Mocanita Sovata – Obiective Turistice Romania

Mocanita Sovata - Obiective Turistice Romania

Mocanita Sovata – Trenul de Epoca Sovata

Mocanita Sovata - Obiective Turistice RomaniaMocanita Sovata, pe vrenuri circula ca tren mixt ce avea in compunere vagoane de calatori si marfa, pentru transportul  de calatori si a lemnului sau al sarii, insa in prezent aceasta este utilizata in scopuri turistice.

Mocanita Sovata este pusa la dispozitia turistilor ce viziteaza statiunea Sovata cu plecare din gara mica Sovata, pana la gara din Campu Cetatii.

Turstii ajunsi aici pot zabovi asupra acestor meleaguri minunate, bucurandu-se de peisajele zonei cu aer traditional.

Mocanita Sovata circula pe un traseu de cale ingusta fiind remorcata cu locomotiva cu abur seria 764052 si trei vagoane de epoca.

Locomotiva cu abur 764052 face parte din lotul de 10 locomotive construite in anul 1949, la fabrica Chrzanowo din Polonia, din care doua au ajuns in Romania, fiind conservate pana in anul 2011, in Depoul CFR Sibiu.

Un drum cu mocanita intre Sovata – Campul Cetatii este mai mult decat o calatorie cu trenul. Circuland cu 35 de kilometri la ora, viteza maxima de circulatie a mocanitei, le da turistilor o sansa de  privi cateva dintre cele mai frumoase peisaje ale tarii pe tot traseul.

Trenul circula pe un traseu ce trece prin padurile dese din zona Sovata dar si prin campii deschise cu peisaje asupra muntilor din zona.

Compunerea garniturii Mocanitei Sovata, capacitatea de transport a trenului este de 90 locuri:

  • Locomotiva cu abur 764 052, tenderul a fost construit la Uzinele Resita in anul 1916. Capacitatea rezervorului de apa este de 3 mc, iar cea a combustibilului de 3 tone;
  • 2(doua) vagoane de epoca inchise, un vagon a for reconditionat in anul 1985 si celalalt in anul 1991;
  • 1(un) vagon tip gondola, vagonul a fost construit 1953, iar celelalte doua in anii 1985 si 1991. Cele trei vagoane au fost renovate in anul 2003 si au o capacitate totala de 90 de locuri;
  • Viteza maxima a mocanitei este de 35km/h, iar autonomia este de 30 km;
  • Combustibil – locomotiva cu abur este alimentata si functioneaza cu carbune sau lemn de esenta tare.

Cazare Sovata

Harta – Mocanita Sovata

Booking.com

Mocanita Sovata

Sigla Euro Team Travel 1Mocanita Sovata, pe vrenuri circula ca tren mixt ce avea in compunere vagoane de calatori si marfa, pentru transportul  de calatori si a lemnului sau al sarii, insa in prezent aceasta este utilizata in scopuri turistice. Turstii ajunsi aici pot zabovi asupra acestor meleaguri minunate, bucurandu-se de peisajele zonei cu aer traditional.

You must be logged in to post a comment.

Top