Parcul Dendrologic Amara

Parcul -Dendrologic Amara

Parcul Dendrologic AmaraParcul dendrologic din Amara este cel mai mare parc de acest fel din sud-estul Romaniei si ocupa un spatiu de 64 hectare dispune de un potential turistic apreciabil si completeaza oferta turistica balneara din statiunea Amara.

Parcul dendrologic poate fi considerat un adevarat rai de verdeata. Inaintand pe cararile intortocheate, ne bucuram de nenumaratele specii de pomi si arbusti, plantati de-o parte si de alta a aleilor, in timp ce oameni de toate varstele se plimba, fac jogging sau, pur si simplu, stau pe banci si admira privelistea.

Parcul dendrologic Amara este cel mai mare parc de acest fel din sud-estul Romaniei si ocupa un spatiu de 64 hectare dispune de un potential turistic apreciabil si completeaza oferta turistica balneara din Statiunea Amara.

Lacul Amara are forma literei S, suprafata sa atinge 132 ha, volum acestuia fiind de 2,6 milioane mc, aria acestuia avand o lungime de 4,2 km si o latime intre 200 si 800 m. Adancimea maxima actuala este de 3 m.

Acest sit gazduieste efective importante ale unor specii de pasari protejate, fiind arie de protectie speciala avifaunistica. Situl este important pentru populatiile cuibaritoare si in perioada de migratie.

S-au regasit astfel in zona Lacului Amara: 10 specii de pasari care necesita conservare: egreta mica, starcul cenusiu, barza alba, lebada de vara, eretele de stuf, chira de balta etc.), 30 de specii de pasari care necesita o protectie stricta (corcodelul mare, rata mica, rata sulitar, pescarusul argintiu, pescarusul sur, prigoria, chira de balta, florintele etc.) si 14 specii de pasari de interes comunitar.

Sursa: www.harta-europei.ro

Obiective Turistice Amara

Cazare AMARA

Parcul Dendrologic Amara

Obiectiv Turistic Amara, Obiective Turistice Romania, Statiunea Amara Romania, Harta, Galerie Foto, Amara Romania, parcul Amara, lacul Amara, parcul din statiunea Amara, plaja, relaxare, verdeata si aer curat Amara

You must be logged in to post a comment.

Top