plaiurile mioritice.

Este ziua lui Dragobete, numit si Navalnicul sau Logodnicul Pasarilor, fecior chipes si puternic, ce ne aduce iubirea in casa si in suflet.

Legenda povesteste despre Dragobete ca fiind un personaj mitologic, similar lui Eros, al vechilor greci, si lui Cupidon, al romanilor, ce oficia in cer, la inceputul fiecarei primaveri, nunta tuturor animalelor, traditie ce s-a extins treptat pana in randul oamenilor si a da nastere unor obiceiuri specifice romanilor din sudul si nordul Dunarii. 

Din pacate, acestea tind sa fie tot mai mult uitate de romani si inlocuite cu sarbatoarea catolicilor dinspre Apus, aceea a Sf-ului Valentin. In mediul rural, in special, traditia straveche, riturile vechilor traci raman inca vii. Romanul de aici isi mai aduce inca aminte de obiceiul de demult al fetelor si baietilor, care, in ziua lui Dragobete, se primeneau in haine curate de sarbatoare si porneau cu voie buna inspre padure, pentru a culege ghiocei, viorele, tamaioasa, pe care le asezau la icoane si le foloseau la diverse farmece de dragoste. Inspre ora pranzului, fetele porneau in goana inspre sat, fuga fiecareia atragand dupa sine cate un baiat, si nu unul oarecare, ci acela care le indragea. De isi prindea aleasa, acesta ii fura o sarutare in vazul lumii, sarutare ce simboliza legamantul lor de dragoste pe intregul an de zile.

De aici si celebra zicala Dragobetele saruta fetele, mult indragita de fetele nerabdatoare, ce purtau in suflet speranta primirii a cat mai multor sarutari, ce erau menite sa le aduca acestora dragoste pe deplin in viitor. Un alt obicei al fetelor era de a strange omatul netopit, apa de ploaie sau de izvor, pe care o considerau ca avand efecte magice asupra lor atunci cand o foloseau, intrucat deveneau mai frumoase si mai dragastoase.

Flacaii stransi in cete sau multimile de fete obisnuiau ca, in ziua de Dragobete, sa isi cresteze bratul in forma de cruce, dupa care isi suprapuneau taieturile, devenind astfel frati, respectiv surori de cruce.

Traditia mai spune ca, in aceasta zi, cand biserica crestina sarbatoreste Aflarea Capului Sfantului Ioan, oamenii isi intrerupeau toate muncile, curatandu-si si aranjandu-si insa casa, pentru a-l intampina sum se cuvine pe zeul iubirii, care nu venea singur, ci insotit de asa-numitele zane Dragostele, ce le sopteau vorbe de amor indragostitilor.

Fiecare avea grija ca aceasta zi sa nu ii prinda fara pereche, ceea ce ar fi reprezentat un semn rau, prevestitor de singuratate pe intreg parcursul anului, pana la urmatoarea zi de Dragobete.

Prilej de bucurie si bunastare, Dragobetele reprezinta una dintre cele mai frumoase obiceiuri stravechi ale poporului roman. Pacat insa ca foarte multi i-au uitat semnificatia si au substituit-o cu sarbatoarea vecinilor nostri occidentali, aceea a Sf-ului Valentin, ce nu are nici o inrudire cu mitologia populara romana. Insa romanii care cunosc legenda lui Dragobete o celebreaza pe 24 februarie a fiecarei primaveri. Nu uitati nici voi ca iubirea este la ea acasa!

Romania a inceput sa sarbatoreasca si Valentine’s Day, desi deja avea prin Dragobete o sarbatoare traditionala. Aceasta a dus la multe repercusiuni din partea mai multor grupuri, persoane reputabile si institutii dar si organizatii nationaliste ca Noua Dreapta, care condamna Ziua indragostitilor ca fiind o sarbatoare superficiala, comercialista, importata drept un kitsch occidental.

In Orientul Mijlociu si Africa

In Turcia, Valentine’s day este numai Sfantul Gregor care se traduce in Ziua Inimilor Dragi/Dulci in cultura persa (Iran) este o zi pentru iubire si este pe 29B in calendarul solar jalali. Data corespunzatoare calendarului gregorian este 17 februarie si era sarbatorit in Marele Imperiu Persan in sec 20 i.e.n. in Egipt este o alta zi a iubirii in noi 4 numita ziua iubirii egiptene.

Pe continentele americane Valentine’s Day

In Brazilia, ziua inamoratilor sau ziua iubitului/iubitei este sarbatorita pe 12 iunie, cand cuplurile isi dau cadouri cum ar fi: ciocolata, felicitari si de obicei un buchet de flori. Aceasta a fost aleasa ca ziua inainte de Sfantul Anton, cunoscut aici ca sfantul casatoriei, cand multe femei singure realizeaza ritualuri populare pentru a gasi un sot bun sau iubit.

In Columbia – Ziua iubirii si a prieteniei este sarbatorita in a treia vinere si sambata din septembrie, datorita scopurilor comerciale. in aceasta tara, prietenul secret este o traditie foarte populara, care presupune desemnarea fiecarui participant un destinatar a unui cadou secret (asemanator traditiei de Craciun Mos Craciun Secret).

In Mexic, ziua iubirii si prieteniei este sarbatorita asemanator ca in Columbia dar pica in alta data.

In Orientul Indepartat Valentine’s Day

Datorita unui efort de marketing concentrat, Valentine’s Day a aparut si in Japonia si Coreea ca o zi in care mai mult femeile si mai putin barbatii daruiesc bomboane, ciocolata si flori. A devenit ca o obligatie ca multe femei sa daruiasca ciocolata tuturor colegilor barbati. in Japonia este cunoscut ca giri-choko, de la cuvintele giri – obligatie si choko – ciocolata. Aceasta contrasteaza cu honmei-choko, ciocolata data persoanei iubite. Prietenii (mai ales fetele) pot schimba intre ele in tomo-choko…tomo-prieten.

Prin efort de marketing sustinut, o zi reciproca, Ziua alba a aparut. Pe 14 martie barbatii sunt asteptati sa intoarca favorul celor care le-au dat ciocolate de Ziua indragostitilor. La inceput cadoul de retur trebuia sa fie o bezea sau cioco alba, de unde si numele de Ziua alba. Insa acum lenjeria a devenit un cadou foarte comun. in cultura chineza, exista un omolog al Zilei indragostitilor numita Ziua Saptelor, potrivit legendei Ciobanului si Tesatoarei Menajera care s-au gasit in Rai in ziua a saptea a lunei a saptea a calendarului lunar.

Legenda Sfantului Valentin

Odata era un imparat roman al carui nume era Claudiu al II-lea. El era un luptator indarjit si a avut multe razboaie. El a vrut o armata puternica dar majoritatea barbatilor lui nu au vrut sa mearga in lupta, imparatul s-a gandit ca barbati voiau sa stea acasa cu sotiile si copiii lor in loc sa se lupte pentru el. Claudiu a gasit o solutie pentru aceasta problema. A decis ca niciunul dintre soldatii din Roma sa nu se mai poata casatori.

Imparatul s-a gandit ca aceasta lege ii va face pe barbati sa mearga la razboi si sa lupte ca niste adevarati soldati. Valentin, care era un preot, credea ca oamenii trebuiau sa se casatoreasca. Astfel el a casatorit in secret cupluri. El facea cununiile in locuri secrete, deci imparatul nu-l putea gasi.

Valentin a fost arestat si adus in fata imparatului. Lui Claudiu i-a placut de Valentin si a crezut ca este un om tanar si intelept. L-a incurajat sa renunte la crestinism si sa devina un soldat roman. Valentin a refuzat. El a fost intemnitat si condamnat la moarte. Pana in ziua executiei, el a trimis scrisori de adio catre prietenii sai si le-a semnat scriind “Adu-ti aminte de Valentin al tau.” Valentin a fost probabil ucis pe 14 februarie in anul 269 sau 270.

Totusi este necunoscuta data datorita faptului ca nu se stie daca legenda este adevarata dar este oricum o poveste frumoasa. Nu exista dovezi pentru a arata daca aceasta poveste este adevarata sau nu dar oricum ziua de Sfantul Valentin este celebrata in onoarea sa.

Ziua Indragostitilor 2018

Ziua Indragostitilor Romania, Oferte Valentine’s Day, Pachete de Ziua Indragostitilor Romania 2018, Oferte Ziua Indragostitilor 2018, Ziua Indragostitilor in Romania 2018, Vacata de Ziua Indragostitilor 2018, Tarife de Ziua Indragostitilor, Preturi de Ziua Indragostitilor, Ziua Indragostitilor Romania 2018, Romania 2018, Sejur de Ziua Indragostitilor 2018, Cazare de Ziua Indragostitilor 2018, Romania Ziua Indragostitilor 2018, Sejur Ziua Indragostitilor Romania 2018, Cina Festiva de Ziua Indragostitilor 2018, Pachete de Ziua Indragostitilor 2018, Vacanta de Ziua Indragostitilor 2018, Oferte de Dragobete 2018

Tara Romania
Viza de calatorieNu este necesara viza pentru turistii din UE.
Limba vorbitaRomana
Moneda utilizataLeu
Continentul/Regiunea/JudetulZiua Indragostitilor

Harta

Hotel Afrodita Baile Herculane Dragobete

Hotel Afrodita Baile Herculane Dragobete

2 Nopti, Mic Dejun, Ziua Indragostitilor 2018
Hotel Afrodita Baile Herculane Dragobete, sejur 2 nopti cazare in camera dubla, cu mic dejun, cina r Oferte
Hotel Afrodita Baile Herculane Ziua Indragostitilor

Hotel Afrodita Baile Herculane Ziua Indragostitilor

2 Nopti, Mic Dejun, Ziua Indragostitilor 2018
Hotel Afrodita Baile Herculane Ziua Indragostitilor, sejur 2 nopti cazare in camera dubla, cu mic de Oferte
Hotel Belvedere Predeal Ziua Indragostitilor

Hotel Belvedere Predeal Ziua Indragostitilor

2 Nopti, MD, Cina Romantica, Ziua Indragostitilor 2018
Pers/Sejur 225 Lei
Hotel Belvedere Predeal Ziua Indragostitilor sejur 2 nopti cazare in camera dubla, mic dejun bufet s Oferte
Hotel Bradul Vatra Dornei Ziua Indragostitilor vs. Dragobete

Hotel Bradul Vatra Dornei Ziua Indragostitilor vs. Dragobete

2 Nopti, MD, Cina Festiva, Ziua Indragostitilor 2018
Pers/Sejur 245 Lei
Hotel Bradul Vatra Dornei Ziua Indragostitilor vs. Dragobete, sejur 2 nopti cazare in camera dubla c Oferte
Hotel Diana Baile Herculane Oferta Dragobete

Hotel Diana Baile Herculane Oferta Dragobete

2 Nopti, MD, Ziua Indragostitilor 2018
Hotel Diana Baile Herculane Oferta Dragobete, sejur 2 nopti cazare in dubla cu mic dejun bufet suede Oferte
Hotel Diana Baile Herculane Ziua Indragostitilor

Hotel Diana Baile Herculane Ziua Indragostitilor

2 Nopti, MD, Ziua Indragostitilor 2018
Hotel Diana Baile Herculane Ziua Indragostitilor, sejur 2 nopti cazare in dubla cu mic dejun bufet s Oferte
Hotel Hart Predeal Ziua Indragostitilor

Hotel Hart Predeal Ziua Indragostitilor

2 Nopti, Demipensiune, Ziua Indragostitilor 2018
Hotel Hart Predeal Ziua Indragostitilor 2017 sejur 2 nopti cazare in camera dubla, demipensiune, cin Oferte
Hotel International Baile Felix Ziua Indragostitilor

Hotel International Baile Felix Ziua Indragostitilor

2 Nopti, MD, Cina Festiva, Ziua Indragostitilor 2018
Pers/Sejur 430 Lei
Hotel International Baile Felix Ziua Indragostitilor cazare 2 nopti in camera dubla mic dejun bufet Oferte
Hotel Lotus Therm Baile Felix Ziua Indragostitilor

Hotel Lotus Therm Baile Felix Ziua Indragostitilor

2 Nopti, MD, Cina Festiva, Ziua Indragostitilor 2018
Pers/Sejur 724 Lei
Hotel Lotus Therm Baile Felix Ziua Indragostitilor sejur 2 nopti, mic dejun si cina bufet suedez in Oferte
Hotel Perla Baile 1 Mai Ziua Indragostitilor

Hotel Perla Baile 1 Mai Ziua Indragostitilor

2 Nopti, MD, Cina Romantica, Ziua Indragostitilor 2018
Pers/Sejur 400 Lei
Hotel Perla Baile 1 Mai Ziua Indragostitilor sejur 2 nopti cazare in camera dubla aranjata romantic Oferte
Hotel Perla Slanic Moldova Ziua Indragostitilor

Hotel Perla Slanic Moldova Ziua Indragostitilor

2 Nopti, Mic Dejun, Ziua Indragostitilor 2018
Hotel Perla Slanic Moldova Ziua Indragostitilor oferta sejur 2 nopti cazare cu mic dejun si cina rom Oferte
Hotel Rozmarin Predeal Ziua Indragostitilor

Hotel Rozmarin Predeal Ziua Indragostitilor

2 Nopti, Mic Dejun, Ziua Indragostitilor 2018
Hotel Rozmarin Predeal Ziua Indragostitilor sejur 2 nopti cazare in camera dubla, mic dejun bufet su Oferte
Pensiunea Cristal Bran Ziua Indragostitilor

Pensiunea Cristal Bran Ziua Indragostitilor

2 nopti, Mic Dejun, Ziua Indragostitilor 2018
Pensiunea Cristal Bran Ziua Indragostitilor sejur 2 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun bufet Oferte

Din păcate, nu există momentan nici o oferta de circuit pentru această destinatie.

Din pacate, nu exista croaziere pentru moment la aceasta destinatie.