General

Excursie Muntii Apuseni oaza de frumusete autentica 5 zile

Excursie Muntii Apuseni oaza de frumusete autentica

Plecare din Bucuresti.

DATE DE PLECARE: 23.05, 06.06, 13.06, 12.09, 19.09, 26.09, 3.10.2021, 10.10.2021

Se viziteaza: Rosia Montana, Casa Avram Iancu, Dealul cu Melci, Cascada Pisoaia, Cheile Ordancusii, Pestera Meziad, Remetea, Moara cu apa de la Rosia, Pestera cu Cristale Farcu, Parcul Natural Apuseni, Pestera Ursilor, Muzeul Etnografic La Fluturi, Gorunului lui Horea, Muzeul Aurului din Brad.

Excursie Muntii Apuseni oaza de frumusete autentica 5 zile – include 4 nopti de cazare la pensiune 3* in Vartop, Parcul Natural Apuseni, mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa, seara bihoreana cu program folcloric, muzica de petrecere si bucate alese, vizite conform descrierii, transport cu autocar/microbuz modern, cu climatizare, ghid insotitor pentru intreaga perioada.

In Apuseni natura e la ea acasa, indemnand calatorul sa exclame la tot pasul: „Cat de frumos!” Fie ca e vorba de satele pline de traditii ale motilor, fie ca e o drumetie prin parcul natural care abunda de flori si pasari nemaivazute, sau o incursiune in istoria „de aur” a locului: de aur la propriu, caci vom vizita Muzeul Aurului de la Brad si multe alte obiective musai de vazut.

Primim vouchere de vacanta

Plateste cu vouchere de vacanta sau card de vacanta

Plata cu Vouchere si Card de Vacanta

DATE DE PLECARE - PRET 179 EURO / PERSOANA
DATE DE PLECARE: 23.05, 06.06, 13.06, 12.09, 19.09, 26.09, 3.10.2021, 10.10.2021
Serivicii Pret / Persoana
Loc in camera DUBLA 179 Euro / Persoana
SINGLE
229 Euro / Pachet
A 3-lea adult in camera
169 Euro / Persoana
Copil 0 - 2.99 ani
GRATUIT
Copil 3 - 11.99 ani in camera cu 2 adulti, fara pat suplimentar
50 Euro
Grup minim  20 persoane
Persoanele pana in 55 ani beneficiaza de aceleasi tarife la programele Senior Voyage Romania

Pretul INCLUDE

Pretul INCLUDE

 • 4 nopti de cazare la pensiune 3* in Vartop, Parcul Natural Apuseni;
 • Mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa;
 • Seara bihoreana cu program folcloric, muzica de petrecere si bucate alese;
 • Vizite conform descrierii;
 • Transport cu autocar/microbuz modern, cu climatizare
 • Ghid insotitor pentru intreaga perioada
Pretul NU INCLUDE

Pretul NU INCLUDE

 • Asigurarea STORNO(nu este obligatorie, insa va recomandam sa le incheiati), acest tip de asigurare se incheie doar in agentia de turism - detalii ...;
 • Taxe si cheltuieli personale;
 • Intrarile la obiectivele turistice;
 • Excursiile optionale - Drumetie in Parcul Natural Apuseni si Pestera Ursilor: 20 euro/ persoana (biletul pentru Pestera Ursilor nu este inclus in tarif).

CONDITII DE INSCRIERE / REZERVARE
 • Pentru REZERVARE este nevoie de datele de pe cartea de identitate a unuia dintre turistii, ce va deveni titularul de contract cu turistul si pe numele caruia se vor emite toate documentele de calatorie (contractul cu turistul, facturi fiscale, declaratia de consimtamant privind protectia datelor cu caracter personal, si altele);
CONDITII DE PLATA
 • Avans = 50 % din valoarea totala la inscriere;
 • Rest Plata = 50% inainte cu 31 zile de data intrarii;
 • Plata INTEGRALA - daca data rezervari este mai mica de 30 zile fata de data intrari;
 • Plata se poate face in EURO sau in RON la cursul BNR + 2% comisionul de risc valutar din ziua emiterii facturi, conform articolului 290, alin 2, Cod Fiscal.
MODALITATI DE PLATA

Plata cu CARDUL BANCAR - POS/ONLINE

 • Plata plata cu cardul bancar prin POS la sediul agentiei de turism Euro Team Travel, pentru plata cu cardul bancar se percepe o taxa de serviciu (comison bancar pentru plata cu cardul) de 1% din valoarea de plata;

 • Plata cu CARDUL ONLINE cu cardul bancar printr-un link securizat(carduri acceptate la plata sunt Visa si MasterCard), pentru acest mod de plata se percepe o taxa de serviciu de 2% + tva din valoarea de plata;

MobilPay

Plata prin TRANSFER BANCAR

 • Plata prin TRANSFER BANCAR din contul turistului (internet banking sau ordin de plata) in contul agentiei in baza facturi fiscale emise de agentia de turism Euro Team Travel;

Plata cu NUMERAR

 • Plata prin DEPUNERE DE NUMERAR in contul agentiei la banca TRANSILVANIA in baza facturi proforme emise de agentia de turism;

Banca Transilvania

Plata cu VOUCHERE DE VACANTA - Edenred, Sodexo sau Up Romania

 • CARD DE VACANTA - pe suport electronic prin POS la sediul agentiei de turism Euro Team Travel, pentru plata cu cardul bancar se percepe o taxa de decontare(pentru voucherele de vacanta) de 2% + tva din valoarea voucherelor de vacanta;

 • CARD DE VACANTA ONLINE - pe suport electronic prin link securizat MOBILPAY - NETOPIA, link-ul se va trimite prin E-mail/Sms/WhatsApp, pentru plata cu cardul bancar, pentru acest tip de plata se percepe o taxa de decontare de 2% + tva din valoarea voucherelor de vacanta;

 • VOUCHERE DE VACANTA pe suport DE HARTIE la sediul agentiei de turism Euro Team Travel, pentru acest tip de plata se percepe o taxa de decontare de 1% + tva din valoarea voucherelor de vacanta;

 • VOUCHERE DE VACANTA pe suport DE HARTIE trimise prin CURIER RAPID (ex. FAN Courier, Urgent Cargus) se vor trimite prin curier de catre turist la sediul agentiei de turism Euro Team Travel, pentru acest tip de plata se percepe o taxa de decontare 1% + tva din valoarea voucherelor de vacanta, la adresa: TOP SERVICES & EVENTS SRL - agentia de turism EURO TEAM TRAVEL, B-dul Regina Maria 32, parter vila, camera 102, sector 4, Bucuresti) - Telefon Contact: 0746 158 164;

Imbarcare

 • Ora 06:30 – Bucuresti de la Terminalul MementoBUS, situat in spatele Autogarii IDM, vis-à-vis de Magazinul IDM si Gara Basarab – acces dinspre Ṣos. Orhideelor/ Pod Basarab.
 • Autocarele/microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer conditionat, scaune rabatabile.
 • Asezarea in autocar/microbuz va fi realizata de catre ghidul insotitor conform diagramelor de imbarcare (in functie de ordinea inscrierii turistilor).

Ziua 1: Bucuresti – Brasov – Vartop (aprox. 480 km)

 • Ora 07:00 – Pornim din Bucuresti de dimineata si dupa un drum lung, ajungem in Parcul Natural Apuseni, intr-un cadru natural idilic, unde suntem asteptati la cina.

Ziua 2: Rosia Montana – Bucium – Casa Avram Iancu (aprox. 240 km) (160 km)

 • Profitam de aceasta zi pentru a intalni Rosia Montana, propusa pentru includerea in patrimoniul UNESCO si descoperim un loc exceptional: satul Bucium, locuit inca din antichitate. Caracterului aprig al localnicilor care populeaza vaile si culmile sale si traditia milenara a baisagului (mineritului), au reusit sa tina inchegata comunitatea. Bucium este locul unde oficial minele s-au inchis in urma cu 50 de ani, dar locuitorii sunt inca conectati si viseaza la aurul pe care stramosii l-au scos din adancurile muntilor si la cel care este si astazi sub vatra lor. Buciumanii canta, sarbatoresc si joaca de fiecare data cand au ocazia si noi avem sansa sa ne bucuram impreuna cu ei de bucate alese, muzica si dansuri specifice zonei.
 • Mergem si la Casa Avram Iancu, pentru a afla mai multe despre viata eroului nostru si la final de tur, oprim la Dealul cu Melci, unul dintre cele mai bogate puncte fosilifere din Romania, pentru a vedea specii de moluste pietrificate, cu o vechime de peste 65 de milioane ani.

Ziua 3: Pestera Meziad – Remetea – Moara cu apa de la Rosia – Pestera cu Cristale Farcu (aprox. 170 km)

 • Astazi facem o incursiune la doua dintre cele mai frumoase pesteri din Muntii Padurea Craiului: Pestera Meziad, o grota cu stalactite si stalagmite extrem de spectaculoase si Pestera cu Cristale Farcu, singurul loc din tara unde turistii fara pregatire speologica pot admira delicatele cristale care impodobesc peretii pesterii.
 • Pe traseu, la Remetea oprim sa admiram biserica reformata din sec. XII.

Ziua 4: Parcul Natural Apuseni – Pestera Ursilor – Muzeul Etnografic La Fluturi (aprox. 140 km)

 • Este ziua in care ne rasplatim cu o excursie optionala. Dupa micul dejun, intram in Parcul Natural Apuseni, pentru o drumetie de neuitat. Vom fi rasplatiti cu peisaje fascinante, pe care le vom tine minte toata viata. Garantat.
 • La intoarcere vizitam Pestera Ursilor, capodopera a naturii, unicat atat in Romania cat si in Europa, spectaculoasa datorita numarului stalactitelor, stalagmitelor si al formatiunilor stancoase in forma de castele, strigoi si animale.
 • Incheiem ziua la un muzeu surprinzator, Muzeul Etnografic La Fluturi din satul Chiscau

Ziua 5: Vartop – Tebea – Brad – Bucuresti (aprox. 560 km)

 • Calatorim spre Tebea in cautarea Gorunului lui Horea, un stejar in varsta de 400 de ani si simbol al luptei pentru libertate.
 • Continuam cu Muzeul Aurului din Brad, unic in Europa. Aici se afla expuse cele mai spectaculoase si valoroase 18 kilograme de aur nativ din lume, reprezentate din piese rare scoase din adancurile pamantului, chiar in formele pe care le putem vedea noi astazi;
 • Intoarcere in Bucuresti spre sfarsitul zilei.

Pensiunea Skipass 3* Vartop

Site: www.pensiuneaskipass.ro

Localizare – Pensiunea Skipass este situata in satul de vacanta Vartop, din Parcul Natural Apuseni, intr-un cadru natural deosebit, cu o priveliste inconjuratoare splendida. Aerul de munte intens ionizat este extrem de benefic. Ciripitul pasarilor, mirosul de rasina, apa pura, linistea inaltimilor, sunt atat de benefice, incat Parcul Natural Apuseni este considerat factor de sanatate.

Facilitati – Pensiunea se lauda cu un restaurant traditional de exceptie, deja cunoscut pentru preparatele culinare extrem de gustoase. Cei care doresc sa petreaca mai mult timp afara si sa se bucure de aerul de munte, gasesc o terasa generoasa si o gradina. Pensiunea mai ofera piscina interioara incalzita si sauna uscata.

Facilitatile camerelor – Camerele dispun de baie proprie cu dus, televiziune prin cablu, incalzire centrala, geamuri panoramice si balcon la fiecare camera.

ALTE OFERTE

Excursii Romania

Excursie Muntii Apuseni oaza de frumusete autentica 5 zile

Euro Team TravelExcursie Muntii Apuseni oaza de frumusete autentica 5 zile – include 4 nopti de cazare la pensiune 3* in Vartop, Parcul Natural Apuseni, mic dejun si cina + un pahar de apa si vin la masa, seara bihoreana cu program folcloric, muzica de petrecere si bucate alese, vizite conform descrierii, transport cu autocar/microbuz modern, cu climatizare, ghid insotitor pentru intreaga perioada. Oferta Muntii Apuseni Romania, Sejur Muntii Apuseni Romania. Excursie Muntii Apuseni oaza de frumusete autentica 5 zile. Excursie Muntii Apuseni oaza de frumusete autentica 5 zile

Descarcati Atasamentul

Fișier Descriere
pdf Excursie Muntii Apuseni, oaza de frumusete autentica_5 zile - 2021 4 Nopti, cazare, demipensiune, seara bihoreana, muzica, autocar, ghid.
pdf Flyer Storno_protectie_Covid-19 Preturi pentru asigurarea STORNO
pdf PID-Storno-66ani-plus-1908v1 Document de informare privind produsul de asigurare, pentru persoanele peste 66 ani
pdf PID-Storno-max65ani-1908v1 PROGRAM EXCURSIE - Excursie Transfagarasan si Transalpina
Document de informare privind produsul de asigurare, pentru persoanele maxim 66 ani

Plecari disponibile

Cere Oferta

Cazare Apuseni

Cazare ApuseniCazare Apuseni sejur minim 3 nopti cazare in hoteluri, vile sau pensiuni cu sau fara masa, facilitati in fuctie de unitate de cazare aleasa. Muntii Apuseni sunt cunoscuti nu doar pentru peisajele pitoresti, ci si pentru bogatul potential speologic. Aici se afla cateva dintre cele mai mari si cele mai deosebite pesteri din intreaga Europa. Cititi mai mult

Informatii Plecare

Harta Mementobus Christian Tour

 • Imbarcare ora 06:30 terminalul MementoBUS, (situat in spatele Autogarii IDM, vis-a-vis si de Magazinul IDM si Gara Basarab (acces dinspre Sos. Orhideelor/Pod Basarab).
 • Plecare ora 07:00 din Bucuresti pe traseul Bucuresti – Brasov – Vartop

HARTA LOCATIE IMBARCARE / PLECARE

Nota

 • Turistii se vor prezenta la locul de imbarcare cu cel putin jumatate de ora mai devreme fata de orele de plecare mentionate.
 • Autocarele/ microbuzele transportatoare sunt moderne, echipate cu sistem audio-video, aer conditionat, scaune rabatabile.
 • Asezarea in autocar/ microbuz va fi realizata de catre ghidul insotitor conform diagramelor de imbarcare (in functie de ordinea inscrierii turistilor).
 • Autocarul/ microbuzul face popasuri pe traseu la aproximativ 3 ore.
 • Desi se fac toate eforturile pentru a opera tururile cum sunt prezentate, in unele ocazii poate fi necesar sa facem modificari la traseu sau ordinea obiectivelor din itinerar.
 • Ordinea vizitelor din fiecare zi a obiectivelor turistice se poate modifica, cu asigurarea vizitarii tuturor obiectivelor incluse in program.
 • Intrarile la obiectivele turistice nu sunt incluse in pretul pachetului.
 • Grupul minim pentru a se organiza acest program este de 15 persoane.
 • Grupul minim pentru a se organiza excursia optionala este de 15 persoane.
 • Pentru excursiile cu barca, va rugam sa va echipati corespunzator. Pe Dunare este posibil sa arda soarele sau sa bata vântul cu putere.
 • Hotelurile mentionate in acest program pot fi modificate, oferindu-se alternative similare (din punct de vedere al categoriei hotelului si al regimului de masa).

Alte Informatii

In Apuseni natura e la ea acasa, indemnand calatorul sa exclame la tot pasul: "Cat de frumos!" Fie ca e vorba de satele pline de traditii ale motilor, fie ca e o drumetie prin parcul natural care abunda de pesteri nemaivazute, sau o incursiune in istoria "de aur" a locului: de aur la propriu, caci vom vizita Muzeul Aurului de la Brad, Rosia Montana, satul Bucium si multe alte obiective musai de vazut.

Rosia Montana

Roşia Montana este cea mai veche localitate miniera din Romania, fiind atestata documentar acum nu mai puţin de aproape 1883 de ani. Numele localitaţii Alburnus Maior, numele latin al Roşiei Montane, apare pentru prima data menţionat in tabliţa cerata nr. XVIII, datata 6 februarie 131. Tabliţele cerate, gasite in minele de la Roşia Montana, reprezinta unul dintre izvoarele Dreptului Roman şi actul de naştere al poporului roman. La Roşia Montana se afla unul dintre cele mai importante locuri istorice ale Romaniei care pastreaza vestigii excepţionale, urme concret atestate ştiinţific ale trecerii prin istorie din Antichitate şi pana in zilele noastre ale inaintaşilor poporului roman.

Casa Memoriala Avram Iancu

Casa Craiului Muntilor este o casa specific moteasca, din 1801, cu acoperisul tuguiat. Cuprinde obiectele personale ale lui Avram Iancu, conducatorul revolutiei de la 1848-1849: tunul, sabiile, fluierele si armele Iancului. in expozitia de istorie se pastreaza certificatele scolare ale lui Avram Iancu, documente referitoare la pregatirea si desfasurarea rascoalei si testamentul lui Iancu. Expozitia de etnografie cuprinde: port motesc, vase specifice zonei, unelte cu care se confectionau ciubere, tulnice sau donite.

Dealul cu Melci

Un deal de melci pietrificati de forme si marimi variate. Cochilii de piatra a unor melci ce au trait in aceste locuri cu mult timp in urma. Pe vremea cand pe locul unde azi sunt Apusenii era o mare intinsa numita Tetis. Sub presiune si sub actiunea timpului, unul dintre marile bancuri de cochilii de melci s-a pietrificat. Daca ne uitam atent pe stancile cu melci pietrificati observam cu usurinta forme si marimi variate – zeci de specii de pietricele-melc cimentate impreuna in stanca cenusie. La atingerea acestora inca se mai simte si azi spirala fina de pe spatele cochiliilor.

Pestera Meziad

Celebra pestera cu arc urias la intrare a fost descoperita in 1849 de un alpinist local si a fost una dintre primele pesteri din Romania care s-au dezvoltat din punct de vedere turistic. Cu o lungime de aproape 5 km, are cateva galerii care contin impresionante stalactite si stalagmite, precum si fosile de ursi preistorici.

Zona turistica Rosia

in nordul Ţarii Beiuşului, la poalele Munţilor Padurea Craiului, pe cursul inferior al raului Valea Roşie, intr-o zona pitoreasca, linistita si deosebit de frumoasa, se intinde comuna Roşia, una dintre cele mai mari şi mai frumoase comune ale judeţului Bihor. Zona turistica Rosia este o poarta de acces in Muntii Padurea Craiului, fiind considerata una din cele mai complexe zone carstice din Romania.

Comuna Rosia, atestata documentar la 1445, este una dintre acele zone rurale unde colectivizarea comunista nu a ajuns. Nu a ajuns in totalitate nici sistematizarea autro-ungara a satelor. in Rosia mai gasim inca tipul de sat rasfirat, alcatuit din catune formate din case traditionale.

Pestera cu Cristale Mina Farcu

Peştera cu Cristale din Mina Farcu a fost descoperita in anul 1987. in momentul descoperirii sale peştera a fost considerata o adevarata bijuterie, prin prisma bogaţiei speleotemelor, diversitaţii şi formelor cristalelor existente aici. Din nefericire, dupa descoperire, cavitatea a fost in nenumarate randuri deteriorata prin ruperea şi distrugerea cristalelor. Explorarile recente şi munca de restaurare şi cercetare readuc in acest moment Peştera cu Cristale din Mina Farcu in galeria celor mai frumoase peşteri din Romania. Acest loc este singurul din Romania unde şi turiştii care nu au pregatire speologica pot vedea delicatele cristale de calcit. Cei care au ajuns aici sunt de acord ca frumusetea acestor delicate structuri iţi taie rasuflarea.

Pestera Ursilor

Pestera Ursilor de la Chiscau este numita astfel datorita fosilelor ursilor preistorici – Ursus spelaeus, disparuti in urma cu 15.000 de ani – descoperite inauntru.  A fost gasita accidental in 1975, cand minerii de la o cariera de marmura din apropiere au folosit prea mult explozibil. Turul este o experienta de neuitat. Desi mult mai mica decat celelalte pesteri din regiune, Pestera Ursilor este spectaculoasa datorita numarului stalactitelor, stalagmitelor si al formatiunilor stancoase in forma de castele, strigoi si animale. Vizitatorii sunt insotiti de sunetul apei care se prelinge din bazinele subterane.

Muzeul Etnografic La Fluturi

in satul Chiscau, Aurel Flutur a intemeiat un senzational muzeu etnografic particular, cu peste 2000 de obiecte. A inceput sa stranga obiecte vechi de peste 30 de ani, reusind sa salveze de la disparitie obiecte de arta populara, vestigii istorice si etnografice. inca din anul 1980, pe cand Aurel Flutur era taximetrist in orasul Stei, a salvat un raboj agricol de la 1860, unic in Europa. Impresionanta colectie a muzeului cuprinde utilaje, piese de port popular, de ceramica, obiecte de uz gospodaresc, obiecte de olarit, picturi, timbre vechi si unice sau monede de nepretuit, toate, mostre ale evolutiei umane, ale tehnologiei, culturii si traditiei romanesti. Fiecare exponat are, pe langa valoarea inestimabila, si o istorie proprie incitanta si interesanta. Cea mai valoroasa piesa din colectie este o locomobila fabricata in Ungaria care dateaza din anul din 1910. Utilajul secular este o masina de forta, deplasabila, pe roti si inca functionala.

Complexul de monumente de la tebea si Gorunul lui Horea

tebea este capitala regiunii istorice tara Zarandului si este cunoscuta drept Panteonul Motilor, deoarece aici se gaseste Gorunul lui Horea, un stejar in varsta de 400 de ani, cu circumferinta de 9 metri. Denumirea copacului provine de la marele moment istoric din anul 1784, cand Horea i-a strans pe moti sub acest copac, indemnandu-i la rascoala. in cimitirul satului din apropierea gorunului, se afla mormantul lui Avram Iancu. Trecerea timpului si-a pus amprenta asupra copacului si in 1924 a fost legat cu cercuri de otel si cimentat in interior pentru a fi protejat de distrugere prin uscare si putrefactie.

Muzeul Aurului din Brad

Simbol al orasului Brad, Muzeul Aurului este unic in Europa si al patrulea in lume dupa cele din Columbia, Taiwan si Peru. Are in vitrinele sale peste 1300 de exponate din aur nativ şi mai mult de 1000 de eşantioane minerale. Valoarea acestor piese este inestimabila. Printre formele cele mai spectaculoase ale aurului nativ expuse in aceasta colectie se remarca cele denumite steagul dacilor, soparlele din aur si un cristal pentagonal, unic in lume.

Excursii Optionale

 • Drumetie in Parcul Natural Apuseni si Pestera Ursilor: 20 euro/ persoana (biletul pentru Pestera Ursilor nu este inclus in tarif)

BONUS

Bonusuri senior voyage club card

 • Intrare la Panteonul Motilor din Tebea;
 • Intrare la Biserica Reformata din Remetea;
 • Pentru a putea beneficia de bonusuri, cardul trebuie prezentat ghidului.

CLUB CARD SENIOR VOYAGE

Club-Card-Senior-Voyage-1CLUB CARD SENIOR VOYAGE se acorda GRATUIT oricarui client care a calatorit in sezonul trecut prin programele noastre pentru seniori sau contra cost (25 euro/card/persoana) la achizitionarea primului pachet SENIOR VOYAGE, pentru a putea beneficia de avantajele cardului.